Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κάθοδος των μυρίων στις Εθνικές Οδούς - Περισσότερα από 842 φορτηγά σε 19 μπλόκα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κάθοδος των μυρίων στις Εθνικές Οδούς - Περισσότερα από 842 φορτηγά σε 19 μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως. Περισσότερα από 842 φορτηγά αυτοκίνητα βρίσκονται σε 19 μπλόκα σε ολόκληρη την επικράτεια, τα περισσότερα από αυτά να συγκεντρώνονται στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Σύμφωνα με την Τροχαία περισσότερα από 97 φορτηγά αυτοκίνητα βρίσκονται σταθμευμένα στο ρεύμα προς Αθήνα και άλλα 18 στο ρεύμα προς Λαμία.  

Στα διόδια Καλαμακίου περισσότερα από 150 φορτηγά παραμένουν συγκεντρωμένα μέχρι το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, διότι εκτός των κινητοποιήσεων ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, λόγω της ημέρας. Σύμφωνα με την τροχαία δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τις αυριανές κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσεως.

Εν τω μεταξύ αποφασισμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Σε αιφνιδιαστικές καταλήψεις διοδίων στις Αφίδνες και την Ελευσίνα προχώρησαν χθες Σάββατο οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ενώ παράλληλα επιχείρησαν να σταματήσουν συναδέλφους τους που εκτελούσαν δρομολόγια.

Στα  επτακόσια πενήντα οχήματα που ήταν παρατεταγμένα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού κοντά στην Αθήνα, προστέθηκαν εκατό ακόμη βυτιοφόρα, ενώ η επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζει να είναι διαρκής.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι θα ενεργοποιήσει το καθεστώς της επίταξης, που έχει ήδη επιβληθεί, σε περίπτωση που παρατηρηθούν προβλήματα στην αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγές στο νομοσχέδιο, πέραν της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προβλέπει για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάθεσης του μεταφορικού έργου σε φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως, για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, οι διεκπεραιώσεις των παραγγελιών γίνονται με δόσεις τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εάν συνεχιστεί αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα στους εμπόρους.

Στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου υπάρχουν οχήματα και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι και στα διόδια Κορίνθου.

Στην Αθηνών - Λαμίας είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επίσης στον κόμβο Μαρκόπουλου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Πρώτο Θέμα

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0