Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καλά λόγια Νταβούτογλου για την Ελλάδα

Αρχική | Κύπρος | Καλά λόγια Νταβούτογλου για την Ελλάδα

Tην ικανοποίησή του για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξέφρασε ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε, όμως, ότι οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για τη μη επίλυση του Κυπριακού, καλώντας τους να παραδειγματιστούν από την Ελλάδα.

Εξερχόμενος του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε τυχαία με Έλληνες δημοσιογράφους, στους οποίους ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο.

Σε ερώτηση για το Κυπριακό επεσήμανε ότι «έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα» και προσέθεσε «Αν λύσουμε το Κυπριακό, θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός και για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία».

Στην παρατήρηση, ότι «πρέπει να κάνετε (η Τουρκία) κάτι στο Κυπριακό», ο κ. Νταβούτογλου ανέφερε χαρακτηριστικά «Κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον, αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτή τη φορά πουν "ναι" στην ειρήνη, θα προχωρήσει το Κυπριακό».

zougla.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0