Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ωρίμασε η ώρα για να αλλάξει σελίδα ο κόσμος - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Ωρίμασε η ώρα για να αλλάξει σελίδα ο κόσμος - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)

Η θα συζήσουμε στο πλανήτη γη, ή, θα συναποθάνουμε


{“Μέρος 1ον 15 Σεπτεμβρίου 2008” και “Πληρότητα 25 Σεπτεμβρίου 2010“}

Από τη μία πλευρά, η Γεωργία μπορεί να είναι φίλη (χωρίς να είναι και σύμμαχος) των υπερατλαντικών ΗΠΑ, η όποιων μακρινών άλλων χωρών και συγχρόνως φιλική με τη γείτονα  και συνορεύουσα Ρωσία και με άλλες γειτονικές χώρες!!  Το ίδιο και η Πολωνία, Ουκρανία και βαλτικές χώρες. Ομοίως και από την άλλη πλευρά, Η Κούβα, η Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής, μπορεί να είναι φίλες (χωρίς να είναι και σύμμαχοι) της υπερατλαντικής Ρωσίας, ή Κίνας και συγχρόνως φιλικές με τη γείτονα ΗΠΑ, και με άλλες γειτονικές χώρες.

Επίσης η FYROM μπορεί να είναι φίλη των υπερατλαντικών ΗΠΑ η όποιων μακρινών, η, άλλων κοντινών χωρών και συγχρόνως φιλική με τη γείτονα και συνορεύουσα Ελλάδα και με άλλες γειτονικές χώρες!!

Η λογική, όχι μόνο, αλλά και η εμπειρία, μας λέει, [α] ότι  είναι  αμοιβαίο συμφέρον οι γείτονες να είναι φίλοι και όχι εχθροί, να κατανοούν και όχι να προκαλούν και [β] ότι οφείλει να προέχει η γειτονική φιλία, της υπερατλαντικής η όποιας άλλης κοντινής, η, μακρινής.

Με το να είναι φίλες χώρες με  μακρινές χώρες, και εχθρικές  με τους γείτονές τους, εκτελούν εντολές και “συμφέροντα”;;; των μακρινών άλλων χωρών, ενάντια μακροπρόθεσμα των δικών τους συμφερόντων!! Η κάθε χώρα βεβαίως έχει το δικαίωμα να επιλέγει τις χώρες πού θέλει να έχει φιλικούς δεσμούς. Όμως αυτές οι μακρινές φιλίες δεν πρέπει να γίνονται πρόσκομμα για τις γειτονικές φιλίες και αιτίες έχθρας, και πολέμων.

Το ΝΑΤΟ των δυτικών χωρών και το Σύμφωνο Βαρσοβίας των ανατολικών.

Αυτά τα αμυντικά σύμφωνα αντιπαρατιθεμένων συμμαχιών, ένθεν και ένθεν, έκαναν την εμφάνισή τους επειδή οι χθεσινοί εξ ανάγκης σύμμαχοι κατά της Γερμανίας πού κατά τον Β΄ΠΠ επετέθη σε ανατολή και δύση, βρέθηκαν με τη λήξη του πολέμου από φίλοι, να είναι αντιμέτωποι εχθροί και απειλητικοί ο ένας του άλλου. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ψυχρό κλίμα με καχυποψία και φόβο ανάμεσά τους,  με αποτέλεσμα τον ανταγωνισμό της πολεμικής, οικονομικής, ιδεολογικής, διπλωματικής και πολιτικής υπεροχής, πού οδήγησε τις αντίπαλες συμμαχίες στον ψυχρό πόλεμο, που κάποιες φορές έφτασαν κοντά στο θερμό.

Σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Το τείχος του Βερολίνου έπεσε. Οι δύο Γερμανίες, ανατολική και δυτική, ενώθηκαν και έγιναν μία όπως και προ  του πολέμου. Η Σοβιετική Ένωσης διαλύθηκε. Οι χώρες του  Συμφώνου της Βαρσοβίας ελευθερωθήκανε και το Σύμφωνο Βαρσοβίας καταργήθηκε. Το κομμουνιστικό σύστημα ανετράπη. Ακόμη και η σημαία της Ρωσίας άλλαξε. Η Ρωσία αποκλειστικά ασχολείται με τα του οίκου της, για την οικονομία της, για την ευημερία και τη πρόοδο του Ρωσικού λαού, και με την βαθμηδόν εμβάθυνση και διεύρυνση της Δημοκρατίας και των Δημοκρατικών αξιών και αρχών. Η σημερινή Ρωσία δεν έχει επεκτατικές ή επιθετικές βλέψεις, ούτε για τοπικό, ούτε για παγκόσμιο πόλεμο, και ποτέ  δεν άρχισε τέτοιους πολέμους. Η σημερινή Ρωσία θέλει την ειρήνη, για το καλό του λαού της, των γειτόνων της και όλου του κόσμου.

Τι γίνεται όμως με τη Δύση και με το ΝΑΤΟ;

Θα περίμενε κανείς αφού άλλαξε ριζικά η Ρωσία, να αλλάξουν και οι χώρες των Δυτικών χωρών. Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά έγιναν παραδόξως πιο επιθετικές κατά της Ρωσίας. Ενώ το στρατιωτικό σύμφωνο της Βαρσοβίας διαλύθηκε, θα περίμενε κανείς να διαλυθεί και το στρατιωτικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ. Όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά διευρύνθηκε  και διευρύνεται συνεχώς με νέα μέλη, και κυρίως με μέλη του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας, και πού συνορεύουν ή προσεγγίζουν τα σύνορα της Ρωσίας. Επόμενοι στόχοι νέων μελών η Ουκρανία και η Γεωργία. Μάλιστα η μικρή σε δύναμη Γεωργία με τις πλάτες και συμβουλές των ΗΠΑ, φέρεται απειλητικά, εχθρικά και προσβλητικά στη γείτονά της Ρωσία. Ασφαλώς η Ρωσία, ίσως και προσχηματικά, έκανε ό,τι ήταν λογικό. Αντεπιτέθηκε λέει για να γλιτώσει την γενοκτονία των Ρώσων αλλά και για να κατοχυρώσει τα σύνορά της από την αμερικανική απειλή μέσω της Γεωργίας, δηλαδή επενέβη για να αποφύγει τα χειρότερα.  Από αμυντικό σύμφωνο πού ήταν αρχικά το ΝΑΤΟ, έγινε επιθετικό και απειλεί τη Ρωσία δίχως να απειλείται από την Ρωσία. Επικινδυνότερο ακόμη  και προκλητικό  για τη Ρωσία είναι η συμφωνία των ΗΠΑ με την Πολωνία και τη Τσεχία, για εγκατάσταση πυραύλων στο Πολωνικό και Τσεχικό έδαφος. Θυμόσαστε τη δεκαετία του 60 πως αντέδρασε η ΗΠΑ, όταν ανακάλυψε ότι η τότε USSR είχε εγκαταστήσει πυραύλους στη Κούβα; Και τι έγινε;  τους ξήλωσε η Σοβιετική Ένωση και τους απέσυρε. Γιατί λοιπόν η ΗΠΑ κάνει στη Ρωσία αυτό πού δεν ήθελε να τις κάνει η Ρωσία;

Όταν λοιπόν η Ρωσία βλέπει πως την περικυκλώνουν φίδια για να την πνίξουν, δεν είναι λογικό να περιμένετε την αντίδρασή της, κατά τον ίδιο τρόπο και για το ίδιο πράγμα που αντέδρασε τότε η ΗΠΑ;;; Μια κινεζική παροιμία λέει:  “ακόμη και ένας λαγός θα δαγκώσει,  αν τον στριμώξεις στη γωνία.”

Εάν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, νομίζουν ότι η Ρωσία θα παραδοθεί επειδή η πλάστιγγα της ισορροπίας γέρνει υπέρ του ΝΑΤΟ, είναι οικτρά γελασμένοι. Ένας Γ’ΠΠ δεν θα έχει νικητές και ηττημένους. Θα έχει μόνο ηττημένους και στάχτες   και στις δύο πλευρές. Το 90% των ανθρώπων στον άμοιρο πλανήτη μας θα πεθάνουν στιγμιαίως. Το εναπομείναν 10% θα προτιμούσε να μην είχε επιβιώσει. Σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν ισχύει  “ ο σώζων εαυτόν σωθήτω “. Να ζήσεις, ή, να μη ζήσεις, είναι θέμα τύχης.

Η δύση λοιπόν, αλλά και όλος ο κόσμος, πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Μήπως αντί της  επιδιωκόμενης περικύκλωσης και απομόνωσης της Ρωσίας, θα ήταν για τις ίδιες τις ΗΠΑ και για ολόκληρο τον κόσμο λογικό και συμφέρον η επιδίωξη ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας;;!!  Όμως η περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γίνεται αιτία νέου ψυχρού πολέμου, που μπορεί να εξελιχθεί σε θερμό, και έχει αιτίες τον ανταγωνισμό των επιρροών, τα οικονομικά συμφέροντα, τις  πηγές ενεργείας, και  την παραγωγή, κατανάλωση και εμπορία των προϊόντων της πολεμικής βιομηχανίας.

Ένας τρίτος πόλος εμφανίζεται στον ορίζοντα της παγκόσμιας σκηνής.

Ο ανταγωνισμός των δύο μεγάλων, γίνεται αιτία εκκολάψεως και τρίτου πόλου που θα συγκροτείται από Κίνα και Ινδία, αν και ανταγωνιζόμενες η μια την άλλη προς το παρόν, μπορεί στο μέλλον να γίνουν η απαρχή και ο πυρήνας του ασιατικού πόλου, που θα ανταγωνίζεται τους άλλους δυο πόλους. Ακόμη διαφαίνεται πως επωάζεται ένας τέταρτος ήπιος και αδέσμευτος πόλος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και όχι μόνο. Τον νέο πόλο συγκροτούν  αδέσμευτες , ή, νέο-ανεξάρτητες χώρες της Λατινικής Αμερικής, - Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Κούβα, Εκουαδόρ, Βραζιλία Μεξικό - και της ανεξαρτήτου πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Ιράν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, στην κίνηση “ΝΑΜ” (members of the “Non-Aligned Movement ) μετάφραση: (Χώρες μέλη που δεν πρόσκεινται σε κανένα από τα δύο άλλα μεγάλα μπλοκ.) Τελευταίως και η Τουρκία δείχνει σημεία ότι προσιδιάζει με την κίνηση “ΝΑΜ” χωρίς όμως να ειναι μέλος, και μάλλον επιδιώκει και φιλοδοξεί να είναι μία αδέσμευτη και ανεξάρτητη χώρα που διεκδικεί την 8η, ή, 9η, η και έστω την 10η θέση, ανάμεσα στις ισχυρότερες χώρες παγκοσμίως.

http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=68734&sectionid=3510304

Ο κόσμος δεν θέλει, δεν χρειάζεται, την κυριαρχία κανενός κράτους, ή, συνασπισμού κρατών σε πόλους, ή, συμμαχιών κρατών, είτε είναι Κίνα, είτε ΗΠΑ, είτε Ρωσία, είτε ΜΑΜ, είτε Συμμαχία Ουδετέρων, είτε ΝΑΤΟ, είτε SΕΑΤΟ. Γιατί; Διότι η παγκόσμια κυριαρχία ενός μεγάλου,  ή, η συγκυριαρχία και ο ανταγωνισμός δύο, ή τριών μεγάλων, μπορεί να είναι καταστροφικός για την ειρήνη, την οικονομία και την ευημερία όλων των λαών, ένθεν και ένθεν. Δεν ξέρουμε ακόμη εάν η συγκρότηση του τρίτου πόλου ,η, και του τέταρτου πόλου, θα χειροτερεύσει, ή, θα καλυτερεύσει στο μέλλον την πολιτικό-οικονομική σκηνή σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει μακροπρόθεσμα. Υπαίτιοι αυτών των εξελίξεων είναι οι δύο μεγάλοι, και την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η λανθασμένη εξωτερική πολιτική του πλανητάρχη George W. Bush,  για παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ όποιος και εάν εκλεγεί,  έχει καταλάβει την ανάγκη ότι πρέπει να την αλλάξει; Ή, θα τηνανακυκλώσει;; Εκεί στην αλλαγή είναι το πρόβλημα στο οποίο, οι μεν και οι δε, πρέπει να προσπαθούν να βρούνε τις λύσεις, με συμβιβασμούς βέβαια.

Ο κόσμος πρέπει ενωμένος με ένα πόλο αντί τριών, η, τεσσάρων, ή, πέντε, να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις. Το παγκόσμιο φαινόμενο της περιβαλλοντικής καταστροφής. Την πληθυσμιακή έκρηξη. Το 1/3 του πληθυσμού της γης που υποσιτίζεται. Την καταπολέμηση των ασθενειών.   Τη στέγαση των αστέγων. Την στοιχειώδη σχολική φοίτηση για όλα τα παιδιά του κόσμου, και βέβαια τη παγκόσμια ειρήνη.

Το χρήμα που διατίθεται για τους πολέμους, το θάνατο, τη καταστροφή, πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών και να πάει για την ειρήνη, τη ζωή, τη δημιουργία. Ο κόσμος θέλει και χρειάζεται την ειρήνη. Η παγκόσμια ειρήνη είναι απαραίτητη για τη παγκόσμια αλλαγή. Πρέπει και από εδώ, και από εκεί, και όλος ο κόσμος να αλλάξουμε πορεία για να συζήσουμε. Εάν δεν αλλάξουμε, θα συναποθάνουμε, καταστρέφοντας συγχρόνως όχι μόνο τις συνθήκες επιβίωσης της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των φυτών και των ζώων στο πλανήτη γη,λόγω;;… Βλακείας!

Ως πότε; Η βλακεία θα είναι ανίατη νόσος;

Ως πότε;

Ως πότε Θα κάνουμε πολέμους; Ως πότε, ο λαός, η αγέλη, ενός Έθνους θα μισεί τον λαό, την αγέλη, ενός άλλου Έθνους; Ως πότε, στους πολέμους θα σκοτώνουμε συνανθρώπους μας και αντί να μας φυλακίζουν για τα εγκλήματά μας, να μας παρασημοφορούν για τα “ανδραγαθήματά” μας; Ως πότε, θα πετάμε τα χρήματά μας για εξοπλισμούς; Για τανκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αεροπλανοφόρα, ελικοπτεροφόρα, υποβρύχια, θωρηκτά, αντιτορπιλικά, πυραυλακάτους, νάρκες, κανόνια, μυδραλιοβόλα, αντιαρματικά, βόμβες, οβίδες, σφαίρες, βόμβες ατομικές, βόμβες υδρογονικές, βόμβες ναπάλμ; Ως πότε, θα πετάμε τα χρήματά μας για να ντύνουμε τα στρατευμένα παιδιά μας όλου του κόσμου με μελλοθανάτων στολές του στρατού ξηράς, του ναυτικού, και της αεροπορίας;

Η λογική μας λέει, με τα σημερινά δεδομένα, πρέπει εχθροπραξίες και πόλεμοι τέρμα.

*Όποιος θέλει τους πολέμους, είναι, ή, βιομήχανος όπλων, ή, εγκληματίας, ή, παράφρων. *Τα χρήματα των όπλων και των πολέμων, θα κάνουν στροφή 180ο και θα καλύψουν όλες τις ανάγκες, όλων των πολιτών του κόσμου. Να, τι μπορούμε να δώσουμε δωρεάν :

* Σχολεία και δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου. * Γήπεδα και αθλοπαιδιές για όλους τους νέους-ες όλου του κόσμου. * Κατοικίες για τους πολίτες όλου του κόσμου. Νοσοκομεία και γιατροί και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. * Δημόσιες συγκοινωνίες παντού. Εργασία σε όλους. *Φτηνή διατροφή, ενδυμασία και διασκέδαση στους πάντες. *Υγιεινό περιβάλλον και Υγιεινές συνθήκες ζωής, παντού και για όλους.

Ας δούμε τι λένε για τον πόλεμο, οι ειδήμονες.

Γιατί λένε όχι στον πόλεμο.


I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.” - Albert Einstain


“Δεν ξέρω με τι όπλα θα πολεμούν στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά ο 4ος θα γίνει με ραβδιά και πέτρες”.

War is not nice”. “O πόλεμος δεν είναι ωραίος”.

It is well that war is so terrible - otherwise we would grow too fond of it”.

Robert E. Lee (1807 - 1870), Statement at the Battle of Fredericksburg (13th December 1862)


“Είναι καλό ότι ο πόλεμος είναι τρομερός, αλλιώς θα αρχίζαμε να τον συμπαθούμε”


Never, never, never believe any war will be smooth and easy, or that anyone who embarks on the strange voyage can measure the tides and hurricanes he will encounter. The statesman who yields to war fever must realize that once the signal is given, he is no longer the master of policy but the slave of unforeseeable and uncontrollable events.

- Sir Winston Churchill (1874 - 1965)


“Ποτέ, ποτέ, ποτέ μη πιστεύεις ότι κάθε πόλεμος θα είναι ομαλός και εύκολος, η, ότι εκείνος που επιβιβάζεται για ένα άγνωστο ταξίδι μπορεί να μετρήσει τα κύματα και καταιγίδες και θύελλες που θα αντιμετωπίσει. Ο πολιτικός που συγκλίνει στον πυρετό του πολέμου, πρέπει να εννοήσει ότι άπαξ το σήμα δόθηκε, αυτός δεν είναι πλέον ο κύριος της πολιτικής, αλλά ο σκλάβος απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων γεγονότων.”


One day President Roosevelt told me that he was asking publicly for suggestions about what the war should be called.” I said at once 'The Unnecessary War”.

Sir Winston Churchill (1874 - 1965), Second World War (1948)

*

“Μια μέρα ο Πρόεδρος Ρούζβελτ μου είπε ότι ζητούσε δημοσίως προτάσεις για πως θα ονομάζαμε τον πόλεμο”. Εγώ είπα μια και έξω. “Ο μη αναγκαίος πόλεμος”

You cannot simultaneously prevent and prepare for war” –

“Δεν μπορείς συγχρόνως να εμποδίζεις τον πόλεμο και να ετοιμάζεσαι για πόλεμο.”

The way to win an atomic war is to make certain it never starts”.

Omar Bradley (1893 - 1981), Speech to Boston Chamber of Commerce, 1948


“Ο τρόπος για να κερδίσεις έναν ατομικό πόλεμο, είναι να το κάνεις βέβαιο ότι ποτέ δεν αρχίζει.”

Προστασία του περιβάλλοντος και πληθυσμιακά όρια.

Ναι ο πλανήτης γη είναι ένας περιορισμένος χώρος. Το μόνο που μας δίνει αφειδώς, εντελώς δωρεάν, συνεχώς και χωρίς περιορισμούς, προς το παρόν, είναι ότι μας ταξιδεύει μια φορά κάθε χρόνο, για περίπου 365 μέρες και νύχτες, και περίπου 584,020,178 μίλια,  ή, 939,889,369 χιλιόμετρα,  γύρω από τον ήλιο μετά  επιστροφής.

Όλα τα άλλα εφόδια πού μας δίνει η γη για να επιβιώσουμε στα ταξίδια μας, εκτός από τον ήλιο, είναι περιορισμένα. Για αυτόν τον λόγο για να επιζήσουμε πρέπει,

Προστασία του περιβάλλοντος.

Να ληφθούν άμεσα και έμμεσα επείγοντα μέτρα για να προστατεύσουμε τη γη μας περιβαλλοντικά από τη μόλυνση και την υπερθέρμανση που εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε, με την υπέρ-ανάπτυξη  της βιομηχανικής και  τεχνολογικής μας επανάστασης, των οποίων τις καταστροφικές επιπτώσεις τις υφιστάμεθα απ’ άκρον σε άκρου της γης τις τελευταίες δεκαετίες και όλο και επιδεινώνονται.  Δεν εννοούμε ότι για να σωθούμε πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων. Τουναντίον πρέπει να επιταχύνουμε την βιομηχανικό-τεχνολογική μας εξέλιξη, με νέους τρόπους, ώστε αυτή να είναι αβλαβής και φιλική προς το περιβάλλον. Συγχρόνως να εφεύρουμε νέες πηγές ενέργειας, επίσης αβλαβείς για το περιβάλλον. Επιπροσθέτως τα ΜΜΜ πρέπει να τελειοποιηθούν τεχνολογικά  να  γίνουν ταχύτερα, περισσότερα, πιο άνετα και πιο οικονομικά,  ώστε να είναι πιο συμφερτικά και προτιμητέα από τα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα, και λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον.

Και το άλλο, αλλά αν και άλλο, δεν είναι άλλο, διότι είναι συνυφασμένο, συνυπεύθυνο και αλληλοεξαρτώμενο με το πρώτο.  Αυτό είναι η πληθυσμιακή έκρηξη.

Πληθυσμιακή έκρηξη

Ο πληθυσμός σήμερα, αυτή σχεδόν τη στιγμή πού γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι περίπου 6.721 εκατομμύρια. Όλος αυτός ο κόσμος για να επιζήσει χρειάζεται τουλάχιστον τα πιο βασικά, που είναι η τροφή, το νερό, η στέγη και η ενέργεια για ηλεκτροδότησή του, τη θέρμανσή του και τις μετακινήσεις του.  Αυτές οι πρώτες ανάγκες ήδη δεν επαρκούν και όσο αυξάνεται ο πληθυσμός τα βασικά είδη επιβιώσεως εξ αντιθέτου μειώνονται. Για να επιζήσουμε πρέπει  να  κρατήσουμε τον πληθυσμό  σε αυτό το σημερινό, αν μπορούσαμε,  όριο. Πρέπει να βρούμε άλλους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, χωρίς να χρειαζόμαστε την βαρβαρότητα του ανθρωποκτόνου πολέμου, για να σταθεροποιήσουμε τον πληθυσμό στο όριο που θα μπορέσει να επιβιώσει. Αυτοί οι άλλοι τρόποι είναι: H επιμόρφωση, και η προσφορά κινήτρων, όπως φορολογική μείωση λόγω ατεκνίας, πολιτική ενός παιδιού ανά ζεύγος,  αντισυλληπτικά, προφυλακτικά, στειρώσεις,  και άλλα. Αλλά και κυρώσεις όπου δεν εφαρμόζονται οι φραγμοί και οι θεσμοί. Αυτά περίπου εφαρμόζονται στη Κίνα με αρκετήεπιτυχία, και με μεγαλύτερη επιτυχία μπορούν να εφαρμοσθούν σε παγκόσμια κλίμακα εάν παρθούν  θεσμικά μέτρα  υπό την αιγίδα των Η.Ε. και με οικονομικές αμοιβές-αντιπαροχές  στα κράτη που εφαρμόζουν τους θεσμούς με επιτυχία . Δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την Ευρώπη στην οποία ο πληθυσμός όχι μόνο  δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται. Εδώ πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιστρόφως ανάλογα για να μην μειώνεται ο πληθυσμός, αλλά να παραμένει σταθερός στο ίδιο επίπεδο με το χθεσινό. Για αυτό, τα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται ανάλογα με τον πληθυσμιακό δείκτη ανάπτυξης σε κάθε χώρα. Αυστηρότερα και πολυσύνθετα μέτρα για τις χώρες εκείνες όπως Ινδία, Μεξικό και άλλες ισλαμικές όπως Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Πακιστάν, Ιράν, Τουρκία, πού συνεχίζει ο αριθμητικός δείκτης του πληθυσμού τους να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ναι, ο πλανήτης γη είναι ένας περιορισμένος χώρος, όπως και κάθε όχημα. Κάποτε θα πει, αν μπορούσε να μιλήσει,  ό,τι λέει ο οδηγός λεωφορείου στους επίδοξους επιβάτες, όχι άλλοι παρακαλώ. …δεν χωράει άλλους. { μας το λέει η επιστήμη στην παρακάτω διεύθυνση }

http://en.wikipedia.org/wiki/World_population#The_15_most_populous_nations

Η φιλοσοφία που θα μπορούσε να γίνει βίωμα σε όλους.

Θέλω να βλέπω τα πράγματα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα ήθελα να είναι!!.Όπως θα έπρεπε να είναι…και…με.. αισιοδοξία!! Πάντα κάτω από το φώς της αλήθειας, της πραγματικότητας και του εφικτού.

Ο κόσμος έχει ανάγκη και διψάει…

Για ΕΙΡΗΝΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Αλήθεια, Αγάπη, Αλλαγή, Γνώση, Γνώσεις, Αλληλεγγύη, Ανθρωπιά, Κατανόηση, Συνεννόηση, Επικοινωνία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Συνεργασία, Αδελφοσύνη.

Τον κακοήθη άνθρωπο δεν μπορείς να τον αλλάξεις, τον κόσμο μπορείς. Πρέπει όμως ν’ αρχίσεις από τα νήπια της νέας γενιάς. «Το στραβό δενδρύλλιο το ισιώνεις, το στραβό δέντρο ποτέ»

Αφού αλλάξεις τον κόσμο, ο κόσμος θα αλλάξει  τον κακοήθη άνθρωπο με τη χρήση των νόμων πού θεσπίσθηκαν μόνο για αυτόν. Ο καλοήθης άνθρωπος δεν χρειάζεται νόμους, γιατί αυτοί είναι χαραγμένοι στη συνείδησή του που του υπαγορεύει τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει.


Τα Ηνωμένα Έθνη θα πάρουν Σάρκα και Οστά και Ηγεσία.

Μπορούμε να  αλλάξουμε τον κόσμο; Και βέβαια μπορούμε!! Ας κάνουμε αρχή με : Παγκόσμια Ειρήνη- Παγκόσμια Περιβαλλοντική Πολιτική - Παγκόσμια Πληθυσμιακή Πολιτική - Παγκόσμια Συνεργασία - Παγκόσμια Οικονομία - Παγκόσμια Δίκαιη Κατανομή του Πλούτου της Γης - Παγκόσμια Επιμόρφωση - Παγκόσμια παιδεία - Παγκόσμια Στρατιωτική Διοίκηση μέσα στα Κράτη μέλη του “Π.Ι.-Ο.Η.Ε.” - Φύλακα της Ειρήνης και του Αφοπλισμού. Θα ακολουθήσουν και άλλα που πρέπει με τη σειρά τους να γίνουν με ατομική και συλλογικήπροσπάθεια, Ουσιαστική και Δυναμική Συνεργασία των Λαών και των Κρατών κάτω από την Ομβρέλα και την Ηγεσία του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ {Π.Ι.-Ο.Η.Ε.} με επιμόρφωση,συναίνεση, θέληση, πίστη, αφύπνιση και ψυχική δύναμη, αγώνα, και συνεχή δράση.

Με τον “Π.Ι.-Ο.Η.Ε” θα εκλείψει η Μετανάστευση, η, τουλάχιστον θα μειωθεί κατά 98%..μέσα σε μια δεκαετία. Η μείωση της μετανάστευσης είναι αντιστρόφως ανάλογη, με την οικονομικοκοινωνική και επιμορφωτική ανάπτυξη των μεταναστευτικών χωρών. Γιατί;;

Διότι οι συνθήκες ζωής στο τόπο που ο καθένας γεννήθηκε και ζει θα βελτιωθούν τόσο, όσο να μη χρειάζεται να μεταναστεύει. Επομένως δίνεις λύση στο αιτιατό, και μηδενίζεις το αποτέλεσμα-μετανάστευση. Ως εκ τούτου πχ. Τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης χρόνο με το χρόνο, Θα παραβιάζονται όλο και με λιγότερους λαθρομετανάστες που σε μια δεκαετία θα μειωθούν κατά 96 έως 98% ώστε τα σύνορά μας δεν θα χρειάζονται ούτε καν επιτήρηση.

Με Τον “Π.Ι.-Ο.Η.Ε” Οι Πόλεμοι θα γίνουν Ιστορία. Πως..;

Επειδή βέβαια πρωταρχικώς ο “Π.Ι.Ο.Η.Ε.” θα επιμελείται την Ειρήνη. Εξάλλου μελετάει και διορθώνει στις ρίζες του το αιτιατό των πολέμων. Ειδικότερα τι άλλο μπορεί και πρέπει να κάνει ο “Π.Ι.-Ο.Η.Ε.”; Σε κάθε χώρα του πλανήτη, μικρή, ή, μεγάλη, αναπτυγμένη, η, υπανάπτυκτη, θα έχουν στα χέρια τους την Στρατιωτική Διοίκηση, 192 εκπρόσωποι, ένας από κάθε χώρα του “Π.Ι-Ο.Η.Ε.” πχ. 192 εκπρόσωποι στην Ελλάδα, 192 στην Τουρκία, 192 στην Βουλγαρία, 192 στην F.Y.R.O.M., 192 στην Αλβανία. κοκ. σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δηλαδή η κάθε χώρα θα έχει στην Στρατιωτική Διοίκησή της έναν από την ίδια της τη χώρα και 191 εκπροσώπους από 191 άλλες χώρες. Για τις μεγάλες χώρες όπως Η.Π.Α., Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Καναδά, Αυστραλία, οι εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Διοίκησης του “Π.Ι.Ο.Η.Ε.” αν χρειάζεται, μπορεί να είναι δύο φορές 192, ή, και τρείς φορές 192.

Εάν;;

Ελπίζω πως όλες οι χώρες θα αποδεχθούν μετά χαράς να αναλάβει ο “Π.Ι - Ο.Η.Ε.” με τους 192 εκπροσώπους του την Στρατιωτική Διοίκηση των Χωρών τους, που θα εγγυάται την ανεξαρτησία τους και την ασφάλειά τους. Η αποδοχή των ειρηνικών σχεδίων και προτάσεων δεν θα είναι ακαριαία, αλλά με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερες χώρες θα προσχωρούν στην αποδοχή. Οπότε εάν παραμένει ένα 5, ή, 6% των χωρών που δεν το αποδέχεται, θα είναι μια μικρή και αδύναμη μειοψηφία – παραφωνία – που τελικά θα υποκύψει στη λογική της πλειοψηφίας. Εάν όμως τελικά υπάρχει έστω και μία χώρα που δεν θέλει να συμβληθεί, ο αφοπλισμός δεν θα προχωρήσει, δεν θα γίνει, παρά μόνο όταν θα έχουμε 100% αποδοχή. Εάν η κυβέρνηση μιας χώρας αντιδρά σθεναρώς, ο λαός της θα την ανατρέψει.

Ο αφοπλισμός θα γίνει όταν όλες οι χώρες προσχωρήσουν στο Παγκόσμιο Ειρηνικό Σύστημα. Όταν ναι, τότε θα αντιστραφούν οι οροι, οι Βιομήχανοι όπλων θα κλαίνε, και οι λαοί θα γελάνε.

Όταν λοιπόν θα έχουμε 100% των χωρών αποδοχή, σταδιακά χρόνο με το χρόνο τα βαρέα οπλικά συστήματαθα ανακυκλώνονται για εργαλεία, για τρακτέρ γεωργικά, και για άλλα γεωργικά μηχανήματα, αλλά και για οικοδομικά υλικά.

Άλλα οπλικά συστήματα, όπως ο στόλος, μερικά θα χρησιμοποιούνται για δωρεάν τουρισμό και κρουαζιέρες, και από τα υπόλοιπα, μερικά θα χρησιμοποιούνται για τις θαλάσσιες μεταφορές, και μερικά θα ανακυκλώνονται για διάφορες Βιομηχανικές χρήσεις.

Τα μεταγωγικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα δεν θα ανακυκλωθούν, αλλά θα ανακυκλωθεί η υπηρεσία τους, από πολεμική, σε ειρηνική πολλαπλών χρήσεων. Από το να αφαιρούν ζωές, στο να σώζουν ζωές. Με όλα αυτά τα ειδικά και γενικά μέτρα που θα παρθούν, οι πόλεμοι θα είναι κακό παρελθόν προς αποφυγήν και θα περάσουν στην ιστορία και στα μουσεία σαν η μαύρη σελίδα της ανθρωπότητας των περασμένων χιλιετηρίδων.

Ο στρατοί όλων των κρατών θα διατηρήσουν έναν ελαφρύ οπλισμό, με ρόλους αστυνομικού για την τάξη και ασφάλεια στο εσωτερικό των χωρών τους, και στην φύλαξη των ακριτικών συνόρων τους. Ο αριθμός των στρατιωτών και των αξιωματικών θα μειωθεί σταδιακά σε ένα όριο που θα καλύπτει τις ανάγκες που θα προκύψουν, στους νέους ρόλους και θα είναι επαγγελματίες με στρατιωτική, αστυνομική και κοινωνική εκπαίδευση.

http://geography.about.com/cs/countries/a/numbercountries.htm

“Παγκοσμιοποίηση” μέσω του “Π.Ι.Ο.Η.Ε.”

Αφού μιλάμε για παγκόσμιες λύσεις, πρέπει να μιλάμε και για Έναν Παγκόσμιο Πόλο, η, όπως κακώς δίνεται η λέξη “Παγκοσμιοποίηση” η οποία εκφράζει καλές και κακές έννοιες.

Αναφέρθηκα διεξοδικά πως η “Παγκοσμιοποίηση” - “Π.Ι.Ο.Η.Ε.” δηλαδή ο Ενωμένος Κόσμος θα αλλάξει τα Έθνη και τους Λαούς τους μόνο προς το καλύτερο.

Τι δεν θα αλλάξει η “παγκοσμιοποίηση” μέσω του “Π.Ι.Ο.Η.Ε.”

Τα Έθνη, θα παραμείνουν ως Έθνη.

Τα Σύνορα των Κρατών που έχουν κατοχυρωθεί με Διεθνείς Συνθήκες - Συμφωνίες – Πρωτόκολλα, (πχ. Της Ελλάδος) θα παραμείνουν τα ίδια.

Εκκρεμείς καταστάσεις όπως το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό, το Κόσοβο, η F.Y.R.O.M., η Ταϊβάν, η Β. Κορέα και Νότια Κορέα, και εμπόλεμες καταστάσεις, θα επιλυθούν με τον αρμόζοντα και δικαιότερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν από τον “Π.Ι.Ο.Η.Ε.”

Η ιστορία, τα ήθη και τα Έθιμα, η γλώσσα και η θρησκεία-ες κάθε χώρας θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία των ίδιων των χωρών.

Τα διαβατήρια παραμένουν στη δικαιοδοσία κάθε χώρας.

Τα Δημοκρατικά πολιτεύματα και οι κυβερνητικές και δικαστικές εξουσίες, και η σύνταξη του Συντάγματος, παραμένουν στη δικαιοδοσία των χωρών.

Η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα, όχι μόνο είναι δικαιώματα κάθε χώρας, αλλά προστατεύονται και κατοχυρώνονται από τον “Π.Ι.Ο.Η.Ε.”

Με άλλα λόγια, όλα τα κεκτημένα νόμιμα Δικαιώματα των Λαών και κάθε χώρας είναι αδιαμφισβήτητα και παραμένουν στη κρίση και την δικαιοδοσία των χωρών αυτών.

Το Όνειρο.

Πολλοί ονειρεύονται στον ύπνο τους έναν Ωραίο Κόσμο με ΕΙΡΗΝΗ, ΓΑΛΗΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Μα όταν ξυπνάνε λένε αχ όνειρο ήταν και πάει.

Εγώ ονειρεύομαι αυτόν τον Ωραίο Κόσμο μας, αλλά ξύπνιος, και λέω ναι γίνεται, είναι αλήθεια, δεν είναι όνειρο του ύπνου της νύχτας που σβήνει όταν έλθει το πρωί.

Για φανταστείτε για μια στιγμή αυτόν τον Ωραίο Κόσμο, τον κόσμο που ΔΕΝ θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς με το φόβο του πυρηνικού παγκοσμίου πολέμου, η και τοπικού πολέμου με την γειτονική σου χώρα. Αναλογιστείτε πόσο θα αλλάξουν όλα και πόσο όμορφα θα είναι. Και συμφωνείστε μαζί μου. Δεν είναι ουτοπία. Μπορούμε να αλλάξουμε, να αλλάξουμε για να επιβιώσουμε σε ένα κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και ανθρώπινο που μας αξίζει να ζούμε.

Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος που σήμερα ζούμε δεν είναι καλός και πως πρέπει να αλλάξει.

Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Μια πορεία δρόμου χιλιάδων μέτρων, αρχίζει με ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ και με την θέληση να κάνεις και τα επόμενα χιλιάδες βήματα για να φθάσεις αισίως στο Τέρμα, για να φθάσεις στο σκοπό που έχω-έχεις-έχουμε θέσει. ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!

Παύλος Καρκανίδας *** 25 Σεπτεμβρίου 2010 *** pakar@bigpond.net.au





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0