Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΕΡΤ: και η πίτα και ο σκύλος - του Σταύρου Θεοδωράκη

Αρχική | Απόψεις | ΕΡΤ: και η πίτα και ο σκύλος - του Σταύρου Θεοδωράκη

Αν όλα γίνουν όπως έχουν ανακοινωθεί, αυτή την ώρα και για όλη την ημέρα δεν θα μπορείτε να βλέπετε ούτε ΕΤ-1, ούτε ΝΕΤ, ούτε ΕΤ-3 και δεν θα μπορείτε να ακούτε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ. Εν ολίγοις : απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ. «Το πρόγραμμά μας δεν μεταδίδεται από… έως… λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην μπλα μπλα απεργία μπλα μπλα ...». Και τι συμβαίνει όταν ένας κλάδος απεργεί; Οι εργαζόμενοι χάνουν το μεροκάματο. Είναι το κόστος της σύγκρουσης. Κλείνουν τα σχολεία; Δεν πληρώνονται οι δάσκαλοι. Σταματούν τα λεωφορεία; Δεν πληρώνονται οι οδηγοί. Λογικό; Λογικό αλλά όχι για το βασίλειο της δημόσιας (!) ραδιοτηλεόρασης. Οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ έχουν βρει τρόπο να σιωπούν τα προγράμματα αλλά παράλληλα να πληρώνονται οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα ραδιόφωνα και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και να πώς: Σε ένα τμήμα 50 εργαζομένων απεργούν πέντε, δεν απεργούν 45 αλλά το τμήμα δεν δουλεύει γιατί οι πέντε που απεργούν είναι αυτοί που έχουν τα κλειδιά ή είναι αυτοί που πατάνε το κουμπί ή είναι αυτοί που ελέγχουν τους διακόπτες.

Ακούγεται τρελό αλλά έτσι ακριβώς συμβαίνει. Στην γενική απεργία του Ιουνίου – για να σας φέρω μερικά παραδείγματα- στο ραδιόφωνο της Πάτρας απεργούσε ένας υπάλληλος, έντεκα απουσίαζαν με ασθένειες, άδειες, ρεπό και δεκαέξι εργαζόμενοι βρίσκονταν στις θέσεις τους. Κι όμως το πρόγραμμα δε βγήκε στον αέρα γιατί «οι εργαζόμενοι μπλα μπλα απεργία μπλα μπλα». Το ίδιο και στα υπόλοιπα τμήματα της ΕΡΤ. Στην Κατεχάκη δούλευαν οι περισσότεροι (στις μισθολογικές καταστάσεις δηλαδή). Στην Αγία Παρασκευή υπήρχε τμήμα που απεργούσαν 2 από τους 46 υπαλλήλους αλλά βεβαίως «οι εργαζόμενοι μπλα μπλα απεργία μπλα μπλα». Το ίδιο και στην θρυλική ΕΤ-3 της Θεσσαλονίκης. Στα Χανιά επίσης – όπως και στον Βόλο - δεν απήργησε κανείς αλλά πρόγραμμα στο ραδιόφωνο δεν βγήκε καθότι «οι εργαζόμενοι μπλα μπλα απεργία μπλα μπλα». Στα Γιάννενα, στις εκεί εγκαταστάσεις της ΕΡΤ απήργησε ένας στους τριάντα (1/30!) αλλά τίποτα δεν δούλεψε καθότι «οι εργαζόμενοι μπλα μπλα απεργία μπλα μπλα».

Τώρα κάποιοι λένε ότι αυτοί (οι λίγοι) που απεργούν κάθε φορά, ορίζονται από τους συνδικαλιστές οι οποίοι φροντίζουν να μην απεργούν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι (και χάνουν τα μεροκάματα) αλλά να είναι κυκλική η χασούρα. Ό,τι κι αν συμβαίνει το γεγονός είναι ότι η ΕΡΤ διεκδικεί μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία. Να σιγούν τα προγράμματα της (κάθε λίγο και λιγάκι) αλλά οι εργαζόμενοι να μην χάνουν μεροκάματα. Πρώτοι στον αγώνα αλλά και πρώτοι στους (κρατικούς) μισθούς.

ΥΓ: Είπαμε να δουλεύουμε τους κουτόφραγκους και τους λοιπούς «ελεγκτές» αλλά να δουλευόμαστε και μεταξύ μας, πολύ δεν πάει;

protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0