Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνίας - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Το μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνίας - του Παύλου Καρκανίδα (Αυστραλία)

Τι μπορεί να κάνει ένας λαός, όταν έχει ανθρωπιά, ανθρώπινη επικοινωνία, ακατανίκητη θέληση και αγάπη για να διασώσει ζωές συνανθρώπων του.

Με αφορμή τη διάσωση των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή, όλος ο κόσμος, όχι μόνο η Ελλάδα, όλοι οι λαοί πήραμε ένα μάθημα. Ότι ο συνάνθρωπός σου έχει την ίδια αξία με σένα. Ότι πρέπει να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας, όταν χρειάζεται να σώσουμε συνανθρώπους μας.

Στα έγκατα της γης ήταν θαμμένοι ζωντανοί 33 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν τη θέληση να επιζήσουν, είχαν και την πεποίθηση ότι θα επιζήσουν. Στην επιφάνεια της γης ήταν εκατομμύρια Χιλιανοί, και όχι μόνο, πού είχαν τη θέληση να τους απεγκλωβίσουν και να τους σώσουν. Εγκλωβισμένοι και διασώστες έγιναν ένα. Και νίκησε η θέληση, η συλλογική προσπάθεια, η υπομονή, η επιμονή, και η αγάπη για τη ζωή.

Ο λαός της Χιλής έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς σε όλο τον πλανήτη. Ανθρωπιάς, αγάπης, αλληλεγγύης, σύνδεσης των ατόμων μιας κοινωνίας. Όλη η Χιλή, από τον Πρόεδρο, τους τεχνικούς, τους εργάτες, όλος ο λαός, ήταν ένας άνθρωπος, ένας άνθρωπος εκατομμυρίων ανθρώπων, που όλοι μαζί ενώσανε τη θέλησή τους και τις προσπάθειές τους, για να σώσουν 33 συνανθρώπους τους. Και τους έσωσαν, γιατί το ήθελαν, το πίστεψαν, προσπάθησαν, και το πέτυχαν.

Σε ευχαριστεί όλος ο πλανήτης Χιλή. Πολίτες της Χιλής από εδώ και πέρα σας σεβόμαστε πιο πολύ, σας θαυμάζουμε, θέλουμε να σας μοιάσουμε, σας αγαπάμε πιο πολύ. Σας συγχαίρουμε.

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0