Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μονάχα έναν; Πενήντα έπρεπε να είχαν καθαρίσει - του Σπύρου Γκάρου (Γερμανία)

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Μονάχα έναν; Πενήντα έπρεπε να είχαν καθαρίσει - του Σπύρου Γκάρου (Γερμανία)

Αυτά ήταν τα λόγια ενός Έλληνα παιδαγωγού του ελληνικού γυμνασίου στη Νυρεμβέργη οκτώ περίπου ημέρες μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Δεκέμβριο 2008 σε μία χριστουγεννιάτικη συνεστίαση που οργάνωσαν οι Έλληνες δάσκαλοι και καθηγητές μαζί με Γερμανούς συναδέλφους τους, έγινε και μία συζήτηση, γύρω από τα γεγονότα του Δεκέμβρη στην Αθήνα. Αυτοί αναφέρθηκαν στη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6.12.2008). Τότε ο καθηγητής μαθηματικών, Δημ. Παπ. με μίσος και αγανάκτηση απευθυνόμενος στην παρέα είπε τα εξής: μονάχα έναν καθάρισαν; Πενήντα, εκατό έπρεπε να καθαρίσουν… Τα λόγια αυτά τα άκουσαν τέσσερις – πέντε άλλοι συνάδελφοί του Έλληνες και Γερμανοί που βρίσκονταν πλησίον. Από συγκεκριμένες πληροφορίες ο ανωτέρω εκπαιδευτικός είναι από τις Σέρρες, δηλαδή από αυτούς που πιθανώς προεκλογικά ο βουλευτής Αχιλλέας Καραμανλής μετέθεσε στη Γερμανία. Υπηρέτησε ένα χρόνο στην πόλη Μπίλεφελντ και από εκεί μετατέθηκε στο ελληνικό γυμνάσιο Νυρεμβέργης, όπου ακόμα σήμερα υπηρετεί και διδάσκει και πιθανώς να μισθοδοτείται εις διπλούν. Είναι απαράδεκτο ένας δάσκαλος, ο οποίος οφείλει να διδάσκει τους μαθητές του τη δημοκρατία να είναι τόσο πoρωμένος πολιτικά που να υποστηρίζει ακραίες καταστάσεις όπως αυτή της δολοφονίας του νεαρού Αλέξη. Έχω την εντύπωση ότι αυτός ζει ακόμα σε μία περασμένη εποχή, τότε που την πατρίδα μας την κυβερνούσε η Χούντα. Στο κύριο Δ.Π. δεν ανήκει το μολύβι αλλά το „Καλάσνικοφ“, τότε όχι ένα παιδί μπορεί να σκοτώσει αλλά πολλά περισσότερα παιδιά. Μπράβο του!!!

(Υπάρχουν συναδελφοί του μάρτυρες επ' αυτού).

Σπύρος Γκάρος

(Πρώην Γραμματέας Συνδικαλιστής της

Ομοσπ. Γερμανικών Συνδικάτων -DGB-)

Αριστοναυτών 1

20400 Ξυλόκαστρο

Τηλ/φαξ 2743926769

E. mail: spiros.garos@gmx.net





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0