Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Για τον Νικολά Σαρκοζί προοριζόταν ο ένας από τους παγιδευμένους φακέλους

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Για τον Νικολά Σαρκοζί προοριζόταν ο ένας από τους παγιδευμένους φακέλους

Αθήνα

Στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επρόκειτο να σταλεί το ένα από τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα που εξουδετέρωσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην επιχείρηση στο Παγκράτι.


 

Τα άλλα δέματα είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικού.

Αποστολέας του δέματος προς τον Νικολά Σαρκοζί εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, και προς την πρεσβεία του Βελγίου η οργάνωση Action Aid.

Η είδηση κυριαρχεί στις δικτυακές εκδόσεις των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο νεαροί ηλικίας 22 και 24 χρονών. Η αστυνομία έδωσε το βράδυ στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, αλλά όχι τα στοιχεία τους.

Μέχρι αργά το βράδυ, οι δύο συλληφθέντες εξετάζονταν στην Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο τηρούν «σιγήν ισχύος», αρνούμενοι να πουν ποιοι είναι, να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις, ή και να δώσουν αποτυπώματα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε ένα δέμα με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς επίσης και δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το μεν πρώτο, ένα πιστόλι Glock με τρεις γεμιστήρες, το δε δεύτερο, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες.

Ο 22χρονος έφερε επίσης αλεξίσφαιρο γιλέκο, περούκα και καπέλο τύπου τζόκεϋ.

Η σύλληψή τους, έγινε στο πλαίσιο κινητοποίησης ύστερα από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών, το πρωί της Δευτέρας στην οδό Αστυδάμαντος 71, στο Παγκράτι.

Η υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και υπέστη σοκ.

Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.

Επίσης, στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών και με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή τους, εντοπίστηκε, σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι, άλλο ένα δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Το δέμα έφερε ως παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας. Ο μηχανισμός αυτός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τους Πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την πρεσβεία του Βελγίου καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Και οι δύο εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται. Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης αναμένονται το πρωί της Τρίτης και θα δείξουν εάν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.


Πώς έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος ήταν αυτός που άφησε το πακέτο-βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος. Ο ίδιος είχε ξαναπάει την περασμένη Τετάρτη για να ρωτήσει τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων με την ίδια μεταμφίεση κάτι που έκανε εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία τον αναγνώρισε ως το ίδιο άτομο.

Έτσι, η υπάλληλος επιχείρησε να απομακρύνει το δέμα και το πέταξε όταν κατάλαβε ότι ήταν κάτι επικίνδυνο, για αυτό και εξερράγη. Αμέσως η γυναίκα τηλεφώνησε στο «100» και περιέγραψε αναλυτικά το άτομο που της είχε δώσει τον φάκελο και ύστερα από αναζητήσεις συνελήφθησαν οι δύο νεαροί στην οδό Ριζάρη.

H άμεση αντίδραση της υπαλλήλου, μπροστά στα μάτια της οποίας εξερράγη ο φάκελος με την βόμβα, και η κινητοποίηση αστυνομικών οδήγησε στη σύλληψη των δυο νεαρών.

Την ίδια ώρα, στο Παγκράτι, όπου υπάρχουν αρκετοί οικονομικού ενδιαφέροντος «στόχοι» για ληστές, όπως τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.ά., υπήρχε αυξημένη παρουσία αστυνομικών, ειδικότερα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μόλις οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων για την αναζήτηση του ύποπτου ατόμου αμέσως άρχισαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που επέβαιναν σε δυο μοτοσικλέτες εντόπισαν το άτομο που αναζητούσαν στην οδό Ριζάρη να περπατά μαζί με έναν ακόμη νεαρό.

Οι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και τους ζήτησαν να παραδοθούν και να πέσουν στο έδαφος. Εκείνοι αιφνιδιάστηκαν και έκαναν ότι τους είπαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. προτού προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα δυο όπλα τους.

Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις των αστυνομικών και αφού τους πέρασαν χειροπέδες τους οδήγησαν για ανάκριση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αντιδράσεις των κομμάτων

Την ελπίδα να επιτευχθεί ένα αποφασιστικό βήμα για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας εξέφρασε ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ Ν.Δένδιας. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει και πάλι στον «πειρασμό» της θριαμβολογίας και της μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ με σχετική ανακοίνωσή του, αφού καταδίκασε τις ενέργειες και τις πρακτικές αυτές, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν αιτία να χαθεί η βασική πολιτική στόχευση αυτών των εκλογών, που είναι η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε σχετικά ότι «οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σχέδια που εξυφαίνονται στο εξωτερικό και έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας» και παρατήρησε ότι «είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι η τρομοκρατία, με την απόπειρα νέων χτυπημάτων, ήθελε να κάνει παρέμβαση στις εκλογές».

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0