Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών - του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών - του Ντίνου Αυγουστή

Δύο είναι κατά την άποψη μου τα σημαντικότερα συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Το πρώτο αφορά το μεγάλο ποσοστό της αποχής. Εθελοτυφλούν πραγματικά όσοι βλέπουν με παραμορφωτικούς φακούς, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν, το μήνυμα που έστειλαν οι τέσσερις στους δέκα Έλληνες που δεν προσήλθαν στις κάλπες. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων που εκ των πραγμάτων δημιουργεί μια άλλου είδους σχέση του ψηφοφόρου με την κάλπη, τότε η αποχή είναι σίγουρο πως πρέπει να προσμετρηθεί ως εξαιρετικά μεγάλη. Η δεύτερη διαπίστωση αφορά την πρωτοφανή συρρίκνωση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων. Και να μην μας παρασύρει το γεγονός της νίκης των υποψηφίων του δικομματισμού και στις δεκατρείς περιφέρειες. Μια τέτοια προσέγγιση είναι εντελώς λανθασμένη και άστοχη. Απόδειξη τούτου αποτελεί η περιφέρεια Αττικής με τους 1.350.000 ψηφοφόρους που έδωσαν συνολικά και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά καν το 45%. Συμπέρασμα: Αν την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε Εθνικές εκλογές είναι ζήτημα αν και τα δυο μεγάλα κόμματα ξεπερνούσαν το 55% πανελλαδικά.

Προς τι λοιπόν η τόση εφορία στους κόλπους των δύο μεγάλων κομμάτων. Ας ερμηνεύσουν καλύτερα τα αποτελέσματα και ας προβληματισθούν επιτέλους σοβαρά. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να περιμένουμε ότι το πραγματικό μήνυμα των τελευταίων εκλογών θα έχει για όλους μας ουσιαστικό αντίκρισμα. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο, κάτι που φυσικά δεν ωφελεί κανένα μας.

Και κάτι τελευταίο: Ναι, είναι πασιφανές πως χρειάζονται δραστικές αλλαγές στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Μόνο που τις αλλαγές αυτές πρέπει να τις εμπιστευθούμε στους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας και όχι στους επαγγελματίες αποτυχημένους πολιτικούς τους χθες. Και η Ντόρα που επιχαίρει για την συρρίκνωση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στην προκειμένη περίπτωση το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ως εκ τούτου λοιπόν είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για εθνική συνεννόηση. Σινάφι πια κυρία Ντόρα Μητσοτάκη!!!

 

Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού.

a.avgoustis@hotmail.com

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0