Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων στην Κύπρο

Αρχική | Κύπρος | Έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων στην Κύπρο

Ομάδα 25 ροπαλοφόρων επιτέθηκε σε Νιγηριανό στη Λεωφόρο Μακαρίου χωρίς οποιοδήποτε λόγο. Οι δράστες που ήταν ντυμένοι ομοιόμορφα και κρατούσαν ρόπαλα και ιστούς σημαίας άρχισαν να κυνηγούν τον άτυχο Νιγηριανό ο οποίος στην προσπάθεια του να ξεφύγει έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τον προλάβουν και να τον ξυλοφορτώσουν άγρια.


Δεκέμβρης του 2008

Μαζικές επιθέσεις σε καταστήματα που ανήκουν σε μετανάστες στην περιοχή της παλιάς Λευκωσίας.


Νοέμβριος 2006

Επίθεση εναντίον τουρκοκύπριων μαθητών στην Αγγλική Σχολή.


Ιανουάριος 2009

Επίθεση εναντίον ατόμων συγκεντρωμένων στο κοινωνικό κέντρο «Φανάρι του Διογένη».


2008-2010

Σειρά επιθέσεων κατά Ε/Κ και αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή Φανερωμένης.


Τα πιο πάνω είναι μόνο μερικά από τα πολλά περιστατικά που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια από ομάδες νεαρών που με μοναδικό κίνητρο την ξενοφοβία και συνθηματολογία που παραπέμπει σε ακροδεξιές οργανώσεις επιτίθενται αδιακρίτως σε όποιον δεν είναι Έλληνας ή έστω δεν υποστηρίζει ότι και οι ίδιοι. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Αστυνομία παρακολουθεί στενά της δραστηριότητές τους και για αυτό το λόγο είχε γίνει μεγάλος λόγος και κατά τις προπέρσινες αντικατοχικές πορείες. Το θέμα είναι ότι μετά και τα τελευταία περιστατικά της περασμένης Παρασκευής ίσως πρέπει και η στάση της Αστυνομίας να αλλάξει αφού η διακριτική παρακολούθηση δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.




(Τελευταία ενημέρωση 15/11/10 11:20)

Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στην Κύπρο, το φαινόμενο των ρατσιστικών διαθέσεων εναντίον αλλοδαπών. Τα επεισόδια της Παρασκευής με τους νεαρούς, οι οποίοι ξυλοκόπησαν ανυποψίαστους πολίτες, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.  Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο αλλοδαποί, ένας Αγγλοκύπριος και μια Ε/κ γιατρός.

Η Αστυνομία ανησυχεί ιδιαίτερα για τα φαινόμενα αυτά δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο  να πρόκειται για μέλη κάποιας ομάδας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Μιχαηλίδης αποκάλυψε τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ότι δεν πρόκειται για τυφλά χτυπήματα, αλλά για επιθέσεις ρατσιστικών στοιχειών εναντίον αλλοδαπών. Ο κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι η Ε/κ γιατρός χτυπήθηκε κατά λάθος, καθώς εκλήφθηκε ως αλλοδαπή.

Στο μεταξύ, στη  σύλληψη άλλων δύο νεαρών, που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στην Ακρόπολη το βράδυ της Παρασκευής προχώρησε η Αστυνομία.

Χθες τέθηκαν υπό εξαήμερη κράτηση δύο νεαροί, 17 και 18 ετών, οι οποίοι φέρονται μαζί με άλλους να έσπειραν τον τρόμο σε γειτονιές της Ακρόπολης, ξυλοκοπώντας σε έξι περιπτώσεις ανυποψίαστους πολίτες.



------------------------------

Διάταγμα εξαήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των δύο συλληφθέντων ηλικίας 17 και 18 χρονών, σχετικά με τα περιστατικά επίθεσης εναντίον ανυποψίαστων πολιτών το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Χίλτον στη Λευκωσία.

Ο 18χρονος στην κατάθεσή του κατονόμασε άλλα τέσσερα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο ένας από του τέσσερις συνελήφθη ενώ αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις συλλήψεις.

Χθες το απόγευμα ακόμη ένας πολίτης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχθηκε επίθεση από νεαρά άτομα στην ίδια περιοχή.

SIGMALIVE





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0