Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εκδόθηκε η απόφαση του Eφετείου για το παραδικαστικό - Δείτε τις ποινές

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Εκδόθηκε η απόφαση του Eφετείου για το παραδικαστικό - Δείτε τις ποινές

Μετά από διάσκεψη 40 ημερών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας εξέδωσε την απόφασή του για την αποκαλούμενη ως υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος με πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους έξι από τους συνολικά 17 κατηγορουμένους στην υπόθεση, μαζί με την φυγόδικη, Αντωνία Ηλία. Οι υπόλοιποι 11 αθωώθηκαν, σε άλλες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία.

Ένοχοι κρίθηκαν εκτός από την πρώην ανακρίτρια, Αντωνία Ηλία, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόλγου και Νίκος Εμμανουηλίδης και οι πρώην δικαστικοί λειτουργοί, Παναγιώτα Τσέβη και Άννα Κοροβέση. Το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους κατά πλειοψηφία από το αδίκημα της συμμορίας, κρίνοντας ότι δεν αποτελούσαν ομάδα.

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για μία πράξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και πέντε πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, ενώ ομόφωνα αθωώθηκε για επιμέρους πράξεις, όπως αυτή της απάτης στο Σικάγο. Ο Σάκης Κεχαγιόγλου κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απόπειρα στο αδίκημα αυτό.

Η απόφαση αθώωσε τη δικαστική υπάλληλο Αθηνά Καλαμαρά, τον δικαστικό επιμελητή Αναστάσιο Καρατζά, τους δικηγόρους Μαρία Βραχά, Σταυρούλα Ψείρα, Ιωάννα Κοσιβάκη και Μαρία Σφέτζου, τον πρώην δικαστή Αναστάσιο Σάββα και το μέντιουμ Ευαγγελία Μορφέτα.

Αθωώθηκαν και ο πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεράσιμος Διονυσάτος, και ο πρώην εισαγγελέας, Νίκος Αθανασόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Νικολακόπουλος για τον οποίο το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη (σε ορισμένες περιπτώσεις) λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικά στον Ιάκωβο Γιοσάκη, ενώ ομόφωνα αναγνώρισε στους Νίκο Εμμανουηλίδη, Παναγιώτα Τσέβη και Άννα Κοροβέση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Στον Σάκη Κεχαγιόγλου αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

zougla.gr

Στη φυλακή επιστρέφει ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθήνας τον καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα ετών και έντεκα μηνών και κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του.

Αντίθετα με αναστολή αφέθηκαν ελεύθεροι οι δικηγόροι Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, και Νίκος Εμμανουηλίδης, στον οποίο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών, οι πρώην δικαστίνες Παναγιώτα Τσέβη και Άννα Κοροβέση. Η κα Τσέβη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνών και η κα Κοροβέση σε φυλάκιση 1 έτους και 1 μήνα. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ανά ημέρα, επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια, Αντωνία Ηλία, ενώ η υπόθεσή της είχε διαχωριστεί ως προς τα κακουργήματα.

zougla.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0