Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ένταση και προσαγωγές στην πορεία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ένταση και προσαγωγές στην πορεία

Αντιεξουσιαστές έριξαν καπνογόνα και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών


Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Αντιεξουσιαστές έριξαν καπνογόνα και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συγκρούσεις νεαρών με τα ΜΑΤ έγιναν σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα ένα στη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας και ένα μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έκαναν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί "απάντησαν" με δακρυγόνα και έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην πλατεία Καρύτση. Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και ορισμένες προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθησαν ελεύθερα..

Στο μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος της πορείας των διαδηλωτών για την επέτειο του Πολυτεχνείου έχει περάσει την αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τον κόμβο Κηφισίας και Αλεξάνδρας, ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν μέσω της Αλεξάνδρας και να διαλυθούν.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία ολοκληρώνονται οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 37ης επετείου εξέγερσης των φοιτητών άρχισε νωρίς το απόγευμα με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου στην κεφαλή. 

Στο επίκαιρο μήνυμα της εξέγερσης αναφέρθηκαν, στις ομιλίες τους στην κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Πολυτεχνείου, η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Χαρβαλιάς και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού του Πολυτεχνείου και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 κ.Ν. Τριανταφύλλου.

«Σήμερα, 37 χρόνια μετά, τα αιτήματα του Νοέμβρη του 1973 παραμένουν εμβλητικά και σύγχρονα», τόνισε στην ομιλία της η κ. Μοροπούλου.

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι συνδεδεμένη με τους σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις», ανέφερε ο κ. Χαρβαλιάς, ενώ ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί και σήμερα σημείο αναφοράς και έμπνευσης.

Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών από τα μέλη του Προεδρείου του ΣΦΕΑ που ανάγνωσαν τα ονόματα των θυμάτων της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Η εκδήλωση της Επιτροπής Εορτασμού ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ύμνου του Πολυτεχνείου, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξης της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδες νεαρών με κοντάρια από σημαίες συνεπλάκησαν κατά την έναρξη της καθιερωμένης κατάθεσης στεφανιών στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής.

ΣΚΑΪ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0