Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Καμπότζη: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γιορτή

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Καμπότζη: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γιορτή
Στους 339 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από το ποδοπάτημα που έγινε πάνω σε γέφυρα, στην πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πένχ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το φεστιβάλ νερού.

Τα θύματα, όπως έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους, είναι στην πλειοψηφία τους νέοι που είχαν έρθει στην πρωτεύουσα από όλη τη χώρα για να παρακολουθήσουν τις μουσικές και άλλες εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ.

Το ποδοπάτημα έγινε σε μια γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών μεταφέρουν συνεχώς πτώματα από τη γέφυρα, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται στα νοσοκομεία μεταφέροντας τραυματίες και δυνάμεις του ναυτικού ερευνούν τα νερά για τυχόν πολίτες που από τον πανικό τους πήδηξαν από τη γέφυρα στο νερό για να σωθούν.

Ο πρωθυπουργός Χου Σαν εξέφρασε στην τηλεόραση τη λύπη του για το δυστύχημα ενώ κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση δύο νοσοκομεία αναφέρουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 278, ανάμεσά τους 240 γυναίκες.

Για τον Χου Σαν πρόκειται «για τη μεγαλύτερη τραγωδία από το καθεστώς του Πολ Ποτ», οπότε έχασαν τη ζωή τους περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού, από βασανιστήρια, υποσιτισμό ή εξάντληση.

 





Πρώτο Θέμα

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0