Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέα Ζηλανδία: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 29 παγιδευμένους ανθρακωρύχους

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Νέα Ζηλανδία: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 29 παγιδευμένους ανθρακωρύχους

Τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στη Νέα Ζηλανδία, οι ελπίδες για να βρεθούυν σώοι οι 29 παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο.
Το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που θα κατέβαινε στο φρέαρ του ορυχείου όπου έχουν εγκλωβιστεί ανθρακωρύχοι υπέστη βλάβη.

Οι διασώστες έστειλαν μέσα στο ορυχείο ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ του στρατού, το οποίο θα μετέδιδε εικόνες με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό. Όμως το ρομπότ έπαθε βλάβη αφού διένυσε μόλις 550 μέτρα μέσα στη σήραγγα, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο όπου πιθανολογείται ότι βρίσκονται οι αγνοούμενοι.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και όσο παρατείνεται, τόσο μειώνονται οι ελπίδες. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Γκάρι Νόουλς, ο οποίος συντονίζει τις προσπάθειες διάσωσης.

O πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι, δήλωσε ότι «συμμερίζεται την απογοήτευση» των οικογενειών των 29 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ.

«Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι με τις οικογένειες των ανθρακωρύχων και το ότι αισθάνονται αβοήθητοι. Συμμεριζόμαστε την απογοήτευσή τους. Κι εμείς θα θέλαμε να δούμε μία ομάδα διάσωσης να μεταβαίνει εκεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

«Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να είναι ζωντανοί και σε καλή κατάσταση οι αγνοούμενοι, αλλά δεδομένου ότι δεν έχουμε επαφή μαζί τους εδώ και τέσσερις μέρες, η κατάσταση παραμένει σοβαρή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός επίτροπος Χάουαρντ Μπρόουντ, προειδοποίησε ότι η εικόνα είναι αποθαρρυντική.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπρόουντ δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Δεν μπορώ να το πω αλλιώς. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο αποθαρρυντική, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα».

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Πάικ Ρίβερ, Πίτερ Γουϊτχολ, δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι υπάρχουν επιζώντες μέσα στο ανθρακωρυχείο.

«Θεωρώ ότι γίνεται προφανές ότι δεν βρίσκονται 29 άνθρωποι εκεί κάτω που κάθονται μαζί και περιμένουν να σωθούν», είπε.

«Πόσοι βρίσκονται (στη ζωή) από αυτούς δεν γνωρίζω. Αλλά αυτοί είναι εκείνοι που πρέπει να διασώσουμε και αυτοί είναι εκείνοι που περιμένω να δω», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την Παρασκευή, οπότε σημειώθηκε έκρηξη στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ, στη Νότια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας, δεν υπάρχει καμία επαφή με τους 29 άνδρες.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0