Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δάνειο 500.000 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δάνειο 500.000 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ

Μένεα φαίνεται να πνέει η υπουργός Περιβάλλοντος, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, κατά της διοικήσεως της ΔΕΗ, για δάνειο που φέρεται να χορήγησε η τελευταία στη ΓΕΝΟΠ.

Διαβάστε το άρθρο:

Δάνειο 500.000 ευρώ χορήγησε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ. Ωστόσο, η απόφαση του Συµβουλίου ∆ιεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών ∆ραστηριοτήτων της ∆ΕΗ, που ενέκρινε το δάνειο, δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ∆ΕΗ, ούτε σε εκείνη της ΓΕΝΟΠ. Η υπουργός Περιβάλλοντος ζητά γραπτές εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Η απόφαση για το δάνειο, το οποίο με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι πενταετούς διάρκειας, ελήφθη τον Σεπτέμβριο και ήδη δόθηκε προκαταβολή 60.000 ευρώ. Το γεγονός έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΔΕΗ και ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

«Περιµένω να ενηµερωθώ, δεν είναι δυνατόν – εφόσον πραγµατικά έχει συµβεί – να κόβεται ρεύµα από µικροκαταναλωτές και να δίνεται δάνειο στον οποιονδήποτε», δήλωσε στα «Νέα» η Τίνα Μπιρμπίλη.

Η επιχείρηση υποστηρίζει πως η χορήγηση του δανείου έγινε καθ’όλα νόμιμα, παρότι ο νόμος 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ορίζει ότι «απαγορεύεται να δέχονται εισφορές και ενισχύσεις από εργοδότες». Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, υποστήριξε τη νομιμότητα του δανείου «το οποίο είναι έντοκο και δεν αποτελεί ούτε δώρο ούτε χορηγία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάγκη για τη χορήγηση του δανείου (σ.σ. έχει επιτόκιο 3,6%) ήταν επιβεβλημένη ώστε η ΓΕΝΟΠ να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα (κινητοποιήσεις, συνέδρια, κ.ά.), καθώς φέτος λόγω των περικοπών στις αμοιβές του προσωπικού δεν έγινε -όπως κάθε χρόνο- η παρακράτηση του 4 τοις χιλίοις επί των αυξήσεων της συλλογικής σύμβασης, μέσω της οποίας χρηματοδοτείται το κύριο μέρος των δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

Ακόμα, μιλώντας στα «Νέα», ο Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος βλέπει πίσω από το θέµα προσπάθεια κάποιων να σπιλώσουν το συνδικάτο, τόνισε πως «όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να σπιλώσουν τη ΓΕΝΟΠ για να κλείσουν το στόµα µας, τους πληροφορούµε ότι αυτό δεν θα το καταφέρουν, ό,τι και να κάνουν».

TVXS





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0