Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Λάθος η διάλυση του ΣΑΕ - Πίστη στον Φιλελληνισμό" - του Αλφρέδου-Γιώργου Κουρή (ΟΑΜ) (Αυστραλία)

Αρχική | Ομογένεια | "Λάθος η διάλυση του ΣΑΕ - Πίστη στον Φιλελληνισμό" - του Αλφρέδου-Γιώργου Κουρή (ΟΑΜ) (Αυστραλία)

Μελβούρνη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου,2010

 

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΑΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΤΙΣ ΝΕΕΣ

ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜ..ΔΟΛΛΗΣ


Σχόλιο του Αρχισυντάκτη του « N.Πυρσού »Μελβούρνης: www.neospirsos.com


Ο δικός μας Ελληνο-Αυστραλός Μελβουρνιώτης Yπουργός του ΥΠ.ΕΞ.της Ελλάδας γιά θέματα των Ελλήνων της Διασποράς κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΛΛΗΣ δήλωσε στην εφημερίδα Deutsche-Welle-Ντόϊτσε Βέλλε-που έδωσε πρόσφατα συνέντευξη,τα εξής σε δική μας ελεύθερη μετάφραση :

 

« Είμαι διατεθειμένος να προχωρήσω σε ουσιαστικές τομές σχετικές με τη μελλοντική δράση του ΣΑΕ, στις νέες Γενιές περισσότερο, των Ελλήνων του Εξωτερικού και όχι στους ‘Ελληνες της πρώτης γενιάς ,τους οποίους ναι μεν σεβόμαστε, τιμούμε και θα συνεχίσουμε να τιμούμε, γιατί έχουν προσφέρει πολλά , αλλά τώρα πιά μιλάμε γιά μιά νέα εποχή,που πρέπει να στρέψουμε την φροντίδα μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της Νέας Γενιάς των Ελλήνων του Εξωτερικού,δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο “ Γλώσσα , Πολιτισμός και Πίστη ” » !

(Σ.Σ. Λόγια δηλαδή σοφά και διαχρονικά,χωρίς φανφάρες,αν κι’εγώ πιστεύω,ότι η λέξη “ Πίστη ”δεν είναι σαφής , και πρέπει να γίνει: Πίστη στο Φιλελληνισμό!..

 

Και συνέχισε την συνέντευξή του-όπως έγραψε η εφημερίδα Deutche-Welle-λέγοντας :

« Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, π.χ.στη Γερμανία,όπου έχουμε μιά νέα γενιά, η οποία βιώνει εκεί την μονιμότητά της ».

 

«Επομένως,δεν μιλάμε πλέον γιά μετανάστες εκεί και δε μιλάμε γιά πρώτη Γενιά !..

Πρέπει να δούμε τι σημαίνει σήμερα η ταυτότητα του νέου ‘Ελληνα – Ευρωπαίου πολίτη στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη,όπως κι’ αλλού.» (Σ.Σ προφανώς εννοεί στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Ν.Ζηλανδία και σε πολλές άλλες χώρες...και γι’αυτό συνέχισε λέγοντας ) :

 

« Απαιτείται γι’αυτό αλλάγη τρόπου σκέψης κι’αλλαγή πορείας και δική μας και του ΣΑΕ και γιά όλα αυτά,θα συζητήσουμε σύντομα με τους αρμόδιους συναδέλφους μου της Κυβέρνησης και του ΣΑΕ , πως θα υλοποιήσουμε αυτό το τρίπτυχο:“ Γλώσσα,

Πολιτισμός και Πίστη ” των Ομογενών μας του λοιπού των Νέων Γενιών » .

 

Σε ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος της Deutche-Welle με τι πόρους θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση αυτών των σχεδίων του Υπουργείου του , γιά θέματα αποδήμων ,την στιγμή που η Ελλάδα είναι σήμερα αντιμέτωπη μ’αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση , είπε τα εξής :

 

« ‘Οταν υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα έργου θα υπάρξει και προτεραιότητα στους πόρους και τότε είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε και τον τρόπο της χρηματοδότησης...

Δεν μιλάμε γιά κρατικοδίαιτο Ελληνισμό άλλωστε,αλλά γιά ένα Ελληνισμό ζωντανό , που αγαπάει τις ρίζες των προγόνων του , που προοδεύει αυτός και τα παιδιά του και που έχει και θέλεινα προσφέρει κάτι καλό στη Γενέτειρα των προγόνων του !...»

 

« Επίσης μιά άλλη αλήθεια είναι,ότι η Νέα Γενιά των Ελλήνων του Εξωτερικού δεν είναι οργανωμένοι,όπως ήσαν οι γονείς τους και οι παππούδες τους σε Κοινότητες και εθνικοτοπικά σωματεία και ίσως γι’αυτό, το σχήμα και το όνομα ΣΑΕ – δηλαδή:

“Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού”δεν τους προσελκύει και δεν τους εμπνέει !..”

 

“Γι’αυτό εμείς καλό θα είναι να τιμούμε και να στηρίζουμε τις Ομοσπονδίες μας και τις Κοινότητές μας που λειτουργούν στο Εξωτερικό και ταυτόχρονα να ανοίξουμε μιά καινούργια γέφυρα γιά τις Νέες Γενιές των Νέων Ελληνικής καταγωγής,που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα κι’ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ΣΑΕ, τώρα να το πλησιάζουν,να εκφράζονται και έμπρακτα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του!..”

 

« Γι’αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται να επανεξετάσουμε τις δράσεις και τους στόχους του ΣΑΕ από εδώ και πέρα ,γιατί όπως είναι πλέον δεν μπορεί να προχωρήσει...» είπε με απόλυτη σαφήνειαοΥπουργός γιά θέματα Αποδήμων κ. Δημήτρης Δόλλης, χωρίς όμως να κάνει καμία νύξη, ή υπαινιγμό,ότι θα διαλύσει το ΣΑΕ, όπως έσπευσαν να γράψουν με άρθρα τους διάφοροι,που αρέσκονται να ενεργούν ως αρχαίες Ερυνίες !..

 

Εμείς,που είμαστε παρόντες τότε ως δημοσιογράφοι στην ίδρυση στη Θεσσαλονίκη το 1995 του «Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού-ΣΑΕ»,και επί πολλά χρόνια γράφαμε ότι το είχε ανάγκη η «Ομογένεια της Διασποράς» και περιμέναμε στοϊκά την ίδρυσή του,δακρύσαμε μαζί με 1.000 περίπου Προέδρους κι’ εκπροσώπους Κοινοτήτων και Οργανώσεων από κάθε γωνιά της Γης,οι οποίοι σηκωθήκαν όρθιοι και τραγούδησαμε όλοι μαζί τον Εθνικό ‘Υμνο !

 

Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι τεράστιο λάθος η διάλυση του ΣΑΕ , που δώσανε την Ψυχή τους ομογενείς όπως ο Πρόεδρός του ’Αντριου ’Αθενς,που φρόντισε να οικοδομηθεί το θαυμάσιο Ομογενειακό Νοσοκομείο στη Μιννεάπολη της Γεωργίας, όπως και ο νυν πρόεδρος κ. Ταμβάκης επί 5 χρόνια .

 

Επίσης ο δικός μας επί μία δεκαετία πρώτος Συντονιστής μας Ωκεανίας και γνωστός δικηγόρος του Σύδνεϋ Κώστας Βερτζάγιας,που άφεινε το γραφείο του κι’ έφτυνε επί 10 χρόνια αίμα γιά να οργανώσει το ΣΑΕ Ωκεανίας, ποιός μπορεί να το αμφισβητήσει ;;

 

Αλλά κι’ο σημερινός Συντονιστής μας Γιώργος Αγγελόπουλος,όπως και πολλά άλλα αφανοί ΜΕΛΗ του ΣΑΕ , που δούλεψαν σκληρά και καθιέρωσαν τους επιτυχείς «Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Νέων » στην Αυστραλία πέρυσι , που σίγουρα γίνανε η πρώτη γέφυρα στην Αυστραλία , γιά να προσελκύσει το ΣΑΕ τις Νέες μας Γενιές !..

 

Γιά όλα αυτά και πολλά άλλα που έχουν γίνει και μπορώ ν’αναφέρω, το θεωρώ μεγάλο επαναλαμβάνω λάθος να διαλυθεί το Παγκόσμιο ΣΑΕ , που αν μη τι άλλο,είναι διεθνώς δικτυωμένο με τους ‘Ελληνες της Διασποράς,ενώ το Ελληνικό Κράτος δεν είναι !..

 

Και γιά του λόγου το αληθές, εμπήκα στο διαδύκτιο στις σελίδες του ΣΑΕ γιά να δω γιά παράδειγμα στη πρώην ΕΣΣΔ, ποιές Ελληνικές Οργανώσεις είναι ενεργά μέλη ενσωματωμένα στο ΣΑΕ και βρήκα τα εξής ,των οποίων επισυνάπτω τη φωτογραφία :

Επίσης μέτρησα τους Ελληνικούς Συλλόγους ,Ελλ. Κοινότητες& Ενώσεις στην Αφρική και Μέση Ανατολή και ήσαν 32 όπως αναγράφονται στη 2η φώτο που επισυνάπτω και φανταστείτε πόσες εκατοντάδες θα είναι ακόμα δικτυωμένες στο ΣΑΕ των χωρών της Ευρώπης, της ’Απο Ανατολής, της Ωκεανίας που είναι πάνω από 300, του Καναδά ,της Λατινικής Αμερικής και των Η.Π.Α , ίσως όλοι μαζί να είναι πάνω από 2000 !..

Μία μεγάλη «επικοινωνιακή δύναμη» γιά την Γενέτειρα μας,και ένας ανεκμετάλευτος δηλαδή θησαυρός,που πρέπει πλέον οι ιθύνοντες της Ελλάδος να χρησιμοποιήσουν...

 

Γι’αυτό λέω ΟΧΙ ! Να μη διαλυθεί το ΣΑΕ, αλλά ΝΑΙ ! Ν’αναβαθμισθεί και να ελκύσει τις Νέες Γενιές μας που ζουν και προοδεύουν σ’όλα τα μήκη και πλάτη της Γης , οι οποίες

Γενιές αγαπούν την Ελλάδα,γιατί οι πρόγονοί τους ήσαν ‘Ελληνες κι’αυτοί είναι επόμενο αργά,ή γρήγορα να είναι Φιλέλληνες.

 

Πρέπει λοιπόν να τους επιτραπεί να εγγράφονται όχι μόνο στο ΣΑΕ της χώρας που διαβιούν ως ισόβια μέλη,καταβάλοντας$50 ετήσια συνδρομή,που θα καλύπτει τα έξοδα του ΣΑΕ,αλλά θα έχουν και το δικαίωμα να εκλέγουν ένα αντιπρόσωπό τους μέλος του ΣΑΕ της χώρας που ζούν, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κάθε φορά που γίνονται εκλογές.

 

Αυτά τα δύο κίνητρα θα προσελκύσουν τις Νέες Γενιές των Ελλήνων της Διασποράς και θα τους κάνουν να ενδιαφερονται γιά τα ελληνικά προβλήματα κι εθνικά μας θέματα.

 

Κι’εγώ φυσικά λέω «Ναί!.» να κοπούν τα πανηγύρια και τα τζάμπα εισιτήρια και έλεος πιά, να σταματήσουν τα σούρτα-φέρτα αυτών,που δεν κάνουν στο ΣΑΕ τίποτα άλλο,παρά νά είναι γλάστρες !..

Γι’αυτούς θα επανέλθω σύντομα !..

ΑΛΦΡΕΔΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΗΣ,ΟΑΜ

(παλαίμαχος δημοσιογράφος των Ελλήνων της Διασποράς)

 

 

 

 

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Πράσινο & μωβ» – Το κόμμα που σάρωσε στους απόδημους

27 Ιουνίου 2023, 19:11
 Εκλογές 2023 Το Πράσινο & Μωβ που είναι μία συμμαχία επτά πολιτικών κομμάτων κατάφερε να ...

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

12 Μαϊου 2023, 14:54
Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου  ...

Σουδάν: Έφτασαν στην Τανάγρα άλλοι 16 Έλληνες

26 Απριλίου 2023, 17:43
Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης (26.04.2023) προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας το ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0