Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η αποθέωση της εξουσιομανίας - του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Η αποθέωση της εξουσιομανίας - του Ντίνου Αυγουστή

«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε πρόσφατα η Ντόρα Μητσοτάκη σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα. «Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα…. Ξεκινάμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Αρνούμαστε να παραδοθούμε στην κρίση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο να δράσουμε», είπε η Ντόρα Μητσοτάκη στην αρχή της ομιλίας της. «Υπάρχει ανάγκη για εθνική συνεννόηση, διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία δεν πάει καλά», επεσήμανε ακόμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια.

Όλα αυτά ύστερα από μια δική της θητεία 20 συναπτών ετών στην πολιτική ζωή του τόπου. Σε μια πολιτική διαδρομή κατά την οποία γεύθηκε όσο λίγοι τους γλυκούς καρπούς της εξουσίας. Η Ντόρα Μητσοτάκη που εισήλθε στην πολιτική ζωή του τόπου εντελώς αναπάντεχα, ύστερα από την άνανδρη δολοφονία του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη στις 26 Σεπτεμβρίου 1989. Μια δολοφονία η οποία συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, την οποία επισκίαζε η έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών που με βάση το κατηγορητήριο εμπλέκονταν στο γνωστό σκάνδαλο Κοσκωτά.

Πρέπει να πούμε αλήθειες στον ελληνικό λαό είπε ακόμα η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σε συνέντευξη της σε γνωστό δημοσιογράφο μεγάλου τηλεοπτικού διαύλου των Αθηνών! Η «Δημοκρατική συμμαχία» φέρνει καινούργιες ιδέες και οράματα. Οι αξίες που θα διέπουν το νέο κόμμα σύμφωνα με την πρόεδρό του είναι η ελευθερία, η ισονομία των πολιτών, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η παιδεία και ο πολιτισμός, η απελευθέρωση της πολιτικής ζωής από τα δεσμά του λαϊκισμού.

Παλιές ιδέες και οράματα που ανακυκλώνονται και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις. Η Δημοκρατία που γεννήθηκε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο πριν 25 περίπου αιώνες φαίνεται πως ακόμα δεν ενηλικιώθηκε. Η αποθέωση της ματαιοδοξίας και της εξουσιομανίας. Κι αν δεν γνωρίζαμε πρόσωπα και καταστάσεις σίγουρα θα μιλούσαμε για τον Θεό της Ελλάδας που και πάλιν έκανε το θαύμα του….. Η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη που μιλά ωσάν να ήρθε από το υπερπέραν και ωσάν να μην είναι και η ίδια βασικό μέρος της σημερινής πολυεπίπεδης εθνικής κρίσης. Η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη που αποποιείται το πρόσφατο πολιτικό της παρελθόν χρεώνοντας στους άλλους ένα φθηνό πολιτικό λόγο και λαϊκισμό. Η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη που εγκατέλειψε το κόμμα στο οποίο αναδείχθηκε πολιτικά μόνο και μόνο επειδή έχασε τις εσωκομματικές εκλογές με άμεση συνέπεια να μην αναρριχηθεί στην προεδρία του…

Και κάτι τελευταίο: Την έξοδο από την κρίση δεν θα την φέρουν αυτοί που την δημιούργησαν. Και ούτε φυσικά η Ελλάδα θα ανορθωθεί ποτέ με αποστασίες και τις πολιτικο-ιδεολογικές αλχημείες των νεόπλουτων δυναστειών της πολιτικής….


Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού.

a.avgoustis@hotmail.com

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0