Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

H Σύγκλητος κατά της πρότασης Πανάρετου - του Απόστολου Λακασά

Αρχική | Εκπαίδευση | H Σύγκλητος κατά της πρότασης Πανάρετου - του Απόστολου Λακασά

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών απέρριψε χθες την πρόταση του υφυπουργού Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετου να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, επειδή εκεί τα προηγούμενα χρόνια προσελήφθησαν συγγενείς ήδη υπηρετούντων στο Τμήμα πανεπιστημιακών. Χθες, με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Ιδρύματος τάχθηκε κατά της πρότασης του υφυπουργού, επισημαίνοντας ότι το ίδιο το Ιδρυμα έχει λύσει το ζήτημα της οικογενειοκρατίας στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) ζητεί, με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, την άμεση έναρξη διαλόγου για νέο ειδικό μισθολόγιο στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στον βασικό μισθό. «Για την ομοσπονδία μας το θέμα αυτό αποτελεί κεντρικό σημείο κάθετης σύγκρουσης και αδιαπραγμάτευτη γραμμή μη περαιτέρω υποχώρησης», τονίζει η ΠΟΣΔΕΠ στην επιστολή της.

Ειδικότερα, σχετικά με το αίτημα του κ. Πανάρετου προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας λόγω των περιπτώσεων πρόσληψης τέκνων υπηρετούντων πανεπιστημιακών και της μετεγγραφής των φοιτητών του στο Τμήμα Θεολογίας, η Σύγκλητος αποφάσισε, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης, καθώς ήδη το Ιδρυμα έχει επισημάνει και λύσει το πρόβλημα με τις περιπτώσεις νεποτισμού. Συγκεκριμένα, η υπόθεση της πρόσληψης παιδιών πανεπιστημιακών στο Τμήμα έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το Ιδρυμα έχει κάνει και Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για την οποία έχει εκδοθεί πόρισμα.

Ειδικότερα, έχει ακυρωθεί ο διορισμός της κόρης τέως καθηγητή (αποχώρησε με όριο ηλικίας στις 31/8/2010) και καθηγήτριας και ο διορισμός κόρης τέως καθηγήτριας (αποχώρησε με όριο ηλικίας στις 31/8/2009). Σήμερα στο Τμήμα υπηρετεί μόνο ένας επίκουρος καθηγητής που είναι υιός τέως καθηγητή, ο οποίος απεχώρησε από την υπηρεσία το 1993. Σύμφωνα με τη Σύγκλητο μια πιθανή κατάργηση του Τμήματος θα δημιουργήσει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα και θα επηρεάσει και το αντίστοιχο Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πλαίσιο των αλλαγών

Στην ίδια συνεδρίαση η Σύγκλητος επαναδιατύπωσε τη θέση της να απορρίψει το σχέδιο προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ, καθώς «δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου, καθόσον περιλαμβάνει προτάσεις με τις οποίες παραβιάζονται βασικές ακαδημαϊκές αρχές, θίγεται ο χαρακτήρας της ανωτάτης εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού και καταστρατηγείται το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, ζήτημα που εγείρει σοβαρό θέμα συνταγματικότητας», όπως λέει το ψήφισμά της. Οι πρυτάνεις έχουν ήδη συστήσει τέσσερις επιτροπές για να μελετήσουν ένα νέο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στη λειτουργία των ΑΕΙ. Οι προτάσεις θα παρουσιασθούν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Λαύριο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σχετικά άρθρα:

Η επιστολή του υφυπουργού Παιδείας, κ. Πανάρετου, για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας

Ο νεποτισμός του καθηγητή κ. Γιάννη Πανάρετου (Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!)





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΠΘ-Νομική: «Χάθηκε» η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου

21 Φεβρουαρίου 2024, 16:57
«Η εξεταστική έλαβε τέλος» τονίζεται στην ανακοίνωση των καθηγητών μετά τη συνέλευση  - Η ανακοίνωση ...

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο συμβάν με τον server του Πανεπιστημίου

13 Φεβρουαρίου 2024, 20:29
Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, ...

Ποιος πλήρωσε 200.000 ευρώ για να μπλοκάρει τις εξετάσεις των Λυκείων;

30 Μαϊου 2023, 16:55
 Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, μιλούν για 165 εκατομμύρια ...


Σχολιάστε το άρθρο:



την 01 Δεκεμβρίου 2010, 17:51
Σχόλιο από
Διαφωνεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ε; Εάν κύριοι δεν θέλετε να μπλέκουν οι απέξω στα μπούτια σας (επιχείρημα αυτοδιοίκητου) γιατί δεν φροντίσατε μόνοι σας στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου τόσα χρόνια να μην περπατήσουν, να μην διογκωθούν τέτοια φαινόμενα, γιατί δεν φροντίσατε να τα αποτρέψετε να μοιρίζουν προς τα έξω, να ακούγονται προς τα έξω, και να φαίνονται από έξω;
Κύριοι συγκλητικοί πείτε στον ελληνικό λαό μέσα από τα ΜΜΕ ποιες υποθέσεις καθηγητών αποβρασμάτων, δεν θα πούμε ανεπαρκών, στείλατε στο υπουργείο Παιδείας τα προηγούμενα χρόνια για να απολυθούν;
Κύριοι συγκλητικοί το μόνο που δεν έκανε η αγία οικογένεια των Χριστινάκηδων στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ήταν να μοιράσει το τσιμέντο του κτιρίου της Σχολής. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε! Όλοι εσείς που είσασταν;
Εσείς είστε υπεύθυνοι που τόσοι πολύ νέοι έλληνες επιστήμονες φεύγουν στο εξωτερικό και δεν επιστρέφουν γιατί προκαλείτε αηδία. Εσείς προκαλείτε τόσες ζημίες στις ζωές τόσων νέων ανθρώπων που βρίζουν στη συνέχεια το ελληνικό κράτος.
Ποιος νέος επιστήμων που θεωρεί ότι αξίξει, όταν δει τέτοια φαινόμενα σίψης, όταν δεν του αφήνετε καμία πρόσβαση στο πανεπιστήμιο εξαιτίας της οικογενειοκρατίας, και όλων των άλλων κυκλωμάτων σας, όπου δεν μπορεί να αναπνεύσει, θα πει θα ασχοληθώ με το πανεπιστήμιο, ή θα πει να γυρίσω στην Ελλάδα;
Αλλά πως να ασχοληθείτε με τις πανεπιστημαικές υποθέσεις σας. Ασχολείστε με όλα τα άλλα εκτός από αυτό για το οποίο οι έλληνες πολίτες σας πληρώνουν. Πείτε δημοσίως αληθεύει ή όχι ότι τα 3 / 4 του Τμήματος Νομικής Αθηνών και χειρότερα ακόμη του Τμήματος Νομικής Θεσσαλονίκης και πόσων άλλων είναι μέλη μασωνικής στοάς; Μέλη ΔΕΠ το λένε αυτό, όχι οι περιπτεράδες της οδού Σόλωνος και της οδού Αρμενοπούλου.
Να λοιπόν γιατί αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί στην ιδέα να έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο διπλή διοίκηση στο μέλλον με συμμετοχή και μη πανεπιστημιακών στο ένα όργανο διοίκησης. Να λοιπόν γιατί θέλουν να έχουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Γιατί το χρειάζονται και αυτοί. Θέλουν να διατηρήσουν το τωρινό κλειστό και σάπιο σύστημα απέναντι στο οποίο η μαφία ωχριά και να συνεχίζουν να εκδίδουν δηλώσεις καταδίκης όταν τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν πλέον να τα αποκρύψουν. Να πάτε στο διάολο. Και εάν δεν πάτε μόνοι σας στο διάολο, η διαφάνεια και οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες στο εξής που θα εξαναγκαστείτε να πάτε στο διάολο.
Ο υφυπουργός και το υπουργείο παιδείας είναι απλά στην σωστή κατεύθυνση και έχουν και θα έχουν τη στήριξη των ελλήνων που θέλουν υγειή αλλαγή στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας αφού τόση σαπίλα δεν μπορεί να γιατρευτεί με άλλο τρόπο. Επιπλέον το Τμήμα αυτό δεν έχει αντικείμενο.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
1
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0