Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Shades of Love": Έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου πάνω σε ποιήματα του Καβάφη

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | "Shades of Love": Έκθεση φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου πάνω σε ποιήματα του Καβάφη
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει Έκθεση Φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου με τίτλο "Shades of Love" πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη από 1 έως 31 Δεκεμβρίου.


Ο Δημήτρης Γέρος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ζήλο, και με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων.
Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του σε μια έκθεση με τίτλο Shades of Love που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια επιλογή 35 ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από συνολικά 70 φωτογραφίες, με τις οποίες ο Δ. Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

Οι φωτογραφίες αυτές τυπώθηκαν σε βιβλίο μεγάλου σχήματος, 170 σελίδων, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στα Αγγλικά από τις εκδόσεις Insight του Σαν Φρανσίσκο. Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο σημαντικότερους εν ζωή Αμερικανός δραματουργός Έντουαρντ Άλμπη και την εισαγωγή ο αμερικανός ποιητής και τεχνοκριτικός Τζον Γουντ. Η μετάφραση των ποιημάτων έγινε ειδικά για αυτή την έκδοση από τον Ντέιβιντ Κόνολυ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μιλήσει ο Μιχάλης Κακογιάννης.

Η επόμενη έκθεση του Δημήτρη Γέρου θα γίνει στην Holden Luntz gallery του Palm Beach η οποία θα τον παρουσιάσει τον Ιανουάριο 2011 και στην Art Fair της ίδιας πόλης.

Έργα και φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου υπάρχουν σε πολλά Μουσεία και συλλογές όπως στη National Portrait Gallery στην Tate Britain και στο British Museum του Λονδίνου, στο Museum Bochum της Γερμανίας, στο Getty Museum του Λός Άντζελες, στο International Center of Photography της Νέας Υόρκης, στο Tama Art Museum του Τόκυο, στο Musee des Beaux-Arts de Modreal του Καναδά και αλλού.

Την αναγγελία της εκδόσεως του βιβλίου Shades of Love μπορείτε να δείτε στην διεύθυνση:
http://www.insighteditions.com/product_info.php?cPath=27&products_id=169

καθώς και στην ιστοσελίδα www.yeros.com


To βιβλίο θα διατίθεται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, και στα ελληνικά βιβλιοπωλεία

Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00
Διάρκεια: 1-31 Δεκεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας: 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0