Τα μπαλέτα Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κερδίστε προσκλήσεις
Αστέρες, σολίστ και χορευτές του Θεάτρου και της Aκαδηµίας Mπαλέτου Μπολσόι θα παρουσιάσουν την «Κακοφυλαγµένη Κόρη» (15-19 Δεκεμβρίου) και τον «Καρυοθραύστη» (22-29 Δεκεµβρίου) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την «Κακοφυλαγµένη Κόρη» που θα δοθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail. |
Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον «Καρυοθραύστη» που θα δοθεί τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail. |
Ένα θρυλικό ρωσικό μπαλέτο και δύο αριστουργηματικές κλασικές χορογραφίες εμπνευσμένες από την ονειρική μουσική των Χέρτελ και Τσαϊκόφσκι αποτελούν την εορταστική πρόταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο κοινό, για τα φετινά Χριστούγεννα. Από τις 15 έως τις 29 Δεκεμβρίου, λοιπόν, οι φίλοι του κλασικού χορού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα Αστέρια του Θεάτρου Μπολσόι της Ρωσίας και τους Χορευτές της Ακαδημίας του ομώνυμου Μπαλέτου σε δύο δημοφιλέστατα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, την «Κακοφυλαγμένη κόρη» και τον «Καρυοθραύστη».
Οι εμφανίσεις αυτές εντάσσονται στην ιδιαίτερα επιτυχημένη Σειρά «Χριστούγεννα στο Μέγαρο».
Έτσι, η Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη θα φιλοξενήσει στις 15, 16, 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου τις παραστάσεις της «Κακοφυλαγμένης κόρης», οι οποίες θα είναι μεσημβρινές, απογευματινές και βραδινές. Συγκεκριμένα, μεσημβρινές και απογευματινές παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 (16:00) και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου (12:00 & 16:00), ενώ βραδινές για την Τετάρτη 15, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (20:00).
Τη θέση της «Κακοφυλαγμένης κόρης» παίρνει από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου, ο «Καρυοθραύστης». Θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο στις 22, 23, 25, 26, 27, 28 και 29/12. Απογευματινές παραστάσεις θα δοθούν την Τετάρτη 22, την Κυριακή 26, την Δευτέρα 27 και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00). Όσοι προτιμούν τις βραδινές παραστάσεις, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 22, Πέμπτη 23, Σάββατο 25, Κυριακή 26, Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και Τετάρτη 29/12 (ώρα έναρξης 20:00).
Το ιστορικό Μεγάλο Θέατρο και η Ακαδημία Μπαλέτου
Το Θέατρο Μπολσόι δημιουργήθηκε ως θεσμός το 1776 από τον πρίγκιπα Ουρούσοφ και στεγάστηκε έως το 1805 στο θέατρο Petrouka, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά. Για το λόγο αυτό, το θέατρο μεταστεγάστηκε σε ένα νέο επιβλητικό κτήριο σε κεντρικό σημείο της Μόσχας. Ονομάστηκε Μπολσόι (Μπολσόι στα ρωσικά σημαίνει μεγάλος), για να ξεχωρίζει από το Μικρό Θέατρο που είχε ήδη ανεγερθεί στην ίδια περιοχή το 1824 από τον αρχιτέκτονα Αντρέι Μιχαΐλοφ. Αρχικώς, η πλήρης ονομασία του ήταν Μεγάλο Αυτοκρατορικό Θέατρο της Μόσχας. Τα εγκαίνια του νέου θεάτρου έγιναν το 1825. Στη συνέχεια, το ιστορικό κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά το 1853, αλλά και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω βομβαρδισμών. Σήμερα, η πρώτη του σκηνή ανακαινίζεται και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 2013. Στο μεταξύ, οι παραγωγές όπερας και μπαλέτου φιλοξενούνται στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου.
Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι, μια από τις πλέον φημισμένες σχολές μπαλέτου σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει φέτος τα 237 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της. Μαθητές της υπήρξαν μυθικά ονόματα του κλασικού χορού όπως ο Ιγκόρ Μοϊσέγεφ, ο Ασάφ Μέσερερ, η Σοφία Γκολόβκινα, η Μάγια Πλιτσέτσκαγια, η Εκατερίνα Μαξίμοβα, ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ, ο Μάρις Λιέπα, ο Ιρέκ Μουχαμέντοφ κ.ά. Απόφοιτοί της είναι επίσης ορισμένοι από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νέας γενιάς χορευτών όπως οι Βλαντίμιρ Μάλαχοφ, Ναντέζντα Γκράτσεβα και πολλοί άλλοι. Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 1773 από την αυτοκράτειρα Μεγάλη Αικατερίνη, η οποία επέτρεψε τη διδασκαλία του μαθήματος του χορού σε άπορα παιδιά που ήταν τρόφιμοι ειδικού ιδρύματος. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, οι τάξεις αυτές ενσωματώθηκαν σε εκείνες του Θεάτρου Μπολσόι, γεγονός που σηματοδότησε τη δημιουργία της πρώτης επαγγελματικής σχολής χορευτών στη Ρωσία, μιας σχολής που φημίζεται για την απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση αλλά και για την ερμηνευτική δεινότητα των σπουδαστών της. Από το 2002, Πρόεδρος της Ακαδημίας του Μπαλέτου Μπολσόι είναι η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Μαρίνα Λεόνοβα.
Για τις απογευματινές και μεσημβρινές παραστάσεις της «Κακοφυλαγμένης κόρης» και του «Καρυοθραύστη», οι τιμές των εισιτηρίων έχουν καθοριστεί στα 25, 40, 50 και 65 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Τα εισιτήρια για τις βραδινές παραστάσεις κοστίζουν 35, 50, 60 και 75 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Το Μέγαρο παρέχει φέτος τη δυνατότητα στους μικρούς και τους νεαρούς φίλους του να προμηθευτούν τα παιδικά και φοιτητικά εισιτήριά τους με έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης. Η έκπτωση ισχύει και για τους δύο κύκλους παραστάσεων («Κακοφυλαγμένη κόρη» & «Καρυοθραύστης»). |
Προπώληση
- Στα Ταµεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,
• Οµήρου 8 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 16:00)
- Τηλεφωνικά στο 210 7282333
- Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
Πληροφορίες: τηλ. 210 67 28 080
www.elvaevents.gr
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το in.gr
Άλλα άρθρα από Χριστιάννα Λούπα
Σχολιάστε το άρθρο:
συνολικά:
| προβολή:
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.
Η Μάχη της Κρήτης είναι γνωστή σε όλους.Μετά την κατάληψη του νησιού από τους ναζί ωστόσο, άρχισαν τα αντίποινα.
Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23 (;) άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν ...
Διαβάστε το άρθρο
- Δημοφιλέστερα
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο