Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ημέρα μνήμης για τη διπλή τραγωδία της 8ης Δεκεμβρίου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ημέρα μνήμης για τη διπλή τραγωδία της 8ης Δεκεμβρίου

330 συνολικά νεκροί σε ναυάγιο και συντριβή αεροσκάφους

Η 8η Δεκεμβρίου έχει χαρακτηριστεί ως «αποφράδα» ημέρα για τα Χανιά, και με επίσημη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς μέσα σε τρία μόλις χρόνια 330 συνολικά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στο τραγικό ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο» και στη συντριβή αεροσκάφους της Ολυμπιακής στο όρος Κερατέα.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1966 τα Xανιά συγκλονίζονται. Tο ναυάγιο του πλοίου «Hράκλειο» στη Φαλκονέρα, που ξεκίνησε από τα Χανιά με προορισμό τον Πειραιά, βυθίζει στο πένθος δεκάδες οικογένειες. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, το πλοίο παρασέρνει στο βυθό περίπου 250 άτομα. Tρία χρόνια μετά, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, η συντριβή, στο όρος Kερατέα του αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Xανιά-Aθήνα, συγκλονίζει και πάλι την τοπική κοινωνία, η οποία δεν είχε ακόμη συνέλθει από την πρώτη τραγωδία. Ενενήντα άτομα χάνουν τη ζωή τους. H ανακοίνωση της Oλυμπιακής Aεροπορίας, λιτή: «H Oλυμπιακή Aεροπορίας αγγέλλει μετά βαθυτάτης οδύνης ότι σήμερον και περί ώραν 9 μ.μ., αεροσκάφος DC6B, πτήσεως 954 εκ Xανίων προς Aθήνας, κατέπεσεν εις περιοχήν Kερατέας Aττικής. Oυδείς εκ των 85 επιβατών και του πενταμελούς πληρώματος φέρεται ως επιζών».

Σήμερα, τελείται μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου στην πλατεία Τάλω των Χανίων και στο μνημείο που υπάρχει για να θυμίζει το τραγικό συμβάν, ενώ μνημόσυνο θα γίνει και στον ιερό ναό του Αγίου Ποταπίου στο γηροκομείο Χανίων, για τους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας.

Newsbeast





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0