Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βιβλίο: "Από την Ένωση στην Κατοχή" - της Φανούλας Αργυρού

Αρχική | Κύπρος | Βιβλίο: "Από την Ένωση στην Κατοχή" - της Φανούλας Αργυρού
Η Cyprus Action Network of America (CANA) για εκπαιδευτικούς και διαφωτιστικούς σκοπούς αποφάσισε να διαθέσει στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της, με την άδεια της συγγραφέως, το βιβλίο «Από την Ένωση στην Κατοχή» της ερευνήτριας/δημοσιογράφου και συγγραφέως από το Λονδίνο κας Φανούλας Αργυρού.
Το βιβλίο της κας Φανούλας Αργυρού με τίτλο «Από την Ένωση στην Κατοχή» κυκλοφόρησε στην Λευκωσία το 1995. Χρηματοδοτήθηκε από την. Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μ. κ.κ. Χρυσόστομο Α’ ο οποίος και το προλόγισε. Το προλόγισαν επίσης ο πρόεδρος και γραμματέας του προσφυγικού Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» (κ.κ. Μ. Λουλουπής και Ι. Σιεκέρσαββας) και ο φιλόλογος-ιστορικός κ. Πέτρος Παπαπολυβίου (νυν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου).
Το βιβλίο αυτό ήταν το δεύτερο από τα οκτώ μέχρι σήμερα της ερευνήτριας Φανούλας Αργυρού, και συμπλήρωνε το πρώτο με τίτλο « Ετσι κατέστρεψαν την Κύπρο». Αμφότερα αναφέρονται στα αποδεσμευμένα βρετανικά επίσημα αρχεία του Βρετανικού κράτους, και περιέχουν πρωτογενή στοιχεία για την τραγωδία της Κύπρου, τα οποία μελέτησε η συγγραφέας.  Σχέδια για διχοτόμηση, σχέδια για ομοσπονδία, χάρτες και λεπτομέρειες που για πρώτη φορά είχαν δεί το φως της δημοσιότητας τότε. Πως έβλεπαν οι Άγγλοι τον Ελληνισμό της Κύπρου, πως προσπάθησαν από πολύ νωρίς την δεκαετία του 1950 να αφελληνίσουν το λαό, πως βασίζονταν πάντοτε σε Κύπριους για να προωθούν τα σχέδιά τους, το ρόλο του ΑΚΕΛ στην Διασκεπτική του 1947, και πως τελικά από ένα αγώνα απελευθερωτικό για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα η δίσμοιρη Κύπρος κατέληξε στην τουρκική κατοχή.
Μπορείτε να κατεβάσετε το περιεχόμενο του βιβλίο με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Cyprus Action Network of America (CANA) , (www.cyprusactionnetwork.org) και σας παρακαλούμε συνδέστε το βιβλίο με τις  ιστοσελίδες και τα μπλόκς σας.
####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
========================

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.
Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org
Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.
Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες).




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



γιωργος την 27 Δεκεμβρίου 2010, 20:05
Σχόλιο από γιωργος
παρα πολυ καλο βιβλιο με αρκετα στοιχεια, πιστευω οτι ειναι ενα αλλο ισχυρο χαστουκι προς την αποικιοκρατικη πολιτικη της Αγγλιας αλλα και εκεινους τους Ελληνες που εσκυβαν την μεση τους στους ξενους και στην κυριαρχια της Αυτου μεγαλειοτητος, που φθανει εως σημερα στα νησια φοκλαντς της Αργεντινης .
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0