Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χωρίς αποκαλύψεις η ενημέρωση Βασιλάκου στη Βουλή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Χωρίς αποκαλύψεις η ενημέρωση Βασιλάκου στη Βουλή

Καμία αποκάλυψη ως προς ονόματα δεν έκανε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Ευάγγελος Βασιλάκος, κατά την ενημέρωση των μελών της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, αφού όπως είπε δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία, ενώ πρόσθεσε ότι εάν αναφερθεί σε κάποιες συμβάσεις κινδυνεύει να κατηγορηθεί για επιλεκτική αναφορά.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο «η παθογένεια στους εξοπλισμούς είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Απλά εγώ το είπα δημόσια» και πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία επί της ουσίας να πει ονόματα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά υποστήριξε ότι μόνο μια φορά εκλήθη να συμμετάσχει και πρόσθεσε ότι η Γερμανική Thyssen Krupp είχε ζητήσει να μην συμμετέχει εκείνος στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετατροπής της συγκεκριμένης επιτροπής σε εξεταστικής σε περίπτωση που δεν δοθούν επαρκείς απαντήσεις μετά τις καταγγελίες Βασιλάκου.

Κάλεσε τον κ. Βασιλάκο να δώσει διευκρινίσεις για μια σειρά από ζητήματα που έθεσε με τη συνέντευξή του, μεταξύ των οποίων και «ποιες είναι οι παλιές διεφθαρμένες πρακτικές στους εξοπλισμούς που ισχύουν, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και σήμερα», καθώς και για το θέμα των υποβρυχίων, επεξηγώντας πως θα μπορούσε να είχε επωφεληθεί περισσότερο το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ σημείωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει συνάψει μέχρι στιγμής καμία σύμβαση, καθώς ασχολείται τους τελευταίους 14 μήνες με την εκκαθάριση παλαιότερων συμβάσεων, και υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εξορθολογισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων, υπό συνθήκες διαφάνειας και κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρεμβαίνοντας, ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Κώστας Τασούλας τόνισε μεταξύ άλλων ότι από τις απαντήσεις του κ. Βασιλάκου δεν αποδεικνύεται ότι «υπάρχει καμία συγκεκριμενοποίηση» και πρόσθεσε ότι «όταν έχουμε στοιχεία ότι υπήρξαν παρανομίες πρέπει να μπαίνουμε στο παρασύνθημα» υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα σημερινά να τα στείλουμε στην αρμόδια εισαγγελία».

zougla.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0