Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ - Μετά τον Χόγκινς σειρά έχουν οι Εβραίοι!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ - Μετά τον Χόγκινς σειρά έχουν οι Εβραίοι!

Την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και δεκάδων εβραϊκών οργανώσεων ανά τον κόσμο προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, για Χίτλερ, Εβραίους και παγκόσμια συνωμοσία που έχει στόχο τα εθνικά κράτη και τους θεσμούς.


Και στο παρελθόν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είχε προκαλέσει αντιδράσεις αποκαλώντας τον Στέφεν Χόκινγκ έρμαιο της αναπηρίας του, καθώς ο επιφανής φυσικός είχε δηλώσει ότι δεν ήταν σίγουρος για την ύπαρξη του Θεού. Αυτή τη φορά επανήλθε για να επαναλάβει όσα μπορεί κανείς να δει γραμμένα σε δεκάδες ιστοσελίδες και blogs που ασχολούνται με τη συνομοσιολογία - από τους εξωγήινους, μέχρι τον προσφιλή τους διεθνή Σιωνισμό- και στα οποία αρθρογραφούν μεταξύ άλλων και δεκάδες ιερείς.

Βήμα, ήταν η πρωινή εκπομοπή του Mega των Δημήτρη Καμπουράκη και Χρήστου Οικονομέα και ο μητροπολίτης Πειραιώς ξεδίπλωσε όλη τη σχετική φιλολογία περί της παγκόσμιας συνωμοσίας των Εβραίων το θρήσκευμα προκειμένου να πλήξουν την χριστιανική θρησκεία, την οικογένεια, την κοινωνία και τα εθνικά κράτη:

"Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζετε αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών" ανέφερε σε ένα μέρος των δηλώσεών του ο Σεραφείμ.

Κατόπιν πέρασε στην περίπτωση Χίτλερ στον οποίο απέδωσε ρόλο πράκτορα του διεθνούς Εβραϊσμού, ο οποίος οργάνωσε βάση σχεδίου το Ολοκαύτωμα, για να τους βοηθήσει:

"Ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία" δήλωσε.

Και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είχε αποδώσει μεταφυσικές ιδιότητες στην Κάρτα Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί όργανο υποδούλωσης του λαού εμπλέκοντας θρησκευτικά κείμενα και πεποιθήσεις.

Αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις

Πέρα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στην ελληνική εβραϊκή κοινότητα αλλά και διεθνείς οργανώσεις (το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη θέση του) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε "δηλώσεις μίσους" τις θέσεις που εξέφρασε ο Σεραφείμ και τις καταδίκασε αναφέροντας πως ανήκουν στο περιθώριο. Αν και δεν είναι στο ρόλο της κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων - είπε ο Γ.Πεταλωτής- είναι όμως υποχρέωσή της να καταδικάζει τη γλώσσα του μίσους από όποιον κι εάν εκφέρεται:

"Είναι υποχρέωσή της να στιγματίζει ως απαράδεκτη τη γλώσσα που αρνείται το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο. Προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία μας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η ελληνική πολιτεία και η κοινωνία μας, τις καταδικάζουν απερίφραστα" κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν και η εκκλησία δεν έχει εκφράσει ακόμη επισήμως θέση για τις δηλώσεις του Σεραφείμ, πρόσφατα είχε προχωρήσει και σε πολιτική παρέμβαση με κείμενο για την οικονομική κρίση, στο οποίο στοχοποιούσε σύσσωμο των πολιτικό κόσμο ως υπεύθυνο για το πρόβλημα.

Το κείμενο δεν είχε αναγνωστεί, αλλά μοιραστεί στις εκκλησίες της Ελλάδας καθώς είχε συνταχθεί από την ηγεσία της εκκλησίας, ενώ σε δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε υιοθετήσει το περιεχόμενό του, δηλώνοντας πως δεν κινείται αντίθετα προς τα συλλογικά όργανα διοίκησης της ελληνικής εκκλησίας.

News247.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



Σπύρος την 26 Δεκεμβρίου 2010, 16:25
Σχόλιο από Σπύρος
Ας φρόντιζε λοιπόν ο "πνευματικός μας πατέρας" Σεραφείμ να μην γινόμασταν βορά του σιωνισμού.Ετσι είναι κ.Σεραφείμ: όταν πλάθετε τον πιστό να είναι βορά δική σας εύκολα γίνεται και βορά του άλλου.Σας κακοφαίνετε τώρα που τραβάει ο "σιωνισμός" από τα νύχια σας το θύμα ? Η υπευθηνότητα στην πατρίδα μας είναι ένα πελώριο ράσο γιά να χωράει το κενό μας
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Μιχάλης Πυρουνάκης την 25 Δεκεμβρίου 2010, 13:01
Σχόλιο από Μιχάλης Πυρουνάκης
- Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, στη’ σημερινή «βαβυλωνία» μετρά περισσότερο ο τρόπος έκφρασης από την ίδια την ουσία του περιεχομένου της, μα... ’μπρός στην ολότελα αποσιώπηση-απόκρυψη κακώς κειμένων και μάλιστα «ύπουλα» ενεργών, όχι -δηλαδή- ιστορικά πεπερασμένων ή κι’ ανώδυνων, είναι προτιμότερη η δημόσια έκθεσή τους, ακόμη κι’ αν τύχει να χαρακτηριστεί απ’ τους πολλούς άστοχη
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
γιωργος την 25 Δεκεμβρίου 2010, 09:46
Σχόλιο από γιωργος
Ειχα την εντυπωσι οτι ο Μητροπολιτης μας στον Πειραια ηταν σοβαρος ανθρωπος αλλα με τετοιες δηλωσεις που κανει αρχιζω και κουμπωνουμε για τα ορια της σοβαροτητας που τελικα μπορει να φτασουν.
Παρα πολυ κουφο μου ακουγεται να ηταν ο χιτλερ πρακτορας του διεθνους σιωνισμου κτλ. ακομα πιο κουφο να κανει ο μητροπολιτης μας τετοιες δηλωσεις ιδιως οταν εκπροσωπει την χριστιανικη ορθοδοξη μας κοινοτητα στον Πειραια.
Εκπροσωπει για να ειμαι ξεκαθαρος με το υφισταμενο καθεστως δηλ.της μητροπολιτικης κυριαρχιας στην εκλογη Μητροπολιτων κατι που εμενα δεν μου αρεσει καθολου αυτο το συστημα της μονοκρατοριας των μητροπολιτων ελεω ...μητροπολιτων.

Και αυτος δεν ειναι εκλεγμενος απο την εκλησια και εκλησια σημαινει κληρος και λαος να παιρνουν μερος στην αναδειξη των μητροπολιτων του, και κατι τετοιο δεν βλεπω να συμβαινει.
Αυτο ομως ειναι ενα αλλο θεμα δεν εχει σχεση με τις δηλωσεις του Μητροπολιτη που δεν με βρισκουν συμφωνο αλλα αντιθετως τις θεωρω εντελως αστειες για να μην πω ανιστορητες.
Το νουμερο που θελουν να δωσουν βεβαια με καποια νεα καρτα που ερχεται αυτο δεν με βρισκει συμφωνο και εμενα,οχι γιατι μπορει να μου κατσει το 666 ( οπως λενε κι αν σου κατσει ? )αυτο θα ηταν το τελευταιο που θα με ενδιεφερε, απεναντιας μαλιστα, εγω απλα δεν θελω να ειμαι ενας αλλος αριθμος στην προσθεση η στην αφαιρεση των οιονδηποτε....εν ονοματι της τεχνολογικης προοδου.
Χρονια πολλα και καλα.
γιωργος θαλασσινος
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Kiki Demopoulou την 24 Δεκεμβρίου 2010, 20:39
Σχόλιο από Kiki Demopoulou
Δυστυχώς ούτε η πρώτη φοράείναι,αλλά ούτε και η τελευταία,φοβάμαι,που ακούγονται τέτοιες απόψεις στη χώρα μας. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ακκόμη και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται,ή αυτοχαρακτηρίζονται, ως αριστεροί,εκφράζουν ίδιες απόψεις. Επίσης,και πολλά νέα παιδιά εμφορούνται από ανάλογες αντιλήψεις. Ο αντισιωνισμός βολεύει πολλούς,είναι,δυστυχώς,ανέξοδος,και καλύπτει πολλές φορές ιδιοτέλεια,αλλά και άγνοια.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
-1
συνολικά: 4 | προβολή: 1 - 4

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0