Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Ας μη βαυκαλιζόμαστε» λένε οι Γερμανοί

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | «Ας μη βαυκαλιζόμαστε» λένε οι Γερμανοί

Η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» γράφει: «Εάν δεν υπερβάλλει ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών, τότε 70.000 πρόσφυγες πέρασαν το 2010 τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο αριθμός είναι υψηλός όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την ΕΕ.

Το γεγονός ότι η Αθήνα σκέπτεται τώρα να κατασκευάσει ένα φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία συνιστά μια παραδοξότητα για δύο χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.

Τι θα συμβεί άραγε, εάν μια μέρα η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ και τα σύνορά της είναι αφύλακτα; Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να βαυκαλιζόμαστε με την ιδέα ότι ο φράχτης θα σταματήσει το κύμα των προσφύγων.»

Η εναλλακτική εφημερίδα του Βερολίνου «ΤάγκεςΤσάιτουνγκ» υπογραμμίζει: «Η Ευρώπη θωρακίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να υψώσει έναν φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία. Όμως είναι ήδη σαφές ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη, απλώς ο δρόμος προς την Ευρώπη θα γίνει πλέον πιο ακριβός και πιο επικίνδυνος.

Η πολιτική αυτή δεν συνάδει με τον ανθρωπισμό και επιπλέον είναι ήδη αλλού αποτυχημένη. Όλοι γνωρίζουν ότι η λύση του προβλήματος είναι η διευκόλυνση της νόμιμης εισόδου προσφύγων στην Ευρώπη ή η αλλαγή πολιτικής της ΕΕ έναντι των χωρών προέλευσης. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να μπορούν να ζήσουν στη χώρα τους. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της προς τους Αφρικανούς και Ασιάτες γείτονές της για δίκαιη αντιμετώπισή τους. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις άδικες επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων και σταματήσουν οι στόλοι της την υπεραλίευση των αφρικανικών ακτών, τότε θα έμεναν περισσότεροι άνθρωποι στις πατρίδες τους».

ΕΘΝΟΣ

Αποστολή: Δημήτρης Κεφαλίδης (Γερμανία)





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
3.00