Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Χουριέτ: Ο Παπανδρέου σκέφτηκε να ακυρώσει την επίσκεψη

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Χουριέτ: Ο Παπανδρέου σκέφτηκε να ακυρώσει την επίσκεψη

Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα πως κάποιοι στην Τουρκία δεν ήθελαν την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ, η εφημερίδα «Χουριέτ» με άρθρο του αναλυτή της Umit Enginsoy, αναφέρει πως οι υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά χάλασαν τα σχέδια μίας επιτυχημένης επίσκεψης καλής θέλησης» έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Ο αρθρογράφος της -αντιπολιτευόμενης την κυβέρνηση Ερντογάν- εφημερίδας, επικαλούμενος πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει πως οι υπερπτήσεις έφεραν πολύ κοντά στην ακύρωση την επίσκεψη Παπανδρέου, η οποία, τελικώς, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί «την τελευταία στιγμή» προκειμένου ο Έλληνας πρωθυπουργός να «θέσει το θέμα» επί τόπου, δηλαδή στην Τουρκία.

Αναφέροντας ότι τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά τόσο στις 30 Δεκεμβρίου όσο και την περασμένη Πέμπτη ενώ ένα τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 5 Ιανουαρίου, παραμονές της επίσκεψης Παπανδρέου στην Τουρκία, ο αρθρογράφος της «Χουριέτ» παραθέτει το ερώτημα που έθεσαν οι ελληνικές πηγές του: «Υλοποιούν οι Τούρκοι με αυτό τον τρόπο την πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου;»

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως καίτοι η επίσκεψη Παπανδρέου είχε σχεδιαστεί ως «ειρηνική χειρονομία», η ελληνική κυβέρνηση σκέφτηκε μετά τις υπερπτήσεις να την ακυρώσει πλην όμως «ο Παπανδρέου αποφάσισε να έρθει στην Τουρκία την τελευταία στιγμή για να θέσει εδώ το θέμα».

Όσο για τις απαντήσεις που έδωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στα θέματα που έθεσε ο έλληνας ομόλογός του, ο αρθρογράφος της «Χουριέτ» θεωρεί πως αυτές είχαν σαφή συμφιλιωτικό χαρακτήρα και παραθέτει την εξής αποστροφή του Ερντογάν: «Πρέπει να βρούμε μια λύση στα προβλήματα του Αιγαίου που να βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος. Και θα το κάνουμε».

Δρούτσας: Καμία συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης

Απορρίπτει τις αιτιάσεις τμήματος της αντιπολίτευσης περί μυστικών διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας. Διαβάστε αναλυτικά πατώντας εδώ

Στον Πρόεδρο ο πρωθυπουργός

Οπως ανακοινώθηκε απο την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο, αύριο Τρίτη 11 Ιανουαρίου στη μία μετά το μεσημέρι.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0