Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ρομάντσο χωρίς σπίθα στη Βενετία με Ντεπ - Τζολί (The Tourist) - του Παναγιώτη Παναγόπουλου

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Ρομάντσο χωρίς σπίθα στη Βενετία με Ντεπ - Τζολί (The Tourist) - του Παναγιώτη Παναγόπουλου


The Tourist*1/2

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Ερμηνείες: Αντζελίνα Τζολί, Τζόνι Ντεπ, Πολ Μπέτανι, Τίμοθι Ντάλτον, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρούφους Σιούελ

ΚΡΙΤΙΚΗ. Μια ερωτική περιπέτεια με τα ονόματα της Αντζελίνα Τζόλί και του Τζόνι Ντεπ, τον Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ –δημιουργό των «Ζωών των άλλων»– στη σκηνοθεσία και το τοπίο της Βενετίας, θεωρητικά ήταν ένα ιδανικό εμπορικό σχέδιο με δυνατότητες να είναι και μια καλή ταινία. Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτε από τα δύο. Το «The Tourist» δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα νέο «Ραντεβού στο Παρίσι», όπως ήταν η πρόθεση των δημιουργών, ενώ η ταινία καταποντίστηκε εμπορικά. Δικαίως.

Στο σενάριο, μια γοητευτική γυναίκα βρίσκει τυχαία έναν άντρα που έχει τον ίδιο σωματότυπο με τον φυγά εραστή της, που έχει αλλάξει το πρόσωπό του. Τον κυνηγούν τόσο μαφιόζοι που τους έχει κλέψει χρήματα, αλλά και οι οικονομικές υπηρεσίες που θέλουν τους φόρους. Ο τυχαίος άντρας είναι ο Ντεπ, ένας χήρος που ταξιδεύει μόνος. Και η τυχαία συνάντηση θα οδηγήσει σε καταδιώξεις και ερωτικές περιπτύξεις.

Καλά όλα αυτά, αλλά η εκτέλεση μοιάζει να έχει γίνει με αυτόματο πιλότο. Η σκηνοθεσία του Ντόνερσμαρκ δεν έχει ίχνος σπίθας, ενώ οι Τζολί και Ντεπ δίνουν δύο από τις χειρότερες ερμηνείες τους, όλο πόζα και με τα χειρότερα ίσως χτενίσματα με τα οποία έχουν παίξει ποτέ.

Με μυστικά και πληγές του παρελθόντος ασχολείται ο Τσέχος Γιαν Χρέμπεκ στο «Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια» (***). Ενας διακεκριμένος ψυχίατρος κερδίζει μια τιμητική διάκριση και είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ, αλλά και το κεντρικό πρόσωπο της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα. Το βασικότερο είναι ότι θα αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος, αν και τιμώμενος ως αντιστασιακός, υπήρξε πληροφοριοδότης της Ασφάλειας. Ο Χρέμπεκ αντιμετωπίζει την ιστορία με σοβαρότητα αλλά όχι περιττό βάρος και με δόσεις τσέχικου χιούμορ. Προβάλλεται ακόμη το «Submarino» (**) του Τόμας Βίντερμπεργκ, με θέμα την προβληματική σχέση δύο αδελφών, που ξανασυναντιούνται μετά την αποφυλάκιση του ενός και ενώ ο άλλος έχει γίνει έμπορος ναρκωτικών.

Advertiser Link

THE TOURIST 13 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την AUDIO VISUAL



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0