Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κομητεία Nassau: Ορκωμοσία της Ελληνοαμερικανίδας δικαστού Ελένης Βουτσινά

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Aμερικής | Κομητεία Nassau: Ορκωμοσία της Ελληνοαμερικανίδας δικαστού Ελένης Βουτσινά

Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην κατάμεστη αίθουσα του ανώτατου δικαστηρίου του Nassau County στη Μινεόλα η ορκωμοσία της Ελένης Βουτσινά στο αξίωμα του περιφερειακού δικαστή της κομητείας του Nassau για τις περιοχές Χέμπστεντ και Λονγκ Μπιτς.

Η κ. Βουτσινά που επικράτησε με διαφορά περίπου 2,000 ψήφων στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που φορά την τήβεννο του δικαστή στην περιοχή του Nassau County. Η θητεία της είναι εξαετής.

«Οφείλω την εκλογή μου αυτή στον κόσμο που με ψήφισε. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει εδώ, σ’ αυτή τη θέση, από μόνος του, χρειάζεται πάντα να έχει τη στήριξη της κοινότητάς του. Είναι ένας ιστός ανθρώπων, η οικογένεια, οι φίλοι, η κοινότητα, που συνεργάζονται στενά για να εκλέξουν τους υποψήφιους», δήλωσε η κ. Βουτσινά στη Greek News, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

«Και σήμερα ήταν πολύ όμορφα γιατί ήταν κοντά μου και ενωμένη η κοινότητά μου», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην παρουσία ομογενών από τις κοινότητες της περιοχής που μαζί με την οικογένειά της γιόρτασαν το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ο Επίσκοπος Τρωάδος Σάββας, ο π. Γεώργιος Σταυρόπουλος από την Αγία Τριάδα Χίκσβιλ, στο ελληνικό σχολείο της οποίας φοίτησε η Ελένη Βουτσινά, ο π.Λουκάς Μελαχροινός από τον Αγιο Παύλο του Χέμπστεντ, ο π. Σαράντης Λουλάκης από την Αγία Μαρκέλλα του Wantagh, ο π. Νικηφόρος Φακίνος από τον Αγιο Δημήτριο του Μέρρικ ήταν παρόντες στην τελετή ορκομωσίας, δίνοντας ιδιαίτερη χαρά στη νέα δικαστή.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Ελληνοαμερικανός οικονομικός ελεγκτής του Nassau County Γιώργος Μαραγκός, καθώς και ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Πίτερ Σκέλος.

Με θερμά λόγια παρουσίασε τη δικαστή Βουτσινά ο οικονομικός ελεγκτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Τόμας Ντι Νάπολι.

Αφού έδωσε τον καθιερωμένο όρκο η κ. Βουτσινά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην εκλογή της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους γονείς της και το σύζυγό της Αντώνιο Γρουζή.

Δεν έκρυβε τη συγκίνησή του ο πατέρας της, κ. Γεράσιμος Βουτσινάς, μέλος της διοίκησης της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης. «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ωραία δουλειά που κάναμε εμείς οι Ελληνες όλοι μαζί και προωθήσαμε αυτό το κορίτσι και ορκίζεται σήμερα δικαστής. Κουραστήκαμε όλοι, βοηθήσαμε όλοι και έγινε αυτό που έγινε. Και πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό», δήλωσε στη Greek News.

«Έχουμε ωραίες αναμνήσεις, είναι πολύ δυνατή και ευλογημένη Ελληνοπούλα», δήλωσε ο π. Γεώργιος Σταυρόπουλος, ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας της Αγίας Τριάδας στο Χίκσβιλ και πρόσθεσε «Την παρακολουθήσαμε στο Ελληνικό Σχολείο, είχε μεγάλη πρόοδο, ήταν πολύ τακτική στην εκκλησία. Στο Κολέγιο μετά, ποτέ δεν έκοψε επαφή με την εκκλησία, πάντοτε τηλεφωνούσε.»

«Είναι ιστορική μέρα για το Λονγκ Αιλαντ, για την πατρίδα μας και για την Κεφαλλονιά η σημερινή. Ενα κορίτσι δικό μας, ένα κορίτσι άξιο, σήμερα μας έκανε όλους υπερήφανους και βρισκόμαστε εδώ για να την τιμήσουμε. Συγχαρητήρια στην δικαστή Ελένη, στην οικογένειά της που πραγματικά έκανε τον Ελληνισμό εδώ σήμερα υπερήφανους», τόνισε ο κ. Γεράσιμος Στεφανίτσης, πρώην πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης.

Οι Κεφαλλονίτες της Νέας Υόρκης έδωσαν δυναμικό «παρών» μπροστά στην κάλπη τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ένα δικό τους παιδί. Η Ελένη Βουτσινά κατάγεται από τα Φάρσα της Κεφαλλονιάς.

Στην υπερηφάνεια που γεμίζει τους Κεφαλλονίτες, αλλά και ολόκληρη την ομογένεια η εκλογή της Ελένης Βουτσινά στο υψηλό αυτό αξίωμα αναφέρθηκε και ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Νεραντζίνης. Ο ιδιοκτήτης του North Ritz Club στο Syosset του Λονγκ Αιλαντ, όπου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση μετά την ορκωμοσία της κ. Βουτσινά, συνεχάρη την νέα περιφερειακή δικαστή για την επιτυχία της.

Στη δεξίωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο οικονομικός ελεγκτής του Nassau County Γιώργος Μαραγκός, μέλη όλων των κεφαλλονίτικων συλλόγων της Νέας Υόρκης και ομογενείς από τις κοινότητες της περιοχής.

Greek News





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

24 Σεπτεμβρίου 2021, 01:57
Με μια απολογητική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παίρνει για πρώτη φορά θέση δημόσια ...

Πέθανε ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης

19 Μαϊου 2020, 19:28
Πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Ευγένιος Ρωσσίδης, ο ...

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Φώτη Ντούλος: Τι γράφει για το φόνο, τη σύντροφό του, τα παιδιά του

02 Φεβρουαρίου 2020, 17:24
Πηγή: Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP, Pool     Το ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0