Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας

Αρχική | Κύπρος | Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας

Ειρήνη, υγεία, χαρά και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καθώς και γρήγορη απελευθέρωση για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ήταν οι ευχές που αντάλλαξαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας, κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στο ξενοδοχείο «DINANI». Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ντ. Αυγουστή, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μετά τις καθιερωμένες ευχές, αναφέρθηκε στον στόχο των όπου γης Ελλήνων που δεν πρέπει αν είναι άλλος από την γρήγορη και ελεύθερη επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Είπε μεταξύ άλλων: «Προσδοκούμε σε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό που θα αποτελέσει τον προπομπό, για μια δίκαιη λύση και των άλλων εθνικών μας θεμάτων. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης και προσωπικά του πρόεδρου Χριστόφια για μια δίκαιη λειτουργική και κατ’ επέκταση βιώσιμη λύση, ελπίζοντας στην κάψη της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς της οποίας η έως τώρα συμπεριφορά στις συνομιλίες, δεν επιτρέπει δυστυχώς καμιά αισιοδοξία…..»

Μίλησαν ακόμα ο βουλευτής του Λ.Α.Ο.Σ. Αστέριος Ροντούλης και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης οι οποίοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας. Ο κ. Ροντούλης μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του πρόεδρου του κόμματος του τονίζοντας ακόμα με έμφαση ότι για το κόμμα του αλλά και για τον ίδιο προσωπικά το Εθνικό θέμα της Κύπρου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ενώ ο κ. Τζανακούλης τόνισε με έμφαση τις μεγάλες μάχες που δίνονται μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης στο εξωτερικό όπου κατ’ επανάληψη οι τουρκικές αντιπροσωπίες προσπαθούν να καρπωθούν οφέλη και εντυπώσεις έναντι του Ελληνισμού με ψευδή επιχειρήματα. Αναφέρθηκε ακόμα στις στενότατες σχέσεις της πόλης μας με την διδυμοποιημένη πόλη της Λάρνακας, ανακοινώνοντας ότι σύντομα αντιπροσωπεία του δήμου Λαρισαίων θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της «πλατείας Λάρισας» που ετοιμάζεται στην πόλη της Λάρνακας.

Της κοπής της βασιλόπιτας προηγήθηκε η καθιερωμένη προσευχή από εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Εκτός από τους κ.κ. Στ. Ροντούλη και Κ. Τζανακούλη παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μητσιός Αθανάσιος, εκ μέρους του Διοικητού της 1ης Στρατιάς ο συνταγματάρχης κ. Αμπατζίδης Κωνσταντίνος εκ μέρους του Αρχηγού Α.Τ.Α. ο σμήναρχος κ. Στεργίου Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας και τα μέλη του Συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74», κ.κ. Κουτσαντάς Βασίλειος, Δηβράμης Ευάγγελος και Ρουμελιώτης Κώστας. Μεγάλη ήταν και η παρουσία των μελών, των φοιτητών και των φίλων του Συλλόγου. Βασίλεψε η Νεοφύτου Στέλλα.

Χαιρετισμούς απέστειλαν, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και οι βουλευτές κ.κ. , Βασ. Έξαρχος, Χρ. Ζώης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Αποστολή: Ντίνος Αυγουστή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0