Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βίκυ Λέανδρος: "Καλή δύναμη στους Έλληνες!!" - Συνέντευξη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βίκυ Λέανδρος: "Καλή δύναμη στους Έλληνες!!" - Συνέντευξη

της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Ο χρόνος δεν άγγιξε τη Βίκυ Λέανδρος. Είναι η ίδια εξωτερικά και εσωτερικά.

Μπορεί να κατέκτησε το διεθνές μουσικό στερέωμα, να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχασε την απλότητά της, και κρατά καλά φυλαγμένο μέσα της το κοριτσάκι που ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή σε ηλικία 13 χρονών για να καταπλήξει τα πλήθη.

Η Βίκυ σήμερα θα μπορούσε να είναι η νέα γοητευτική γυναίκα της διπλανής πόρτας που καλημερίζει με την καρδιά της τον συγκάτοικό της και του συμπαραστέκεται, αν της ζητήσει τη βοήθειά της.

Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα από τη συνομιλία που είχαμε, μετά το κοντσέρτο που έδωσε πρόσφατα στο κατάμεστο θέατρο του ινστιτούτου «Γκαίτε» που κυριολεκτικά αποθεώθηκε.

Πραγματική επαγγελματίας ,παρότι κουβαλούσε ένα βαρύ ευρωπαϊκό κρυολόγημα, και παραβλέποντας τις συμβουλές του γιατρού της πήρε τόσα τρένα όσα δεν πήρε σε όλη της τη ζωή , για να είναι συνεπής στο ραντεβού της με το ελληνικό κοινό λόγω του χάους που είχε δημιουργήσει η κακοκαιρία στις εναέριες κυκλοφορίες στην Ευρώπη.

Απαστράπτουσα χωρίς ίχνος μακιγιάζ και με δεκάδες θαυμαστές να την περιμένουν έξω από το καμαρίνι της για ένα αυτόγραφο αγωνιούσε να τα προλάβει όλα γιατί μέσα σε λίγες ώρες έπρεπε να πετάξει...

Φαίνεται ότι λείπετε πολύ από το Ελληνικό κοινό αν κρίνω από την αθρόα προσέλευση του κόσμου. Μέχρι και όρθιοι παρακολούθησαν το κοντσέρτο σας ....

Μου αρέσουν οι live εμφανίσεις και θέλω να είμαι κοντά στο ελληνικό κοινό, αλλά είναι θέμα οργανώσεων. Αλλά τώρα που θα πραγματοποιήσω «Τριάντα πέντε χρόνια ευρωπαϊκά κοντσέρτα» από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα ήθελα να κλείσω αυτή την τουρνέ στο Ηρώδειο. Να είναι ο τελευταίος μου σταθμός η Ελλάδα.

Κάνετε αγώνα από τη Γερμανία που είσθε εγκαταστημένη για την Ελλάδα. Αντιμετωπίσατε και την Ανκέλα Μέρκελ και μιλήσατε για τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, ενώ αγωνίζεστε να αλλάξετε τη γνώμη που έχουν για μας οι Γερμανοί..

-Είπατε κάτι που δεν είναι σωστό. Να αλλάξω τη γνώμη που έχουν οι Γερμανοί για τους Έλληνες. Οι Γερμανοί έχουν πάρα πολύ καλή γνώμη και αγαπούν τους Έλληνες. Όλες αυτές οι αρνητικές απόψεις που προβλήθηκαν κατά της χώρας μας ήταν από ορισμένα έντυπα, που ξεπέρασαν τα όρια που έπρεπε κι έγραψαν, ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες ή όλοι οι Έλληνες είναι κοράκια. Αλλά στις μεγάλες εφημερίδες , ακόμα και στην "Bild" τα σχόλια ήταν επαινετικά. Ο Γερμανικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά. Ίσα- ίσα τώρα έχει αλλάξει η γνώμη όλων για τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ακόμα και η Μέρκελ εδώ και μερικές μέρες στη Γερμανική Βουλή δήλωσε , ότι πρέπει να κρατήσουμε για όλες τις χώρες το ευρώ και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Και η θέση της επ΄αυτού είναι ξεκάθαρη.

Κάθε χρόνο είσθε η γκεστ στο σώου του Χοσέ Καρέρας στη Γερμανική τηλεόραση. Έτσι και φέτος...

Γίνεται για το ίδρυμα του διάσημου τενόρου για τη λευχαιμία. Έχω γίνει πρέσβειρα σε αυτό το θέμα και κάνω ό, τι μπορώ για να βοηθήσω είτε μέσα από κοντσέρτα, είτε μέσω τηλεόρασης . Είμαι κοντά του. Φέτος ήταν μαζί μας ο Στινγκ και ο Μαϊκλ Μπόλτον κι έκανα τα πάντα να είμαι εκεί παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αποκλείστηκα από τα χιόνια αλλά τα κατάφερα να φθάσω . Δεν μπορούσα να αφήσω τρεις όμορφους άντρες να με περιμένουν!

-Ταξιδεύετε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Η αίσθηση που έχω είναι, ότι η Ευρώπη έχει πάρα πολύ καλή γνώμη για την Ελλάδα. Μιλάνε για τις δυσκολίες μας, αλλά αγαπάνε τους Έλληνες.

Έχετε τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη κι έχετε δεσμούς με τον εθνικό μας συνθέτη. Ο Μίκης ανακοίνωσε πρόσφατα την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών που στόχο έχει να ξεσηκώσει τον κόσμο βοηθώντας να βγει από το αδιέξοδο.

Δυστυχώς, θα μείνω μόνο αυτό το βράδυ εδώ. Θα ήθελα πολύ να τον δω και να συζητήσουμε.

Η πιο μικρή σας κόρη η Σάντρα μετά τις Πανεπιστημιακές της σπουδές σας ανακοίνωσε την απόφασή της να γίνει ηθοποιός. Το εγκρίνατε;

Το είδα θετικά. Αφού τελείωσε τις σπουδές της μπορεί να πάρει όποιο δρόμο θέλει η ίδια στη ζωή της. Τώρα είναι στο Βερολίνο και πρόκειται να κάνει μια ταινία. Είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιτύχει στο το επάγγελμα που διάλεξε και αυτό το έχει καταλάβει.

Πρέπει να είσθε πραγματικά υπερήφανη γιατί και μια σωστή οικογένεια κάνατε αλλά και διεθνή καριέρα.

Βρήκα τις ισορροπίες. Έμεινα αρκετά χρόνια εκτός για να είμαι κοντά στα παιδιά μου, αλλά άξιζε. Το τραγούδι από την άλλη ήθελε επιμονή, υπομονή και να δουλεύω ασταμάτητα χωρίς να εφησυχάζω. Ήμουνα ξένη για κείνους και στη Γερμανία και στη Γαλλία που έζησα χρόνια. Δεν είναι πάντα εύκολο να επιτύχεις σε ξένες χώρες . Και καμιά φορά υπήρξαν στιγμές που κάτι δεν πήγε καλά και έπρεπε να μαζεύω τις δυνάμεις μου και πάλι ξανά και ξανά...

Κατά την διάρκεια του κοντσέρτου σας κυρίες από την πλατεία σχολίαζαν με θαυμασμό το στυλ σας και αναρωτιόντουσαν πως το διατηρείτε..

Δίαιτα έχω να κάνω 25 χρόνια. Βασικά γυμνάζομαι όλη μου τη ζωή. Μπαλέτο, χορός, γυμναστική.

Κάνετε όνειρα για σας, για τα παιδιά σας;

Επειδή πολλά από τα όνειρά μου έχουν γίνει ήδη πραγματικότητα θα ήταν πλεονεξία να πω, ότι θέλω κι άλλα. Είμαι μια χαρά κι έχω καλούς φίλους. Όσο για τα παιδιά μου , που έχουν σπουδάσει και τα τρία, τους εύχομαι να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Η προτελευταία σας δισκογραφική δουλειά έχει και κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα τραγούδια ...

Ο δίσκος του Ξαβιέ Ναϊντού που κάθε δουλειά πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα στην Ευρώπη είναι αλήθεια, ότι ήταν ιδιαίτερος. Για αυτό θα τον ηχογραφήσω στα ελληνικά με ελληνικούς στίχους δικούς μου, του Παναγιώτη Φύτρα (Σ.Σ: γνωστός δημοσιογράφος και βιογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη που πρόσφατα επιμελήθηκε κατόπιν έγκρισης της κας. Λέανδρος την πρώτης κασετίνας της που κυκλοφορεί σε 'όλο τον κόσμο) και τον Μάρκο Δαμασιώτη. Στα σκαριά είναι και η έκδοση ενός δίσκου με παλιά γαλλικά αξέχαστα τραγούδια από τους Ζιιλμπέρ Μπεκό μέχρι την Εντίθ Πιαφ και τον Γκενσμπούργκ.

Τελευταία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ότι θα εκπροσωπήσετε τη χώρα μας στη Eurovision.

Με εκπλήσσει αυτό που μου λέτε. Δεν έχω καμία ιδέα αυτή τη στιγμή. Δεν μου έχει προτείνει κανείς κάτι επίσημα.

Τι εύχεστε να φέρει στην Ελλάδα ο καινούργιος χρόνος;

Να είναι όλοι οι άνθρωποι καλά για να μπορέσουν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, να είναι όλοι ενωμένοι, πιο ήσυχοι και να μην φοβούνται. Καλή δύναμη!!!

Newstrap





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0