Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς συνεχίζεται με τους μετανάστες της Νομικής

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Το παιχνίδι της κολοκυθιάς συνεχίζεται με τους μετανάστες της Νομικής

- Το υπ. Εσωτερικών ζητεί σοβαρότητα από τον Πρύτανη
- Ο Πρύτανης ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες το υπουργείο Εσωτερικών
- Ο εισαγγελέας καλεί τον Πρύτανη να δώσει εξηγήσεις για την κατάληψη στη Νομική
- Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά: "Δεν είναι πρόοδος οι καταλήψεις και η ανομία"


Το παράλογο συνεχίζεται. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας είναι για τρίτη ημέρα από κατάληψη από μετανάστες. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Νωρίτερα η Αλληλεγγύη που εκπροσωπεί τους μετανάστες τους έβγαλε για λίγο έξω από το κτίριο και ζήτησε αν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση να μεταφερθούν αλλού.


Η Πρυτανεία
με συνεντεύξεις Τύπου υπο την πίεση πλέον της κοινής γνώμης νίπτει τας χείρας της και ζητεί την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών και μιλά για καθοδηγούμενη κατάληψη και κατάχρηση του ασύλου. Δεν είπε όμως από ποιούς!

Το μπαλάκι το έπιασε το υπουργείο Εσωτερικών αλλά το πέταξε πίσω ζητώντας να δείξουν σοβαρότητα ο πρύτανης και οι συνάδελφοί του.

«Απαιτείται σοβαρότητα από τις πρυτανικές αρχές και άσκηση των καθηκόντων τους όπως απορρέουν από το νόμο και την ιδιότητά τους ως εγγυητών της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Πανεπιστημίου»
, ανέφεραν συνεργάτες του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Και ενώ το μπαλάκι πάει πέρα - δώθε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από λαθρομετανάστες.


Eπίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά

«Άσυλο δεν είναι να κάνει καθένας ό,τι θέλει και να ευνοεί τη δημιουργία αντιδραστικών αντανακλαστικών στην κοινωνία, αλλά η τήρηση των δημοκρατικών κανόνων για όλους»
ανέφερε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός και εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, διερωτώμενος «εάν είναι αριστερή πολιτική να εκμεταλλεύεται κανείς εξαθλιωμένους ανθρώπους και να προωθεί την ανομία.»

Παπουτσής: Μειοψηφία αποσκοπεί σε κομματικά οφέλη


Nα αναλάβουν οι πρυτάνεις τις ευθύνες τους ζήτησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οπως τονίζει σε δήλωσή του: "Επειδή ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.

Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής».


Πρύτανης: Καθοδηγούμενη η κατάληψη


Το πρωί ο πρύτανης ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να εκκενωθεί εντός της ημέρας η Νομική Σχολή η οποία έχει καταληφθεί από 250 μετανάστες.


'Οπως δήλωσε ο κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρόκειται για
καθοδηγούμενη κατάληψη και κατάχρηση του ασύλου.

Είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς, Γιάννη Ραγκούση, 'Αννα Νταλάρα, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη να προσέλθουν σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για να δοθεί λύση.


"Η πολιτεία", πρόσθεσε "πρέπει να εξασφαλίσει σήμερα κιόλας την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο και οι αρμόδιοι φορείς να ακούσουν το πρόβλημά τους."


Κι ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας λέει όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να πει πώς ακριβώς θα γίνει η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ποιός είναι ακριβώς ο ρόλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πότε μπορεί να επέμβει η αστυνομία και ποιός στο τέλος θα είναι εκείνος που θα δώσει την εντολή!


Το δεδομένο είναι οτι η Νομική Σχολή της Αθήνας παραμένει υπο κατάληψη και παίζονται πολύ περίεργα παιχνίδια με το άσυλο τον ορισμό του οποίου δεν έχει καταφέρει κανείς να δώσει πειστικά έως σήμερα!

NewsIt





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0