Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αίγυπτος: Τανκς στους δρόμους, δεκάδες νεκροί

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Αίγυπτος: Τανκς στους δρόμους, δεκάδες νεκροί
Κάιρο, Αίγυπτος
Πυρά ακούγονται και πάλι στο κέντρο του Καΐρου, καθώς εκατοντάδες Αιγύπτιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στην αδιάλλακτη στάση του Χόσνι Μουμπάρακ. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, στο πρώτο του τηλεοπτικό διάγγελμα μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι θα διορίσει νέα κυβέρνηση, πιθανότατα το Σάββατο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες Αιγύπτιοι, αψηφώντας την παρουσία του στρατού, ξεχύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Ταχίρ κέντρο του Καΐρου, διαδηλώνοντας κατά του καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα επί 30 χρόνια.


Για άλλη μία ημέρα, η αιγυπτιακή αστυνομία απάντησε με σφαίρες και δακρυγόνα, ενώ τεθωρακισμένα του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας. «Φύγε, φύγε» και «ο λαός θέλει να αλλάξει το καθεστώς» είναι τα συνθήματα που ακούγονται.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο και σε κυβερνητικά κτήρια, ενώ σύννεφα καπνού εξακολουθούν να καλύπτουν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος που πυρπολήθηκαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το BBC, οι νεκροί από την έναρξη των ταραχών έχουν φτάσει στους 26. Μόνο την Παρασκευή 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Σουέζ και πέντε στο Κάιρο. Ωστόσο, ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα ανέφερε πως μόνο στην Αλεξάνδρεια είδε περισσότερα από 20 πτώματα.

Το Σάββατο, η εταιρεία Vodafone ανακοίνωσε πως το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά η υπηρεσία SMS παραμένει εκτός λειτουργίας. Επίσης, συνεχίζεται η φραγή στο Διαδίκτυο.

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0