Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ακυβέρνητη χώρα η Αίγυπτος - Πάνω από 100 νεκροί

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ακυβέρνητη χώρα η Αίγυπτος - Πάνω από 100 νεκροί

Περισσότεροι απο 100 οι νεκροί
- Ο Μουμπάρακ όρισε νέο αντιπρόεδρο και πρωθυπουργό
- Χάος στους δρόμους του Καϊρου
- Εγκαταλείπει ο Μουμπάρακ την Αίγυπτο; Η Σ. Λιάτσου μεταδίδει τις εξελίξεις για το NewsIt

λιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος την παραβιάζει, θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Oι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 100. Το απόγευμα τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά την ώρα της πολιορκίας του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες ενώ στις φλόγες παραδόθηκε το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος και παραιτήθηκε ηγετικό στέλεχος. Περισσότεροι απο 2.000 είναι οι τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Απο γειτονιές του Καϊρου αναφέρονται επίσης λεηλασίες στα ακριβά προάστια με τους κατοίκους της περιοχής να αναγκάζονται να κάνουν δικές τους ομάδες περιφρούρησης.

Το απόγευμα ο Χ. Μουμπάρκακ όρισε αντιπρόεδρο και νέο πρωθυπουργό. Ο Ομαρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και συνεργάτης του Αιγύπτιου προέδρου ορκίστηκε αντιπρόεδρος της χώρας, μία θέση που δημιουργείται πρώτη φορά από το 1981 οπότε ανέλαβε την προεδρία ο Μουμπάρακ. Παράλληλα, ο υπουργός Αεροπορίας στρατηγός Αχμαντ Σαφίκ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός.


Η επιλογή του Ομάρ Σουλεϊμάν ως νέου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, λέει πολλά για όσους γνωρίζουν το σύστημα διακυβέρνησης της Αιγύπτου. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, όταν ο Πρόεδρος έχει "κώλυμα" τα καθήκοντά του τα ασκεί ο αντιπρόεδρος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ομάρ Σουλεϊμάν, ο οποίος είναι έμπιστός του, επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσίων και παρόλα αυτά δημοφιλής στην Αίγυπτο!

Διαβάστε την ανταπόκριση της Σαββούλας Λιάτσου στο www.onalert.gr


Μέσα σε αυτό το κλίμα, αιματηρές συμπλοκές ξέσπασαν σε φυλακή του Καϊρου, όταν ομάδα κρατουμένων επιχείρησε να δραπευτεύσει. Αποτέλεσαμ ήταν 8 κρατούμενοι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι απο 120 να τραυματιστούν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Διαβάστε την είδηση για την απόπειρα απόδρασης

ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες έχουν απευθύνει ταξιδιωτικές οδηγίες στους υπηκόους τους ενώ Ρωσία, Γερμανία και Ιταλία εκφράζουν την ανησυχία τους για τα γεγονότα.

"Όλοι οι Ελληνες στην Αίγυπτο είναι καλά στην υγεία τους". Αυτό διαβεβαιώνει η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο ενώ παράλληλα, οι περισσότεροι τουρίστες έχουν ήδη επιστρέψει στην Αθήνα. Η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή με τις δύο ελληνικές κοινότητες, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Ιερά Μονή Σινά και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο. Παράλληλα, η ελληνική πρεσβεία έχει ζητήσει από την αιγυπτιακή αστυνομία τη διαφύλαξη των ελληνικών ιδρυμάτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια.

NewsIt





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0