Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πικρό χάπι το "Nabucco" για την ΕΕ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Πικρό χάπι το "Nabucco" για την ΕΕ

Τα εγκαίνια της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το φυσικό αέριο στη Βιέννη επισκιάστηκαν για την Επιτροπή της ΕΕ από  τις απροσδόκητα  ηχηρές  δηλώσεις του Αζερμπαϊτζάν.


Το Μπακού εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την μη εξεύρεση μέχρι τώρα καμιάς άλλης πραγματικής πηγής φυσικού αερίου για το σχέδιο "Nabucco" και παρατήρησε ότι αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα και στο μέλλον, τότε δεν θα συμφωνήσει να προμηθεύει φυσικό αέριο για μισό άδειο αγωγό .

Μία άλλη βάση πρώτων υλών του "Nabucco" προβλέπεται να γίνει το Τουρκμενιστάν. Στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξασφάλισε τις υποσχέσεις του Μπακού και του Ασχαμπάντ, ότι τα αποδεδειγµένα κοιτάσµατά τους θα επαρκούν για το γέμισμα αυτού του αγωγού, που προβλέπεται να περάσει από το έδαφος της Τουρκίας προς την νότια Ευρώπη. Μάλιστα, ο αγωγός αυτός, μιά και θα παρακάμψει τη Ρωσία, υποστηρίζεται με διπλή ενέργεια από τις ΗΠΑ και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΤΟ. Όμως ακριβώς στην Άγκυρα, μάλιστα στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια έκαναν την βρωμοδουλειά τους με ολέθριες συνέπειες για τους Ευρωπαίους. Η εμπειρογνώμονας του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών παρά τώ προέδρω του Αζερμπαϊτζάν Γκιουλμίρα Ρζάγιεβα αμφισβήτησε χωρίς υπεκφυγές ότι το τουρκμενικό φυσικό αέριο μπορεί να μεταφέρεται μέσω της Κασπίας προς την ακτή του Αζερμπαϊτζάν. Συμμερίζεται αυτή την γνώμη και ο Σεργκέι Πραβοσούντοφ, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ενέργειας της Ρωσίας.

- «Εαν η κατάσταση γύρω από το Αζερμπαϊτζάν είναι αρκετά απλή, γιατί εκεί χρειάζεται μόνο να κατασκευαστεί αγωγός στη ξηρά, όμως τα πράγματα με το Τουρκμενιστάν είναι κατά πολύ πιο πολύπλοκα. Εκεί απαιτείται η κατασκευή αγωγού στο βυθό της Κασπίας. Εκτός απ’ αυτό για την κατασκευή του χρειάζςεται να πάρει άδεια από τις άλλες χώρες της περιοχής της Κασπίας. Εξάλλου, το Ιράν και η Ρωσία δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την κατασκευή τέτοιου αγωγού. Εκτός απ’ όλα τα άλλα, το νομικό καθεστώς της Κασπίας δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Συνεπώς, η προοπτική αυτού του σχεδίου γίνεται όλο και πιο ασαφής μια και είναι κατανοητό ότι το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν δεν επαρκεί για να γεμίσει το "Nabucco",- παρατήρησε ο Σεργκέι Πραβοσούντοφ.

Εν τω μεταξύ, το Μπακού θεωρεί πολύ δικαιολογημένα ότι χωρίς τη συμμετοχή του Τουρκμενιστάν θα είναι αναγκασμένο να καλύπτει τις μεταφορικές δαπάνες όλου του αεριαγωγού μόνο του και οι επιπρόσθετες μεταφορικές ταρίφες για την μετάγγιση του αέρα αντί του φυσικού αερίου θα αυξήσουν αμέσως την τιμή του καυσίμου του Αζερμπαϊτζάν και θα την κάνει μη συμφέρουσα για τους Ευρωπαίους.

Για την ικανοποίηση των όλο και αυξανόμενων αναγκών της από «γαλάζιο καύσιμο» η Ευρώπη θα αναγκαστεί να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Σχεδόν το μισό αυτών των επιπρόσθετων προμηθειών, όπως δήλωσε ο Βαλέρι Γιάζεφ, πρόεδρος της Ρωσικής Κοινότητας Φυσικού Αερίου, μπορεί να καλυφθεί από τη Ρωσία, μαζί και μέσω του αεριαγωγού "Νότιο ρεύμα", που θα περάσει από τη Ρωσία προς τη Ν. Ευρώπη στο βυθό της Μαύρης θάλασσας. Πολύ περισσότερο που η Ρωσία έχει αρκετούς χρηματιστικούς καιφυσικούς πόρους για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Η Φωνή της Ρωσίας

Αποστολή: Γιώργος Θαλασσινός





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0