Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δύο Κρητικοί στο απομακρυσμένο ψαροχώρι Σούαρντ της Αλάσκα

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Aμερικής | Δύο Κρητικοί στο απομακρυσμένο ψαροχώρι Σούαρντ της Αλάσκα

Τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Ιωάννης Μανωλακάκης από το Ηράκλειο με έντονη την κρητική προφορά και περηφάνια, είναι οι ιδιοκτήτες του “Απόλλων Ρέστοραν” στο ψαροχώρι Σούαρντ της Αλάσκα. Βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από το Άνκαρατζ, στην ανατολική ακτή της χερσονήσου Κενάι. Φημισμένος τόπος για τους ντόπιους ψαράδες αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του καλοκαιριού.


Η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής επισκέφθηκε τους Έλληνες της πόλης, 5 στο σύνολο, και συνομίλησε με τα δύο αδέλφια. Η θερμοκρασία την ημέρα της επίσκεψης ήταν -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χειμώνες δύσκολοι που καθιστούν την συγκοινωνία αδύνατη για αρκετές ημέρες.


Οι θείοι τους βρίσκονται στην περιοχή από το 1970, όπου άνοιξαν εστιατόριο, φέρνοντας σιγά σιγά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.


«Μόλις είμασταν αρκετά μεγάλοι για δουλειά ήρθαμε και εμείς σε ηλικία 16 χρονών εγώ» μας λέει ο Ιωάννης. Όταν ήρθαμε βιώσαμε ένα μεγάλο πολιτιστικό σόκ. Δεν υπήρχαν άλλοι Έλληνες, ούτε βόλτες πια, ούτε καφετέριες που είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα, μόνο δουλειά».


«Εγώ ήμουν 12 χρονών όταν ήρθα εδώ, οπότε το σόκ ήταν μικρότερο» συμπληρώνει ο μικρότερος αδελφός Κωνσταντίνος. «Έχουμε στόχο στη ζωή μας να κάνουμε κάτι καλό και να ζήσουμε άνετα όταν μεγαλώσουμε πια. Εδώ μας αντιμετωπίζουν ως ντόπιους, μας αγαπά όλο το χωριό και μας αγκαλιάζει. Κάποτε όταν το εστιατόριο πήρε φωτιά και προσπαθούσαμε κατόπιν να ορθοποδήσουμε, οι ντόπιοι άφηναν επιταγές κάτω από την πόρτα μας για να μας υποστηρίξουν».


Τo Σούαρντ πήρε το όνομά του από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γουίλλιαμ Σούαρντ, ο οποίος έκανε και τις διαπραγματεύσεις για την αγορά της Αλάσκα από την Ρωσία.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

24 Σεπτεμβρίου 2021, 01:57
Με μια απολογητική δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παίρνει για πρώτη φορά θέση δημόσια ...

Πέθανε ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Ευγένιος Ρωσσίδης

19 Μαϊου 2020, 19:28
Πέθανε, σε ηλικία 92 ετών, ο ιδρυτής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Ευγένιος Ρωσσίδης, ο ...

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Φώτη Ντούλος: Τι γράφει για το φόνο, τη σύντροφό του, τα παιδιά του

02 Φεβρουαρίου 2020, 17:24
Πηγή: Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP, Pool     Το ιδιόχειρο σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0