Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"2011 βελανιδιές για την Καισαριανή" - Οι ελληνο-γερμανικές Εταιρείες Φιλίας δενδροφυτεύουν τον Υμηττό

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Ευρώπης | "2011 βελανιδιές για την Καισαριανή" - Οι ελληνο-γερμανικές Εταιρείες Φιλίας δενδροφυτεύουν τον Υμηττό

του ανταποκριτή μας Γ. Παππά

 

Με 2011 βελανιδιές για την Καισαριανή η Ένωση Ελληνο-Γερμανικών Εταιριών Φιλίας "VDGG" κάνει πράξη, σήμερα την πρωτοβουλία της για την αναδάσωση του Υμηττού που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 20007.

Για την αναδάσωση επελέγη η περιοχή "Αράπης" που αποτελεί προέκταση του πάρκου στο οποίο βρίσκεται το εξόχου συμβολικής ιστορικής σημασίας Σκοπευτήριο Καισαριανής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρτ φον Βαϊτσέκερ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1987 κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής τιμώντας τα θύματα της ναζιστικής κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τη δενδροφύτευση στο δήμο Καισαριανής βρίσκεται στην Αθήνα το προεδρείο της Ένωσης "VDGG" με επικεφαλής την πρόεδρο της, πρώην βουλευτή του SPD Ζίγκριτ Σκαρπέλις-Σπερκ. Τη συνοδεύουν η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Έλκε Φέρνερ, η αντιπρόεδρος του συνδικάτου ver.di Μάγκρετ Μένιγκ-Ράανεν και εκπρόσωπος του προεδρείου του συνδικάτου χημικής βιομηχανίας IG-Chemie.

H πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. της Βουλής Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

- Θερμός χαιρετισμός Σταϊνμάιερ

Ο πρόεδρος της ΚΟ του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, πρώην Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε θερμό χαιρετισμό της πρωτοβουλίας της Ένωσης "VDGG", τονίζει τους δεσμούς που συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα, "η σκοτεινότερη πλευρά των οποίων πουθενά αλλού δεν είναι τόσο παρούσα όσο στην Καισαριανή".

Ο κ. Σταϊνμάιερ υπογραμμίζει τη σημερινή, στενή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και διαβεβαιώνει τους Έλληνες ότι δεν πρέπει να εντυπωσιάζονται από "εθνικά χρωματισμένες" παραφωνίες ορισμένων εταίρων. Ο κ. Σταϊνμάιερ διαβεβαιώνει ότι "η Γερμανία και η ΕΕ στεκόμαστε στο πλευρό σας και αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες που αναλαμβάνονται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης".

Στους χορηγούς της πρωτοβουλίας "2011 Βελανιδιές για την Καισαριανή" συγκαταλέγονται όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής βουλής ο πρόεδρος του συνδικάτου χημικής βιομηχανίας IG Chemie Μίχαελ Βασιλειάδης, η ιστορικός Φάνη Παπούλια κ.α.

Για την αναδάσωση επελέγη η βελανιδιά, η οποία είναι ιδανικό είδος για περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιές στην περιοχή της μεσογείου και μετά την πυρκαγιά αναπτύσσονται πάλι, όπως τονίζει ο βοτανολόγος καθ. του παν/μίου Γκέτινγκεν Ε. Μπεργκμάιερ.

 

-Στενή συνεργασία για τη δασοπροστασία

Η αναδάσωση στον Υμηττό αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της Ένωσης "VDGG" με το δήμο Καισαριανής στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής (ΕΔΔΚ) απέκτησε με τη βοήθεια της Ελληνο-Γερμανικής Εταιρίας Τίμπινγκεν-Ρόιτλινγκεν ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα που οι εθελοντές ονόμασαν "ΑΛΑΡΙΧΟ" και χρησιμοποιήθηκε σε πολλές επιχειρήσεις κατάσβεσης στον Υμηττό έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές. Ακολούθησε βοήθεια σε πυροσβεστικό εξοπλισμό, κράνη καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. Στην παροχή υλικής βοήθειας πρόκειται να προστεθεί και ένα όχημα 4Χ4 Pick-up.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Βούπερταλ: Σοκαριστικό βίντεο από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη – Πέθανε λίγο μετά στα κρατητήρια

09 Νοεμβρίου 2021, 15:02
Το βίντεο σοκ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα ...

Βουλιαράτες: Αλβανοί αστυνομικοί άρπαξαν πανό της οικογένειας Κατσίφα

28 Οκτωβρίου 2019, 21:34
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο νεκροταφείο των πεσόντων, οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ...

Λονδίνο: Βρέθηκε άγρια δολοφονημένη η 22χρονη ομογενής που είχε εξαφανιστεί

28 Δεκεμβρίου 2017, 22:23
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ   Φωτογραφία: social media   Δολοφονημένη σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου βρέθηκε η Iuliana Tudos, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0