Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Τυφλός" για έξι ώρες ο Θάλαμος Επιχειρήσεων!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | "Τυφλός" για έξι ώρες ο Θάλαμος Επιχειρήσεων!

Στο σκοτάδι λόγω πολύωρης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από την ισχυρή καταιγίδα έμεινε για έξι ώρες, τη νύχτα της Παρασκευής, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, ο γνωστός σε όλους Θάλαμος Επιχειρήσεων του πρώην ΥΕΝ, στο κτίριο των δύο υπουργείων ΥΘΥΝΑΛ και ΥΠτΠ, στην Ακτή Βασιλειάδη, στη Δραπετσώνα.

Από τις 9 το βράδυ, που έπεσε το ηλεκτρικό ρεύμα, οι αξιωματικοί του Θαλάμου, μέσα σε ένα θεοσκότεινο κτίριο, χωρίς υπολογιστές και ηλεκτρονικά μηχανήματα, άρχισαν έναν πραγματικό μαραθώνιο για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν, όπως και έγινε, μετά τη 1.30 τα ξημερώματα, έναν ικανοποιητικό τρόπο επικοινωνίας.

Επικοινωνία είχαν με τηλέφωνα και φορητά VHF. Κατάφεραν έτσι να λειτουργήσουν τον δορυφορικό σταθμό Ασπροπύργου, όλα τα μηχανήματα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός Πλωτού Ανοιχτής Θαλάσσης, στο λιμάνι Κερατσινίου, ενώ για την επικοινωνία με τα πλοία συνέδραμε και το «Ολυμπία Ράδιο».

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Θαλάμου, μαζί με τους ηλεκτρολόγους και την ηθική συμπαράσταση του αρχηγού ΛΣ, αντιναύαρχου Κωνσταντίνου Σούλη, και του β’ υπαρχηγού, αντιναύαρχου ΛΣ Γεώργιου Βαλεργάκη, κατάφεραν τελικά να λειτουργήσουν το «τυφλό» ΕΚΣΕΔ.

Το ευτύχημα ήταν, βέβαια, ότι μια τέτοια νύχτα με έκτακτα καιρικά φαινόμενα δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά περιστατικά.

Λάθος προφανώς των υπευθύνων η μη ανακοίνωση του προβλήματος προς τα ΜΜΕ, ώστε να είναι ενημερωμένοι όσοι ταξίδευαν ή αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη θάλασσα.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΔΟΥΛΙΔΟΥ

Αναδημοσίευση από ΕΘΝΟΣ

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/02/blog-post_4589.html

Αποστολή: Γιώργος Θαλασσινός

 

Σχόλιο κ. Γιώργου Θαλασσινού:

Τραγικα  σφαλματα  των υπευθυνων  του ΥΕΝ ,  ο θαλαμος  επιχειρησεων- το κεντρο ερευνας  και διασωσης  της  ανθρωπινης  ζωης  στην θαλασσα  πρεπει  να  τροφοδοτειται  συνεχως
με   βοηθητικη  γενητρια  ρευματος  σε  περιπτωση  διακοπης  ρευματος. Τι  εγινε  αραγε ?  Χαλασε  αυτη  ?  Δεν  δοκιμαζεται σε καθημερινη βασι ? Αν  οχι  γιατι?  Ποιος  θα  συντονιζε  την  διασωση  σε  περιπτωση  αναγκης  ?  Παλι  η  τυχη  ηταν  μαζι  μας  ευτυχως.




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0