Μια βραδιά γεμάτη νότες από τη Χρυσούλα Στεφανάκη - της Λαμπριάνας Κυριακού
Η μουσική πήγε κόντρα στα γεγονότα. Έξω από τον "ΙΑΝΟ" μόλις είχε «εκπνεύσει» η διαδήλωση. Και στην αίθουσα πέρασαν οι καλλιτέχνες και μαζί τους ο κόσμος. ΗΡΘΕ η παλιά Αθήνα, της αθωότητας και της αυθεντικότητας και η ατμόσφαιρα άλλαξε με μιας. Ήρθε το χθες και αγκάλιασε το σήμερα μ΄ ένα δίσκο «Για μια Γυναίκα».
Η Χρυσούλα Στεφανάκη η πανέμορφη αυτή κοπέλα με τη φωνή του σήμερα, έδωσε ζωή στη ρετρό μουσική με το δικό της στίγμα. Πήρε δικαιωματικά τη μουσική σκυτάλη από τη Σοφία Βέμπο από την πρώτη κιόλας παρουσίαση του δίσκου. Τίτλος «Για μια Γυναίκα». Μια δουλειά χρόνων – μελέτης και μύησης. Τραγούδια παλιά του μεσοπολέμου, το καθένα να κρύβει και μια μικρή ιστορία.
Όλα άρχισαν πριν από λίγα χρόνια όταν η Χρυσούλα γνώρισε το Δαυίδ Ναχμία, τον άνθρωπο – τον μουσικό που στην ουσία αυτός πήρε στην πλάτη του τη ρετρό μουσική και της έδωσε συνέχεια με μεγάλη επιτυχία.
Δεκατρία τραγούδια – δεκατρείς σπίθες στην καρδιά μας.
Από τον Μιχάλη Σουγιούλ και το «Βρέχει - βρέχει» στο ανέκδοτο τραγούδι του Αττικ "Σ΄αγαπώ ή σε μισώ''. Από τον Κώστα Γιαννίδη και το «Για σένα Μοναχά για σένα» μέχρι τον Νίκο Γούναρη με το «Τι και να χωρίζουμε θα ΄σ αγαπώ».
Από τον Δαυίδ Ναχμία και την Τέχνη του μέχρι την Χρυσούλα Στεφανάκη και τη φωνή της.
Τραγούδια τα οποία ενορχηστρώθηκαν και εφαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των σημερινών ακουσμάτων, η μαεστρία του Δαυίδ Ναχμία τους έδωσε τον παλιό αέρα, με την γεύση του σήμερα, χωρίς να φθείρει το σημαίνον και το σημαινόμενο του ελαφρού τραγουδιού.
Χθες το βράδυ η Χρυσούλα Στεφανάκη και ο Δαυίδ Ναχμίας, μας έδωσαν υποσχέσεις ότι αν δεν χτίσεις πάνω στο χθες – αν δεν συνεχίσεις να δίνεις πνοή στον πολιτισμό, δεν μπορείς να κερδίσεις το χρόνο.
Ήταν όλοι εκεί: Ο χώρος είχε γεμίσει με αγαπημένα πρόσωπα της Χρυσούλας Στεφανάκη.
Φίλοι και θαυμαστές που υποστηρίζουν το όνειρο και τη δουλειά του Δαυίδ Ναχμία και της Χρυσούλας Στεφανάκη, ήταν εκεί.
Ο Θάνος Πολύδωρας και η Μαρία Κανελοπούλου οι δυο φωνές – οι δυο καλλιτέχνες οι δύο τους φίλοι, που βαδίζουν μαζί στους ιδιους δρόμους του ελαφρού τραγουδιού, τραγούδησαν και της ευχήθηκαν τα καλύτερα.
Στην Σκηνή ανέβηκε ο συνεργάτης της Χρυσούλας Στεφανάκη Δημήτρης Μπάσης και τραγούδησαν μαζί το τραγούδι του Νίκου Γούναρη «Μη μου παραπονιέσαι». Ενώ στη συνέχεια ένα τραγούδι γι αυτήν χάρισε και ο νέος της φίλος και συνεργάτης Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος με λόγια ψυχής δήλωσε ότι «όταν γνώρισε την Χρυσούλα δεν πίστευε ότι μέσα στους νέους καλλιτέχνες υπάρχουν ακόμη παιδιά που συνδυάζουν την γλυκύτητα με τη δουλειά»
Η Χρυσούλα Στεφανάκη μίλησε για τη ρετρό μουσική και τόνισε ότι την θεωρεί σαν Ελληνική τζαζ. Ευχαρίστησε τις κόρες του Μιχάλη Σουγιούλ Αλίκη και Ηρώ, οι οποίες της άνοιξαν τον δρόμο προς το Ηρώδειο, τραγουδώντας Σουγιούλ. Της ανοίχτηκαν πόρτες και με τη βοήθεια του Δαυίδ Ναχμία, του μαέστρου που ήταν από την αρχή καθοδηγητής της - αν και η ίδια δεν περίμενε να ασχοληθεί δισκογραφικά με αυτό το είδος τραγουδιού.
Επίσης ήταν εκεί γι αυτήν, ο Σπύρος Παπαδόπουλος – Μπάμπης Τσέρτος , ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της.
Μεγάλη έκπληξη της Βραδιάς, ήταν η παρουσία του Νάσου Πατέτσου, του τραγουδοποιού που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή .
Παρά τα 88 του χρόνια δε δίστασε, ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Μπάμπη Βελισσάριο μια παλιά του επιτυχία «Άσπρο μου περιστέρι πέτα » και έκλεισε την βραδιά αφήνοντας μας, μια συγκίνηση και μια ελπίδα ότι η μουσική δεν έχει ηλικία αλλά, ψυχή.
Που θα συναντήσεις τη Χρυσούλα Στεφανάκη
- Η Χρυσούλα Στεφανάκη τραγουδάει Κάθε Δευτέρα μαζί με τους Θάνο Πολύδωρα, Μαρία Κανελοπούλου και Δαυίδ Ναχμία, στον Πολυχώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι στις 7μ.μ.
- Ενώ κάθε Πέμπτη στις 8μ.μ., με αφορμή την πρώτη της δισκογραφική δουλειά και με το Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο , θα βρίσκονται στο Θέατρο Εξαρχείων, από τις 3 Μαρτίου.
- Επίσης η Χρυσούλα Στεφανάκη τραγουδάει στο Rex, μαζί με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή.
Μια Γεύση Από τη Βραδιά:
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα