Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αργοπεθαίνει αβοήθητη η λίμνη Κορώνεια - Ντροπή μας!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αργοπεθαίνει αβοήθητη η λίμνη Κορώνεια - Ντροπή μας!
Ακυρώθηκε η χρηματοδότηση της χώρας μας από την Κομισιόν για την προστασία της λίμνης Κορώνειας, λόγω της κωλυσιεργίας των ελληνικών Αρχών να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της λίμνης.

Την απόφαση να ακυρώσει τη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού, δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι απαραίτητες ενέργειες για τη διάσωση της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας, που απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα ανατολικά από τη Θεσσαλονίκη.

 

Το θέμα της λίμνης Κορώνειας έχει πάρει διαστάσεις και στο εξωτερικό μετά από παλαιότερο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στο οποίο αναφέρεται: "Η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, κοντά στη Θεσσαλονίκη, παλαιότερα έφτανε τα 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όμως μέσα σε 30 χρόνια έχασε το 1/3 της επιφάνειάς της, ενώ το βάθος της μειώθηκε από πέντε σε ένα μέτρο, ίσως και λιγότερο".

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο στις 27 Ιανουαρίου, επειδή δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τη λίμνη, παρά το γεγονός ότι η Κορώνεια εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000 και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ.

"Το 2004 οι Βρυξέλλες έδωσαν το πράσινο φως για την υλοποίηση έργων με στόχο την αποκατάσταση της λίμνης, ενώ συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν τα  ¾ του κόστους των έργων με επιχορήγηση ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Επτά χρόνια μετά, έχει ολοκληρωθεί μόλις το ¼ των έργων", αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι η εμπλοκή πολλών υπουργείων και φορέων στην υλοποίηση των σχεδίων περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση.

Δελτίο Καιρού





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0