Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο Πούτιν καταδικάζει τις επιθέσεις στη Λιβύη

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ο Πούτιν καταδικάζει τις επιθέσεις στη Λιβύη

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε σήμερα τη χρήση βίας κατά μιας τρίτης χώρας αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιτρέπει τη χρήση βίας για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη. Όπως τόνισε, η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και διευκρίνισε ότι τα γεγονότα στη Λιβύη δείχνουν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές ικανότητες.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι η ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση βίας στις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε ο Πούτιν και στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτό γίνεται μια ισχυρή τάση και μια σταθερά στην πολιτική των ΗΠΑ. «Όλο αυτό γίνεται με το πρόσχημα της υπεράσπισης του άμαχου πληθυσμού. Πού είναι η λογική; Πού είναι η συνείδηση; Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο», υπογράμμισε. Λίγο νωρίτερα είχε παρομοιάσει την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιτρέπει την προσφυγή στη βία για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη με το… κάλεσμα σε σταυροφορίες στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Να σημειωθεί ότι με τον ίδιο όρο (σταυροφορίες) είχε χαρακτηρίσει και 0ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι τις επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων στη χώρα του.

Ο Πούτιν σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα διπλασιάσει από το 2013 την παραγωγή της σε συστήματα στρατηγικών πυραύλων. «Από το 2013, η παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πρακτικά θα διπλασιαστεί», δήλωσε ο Πούτιν. «Συνολικά 1.300 τύποι εξοπλισμών και οπλισμών θα αγοραστούν. Το σχέδιο είναι να καταφέρουμε ώστε το 2020 τα στρατεύματα να διαθέτουν το 70% των σύγχρονων εξοπλισμών», κατέληξε.

Αγγελιοφόρος

Αποστολή: Γιώργος Θαλασσινός





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0