Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας: Εκδήλωση για την 1η Απριλίου 1955

Αρχική | Κύπρος | Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας: Εκδήλωση για την 1η Απριλίου 1955

Ήμασταν πάλι εκεί -όσοι ήμασταν- στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στο πίσω μέρος του πάρκου του Αγίου Αντωνίου, εκεί στο σεπτό και λιτό μνημείο -το οποίο αρχικά κατασκεύασε ο αρχίατρος Δημήτριος Παλιούρας και στη συνέχεια διαμόρφωσε και βελτίωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας- «ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59». Κάθε χρόνο δίνουμε ραντεβού εκεί τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας μαζί με τους Κύπριους φοιτητές στη Λάρισα -συγκεκριμένα με τα μέλη της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Λάρισας- για να τελέσουμε την επιμνημόσυνη δέηση, να ακούσουμε δυο λόγια για τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., να καταθέσουμε στεφάνια και να ψάλλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Γύρω στις 5.30 μ.μ. της Παρασκευής, 1η Απρίλη 2011, ο ιερέας π. Νικόλαος του ι. ν. Αγίου Αθανασίου ξεκίνησε την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν λίγες κουβέντες από την πρόεδρο των φοιτητών κ. Μαρία Χατζηπιερή και από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ντ. Αυγουστή. «Η Κυπριακή Δημοκρατία, φτιαγμένη από το αίμα και το σώμα των παλικαριών της Ε.Ο.Κ.Α. του 55-59, οφείλει και πρέπει να τιμά με τις ύψιστες τιμές τους υπερασπιστές της Ελευθερίας της……», είπαν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των δύο συλλόγων. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τη Φοιτητική Ένωση Κυρίων Λάρισας, τη Φοιτητική Παράταξη Πρωτοπορία και το Σύλλογο Κυπρίων ν. Λάρισας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη των πεσόντων του αγώνα 1955-59 και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

Σεμνή η εκδήλωση, λιτή η διαδικασία χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλες κουβέντες, φρεσκάραμε τις μνήμες μας με τα γεγονότα του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., μνημονεύσαμε τους νεκρούς μας, ευχηθήκαμε «χρόνια πολλά» αλλήλους και αποχωρήσαμε. Μας τίμησαν με την παρουσία τους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ του 1974 κ.κ. Διβράμης Ευάγγελος, Στέλιος Κυριακόπουλος και Βασίλειος Κουτσαντάς, η αδελφή του ήρωα Χριστοφόρου Γεωργίου κ. Ιωάννα Αρμανίδου και γυναίκες της γειτονιάς οι οποίες χρόνια τώρα διατηρούν άσβεστο το καντήλι στο μνημείο.

Το πρωί της 1ης Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στους ήρωες της Κυπριακής ελευθερίας και στους τρεις εκλιπόντες σπουδαστές μας του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας, Μεταξά Ιάκωβο, Δημοσθένους Νεόφυτο και Ηρακλή Ηρακλέους που έφυγαν τόσο πρόωρα και άδικα από την ζωή.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0