Κρις Αλαχούζος: Ο νέος Ομογενής αντιδήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα
Έφυγε από τη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, σε ηλικία 14 ετών, για την Αμερική με τον πατέρα του, που ήταν σφουγγαράς. Εγκαταστάθηκαν στο Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδα, όπου ζει εδώ και 43 χρόνια.
Ο λόγος για τον Κρις Αλαχούζο, ο οποίος είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα ομογενής, που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου του "Ελληνικού Χωριού" ή της "Πόλης των Θεοφανείων»", όπως είναι πιο γνωστό στους ξένους το Τάρπον Σπρινγκς, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του "Εθνικού Κήρυκα" της Νέας Υόρκης.
Η τελετή ορκωμοσία του ομογενούς αντιδημάρχου, που από το 2006 εκτελούσε χρέη "κομίσιονερ" της πόλης, έγινε πριν από λίγες ημέρες στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Ντέιβιντ Άρτσι, πολλών τοπικών παραγόντων και πλήθος κατοίκων της περιοχής.
«Θέλω να βεβαιωθούν όλοι ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους δημότες του Τάρπον Σπρινγκς», είπε ο κ. Αλαχούζος στον "Εθνικό Κήρυκα" και πρόσθεσε: «Στην Ομογένεια θέλω να πω ότι αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, γιατί θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να τους υπηρετώ για δύο ακόμα χρόνια».
Ο Κρις Αλαχούζος είναι ανώτερο στέλεχος της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών "Verizon" και βετεράνος των Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ έχει συμμετοχή στα δρώμενα της κοινότητας Αγ. Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς.
Επίσης, είναι πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αδελφοποιήσεων του Τάρπον Σπρινγκς. Το 2010 η "Πόλη των Θεοφανείων" αδελφοποιήθηκε με τις νήσους Χάλκη και τη Σύμη, ενώ με την Κάλυμνο είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια, όπως και με τη Λάρνακα της Κύπρου. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς, οργανώνεται κάθε μήνα εκδήλωση με την ονομασία "The night in the islands" (Η νύχτα στα νησιά), στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, που φέρει την ελληνική ονομασία "Λεωφόρος Δωδεκανήσου". Την ημέρα εκείνη, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, την περιοχή "κατακλύζουν" πληθώρα επισκεπτών, για να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορό και φαγητό.
Στο Τάρπον Σπρινγκς, των 26.000 κατοίκων, ζουν περίπου 5.000 Έλληνες ομογενείς, από τους οποίους οι 3.500 είναι Καλύμνιοι στην καταγωγή.
Δ.Ρ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα