Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Απριλίου

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Απριλίου
Αθήνα

Ένα θρίλερ που στοίχειωσε τα όνειρα χιλιάδων εφήβων την τελευταία 15ετία, ένας επικίνδυνος τρομοκράτης και μερικές ταινίες κινουμένων σχεδίων -ανάμεσά τους και μία ερωτική ιστορία με ήχους τζαζ-, έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο in.gr Ψυχαγωγία

Scream 4

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από την «ένοχη απόλαυση» που ονομάζεται Scream. Ήταν το 1996, όταν ο Ουές Κρέιβεν κατάφερε να ανανεώσει –έστω και για λίγο- ένα ταλαιπωρημένο είδος, εκείνο του σινεμά τρόμου και να προκαλέσει ρίγη σε χιλιάδες εφήβους που είδαν το «μεγάλο όνομα» της ταινίας να πεθαίνει στο πρώτο τέταρτο -μιλάμε φυσικά για την Ντρου Μπάριμορ. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό σίκουελ (για πολλούς καλύτερο και από την πρώτη ταινία) και ένα μετριότατο τρίτο μέρος. Τώρα το Scream επιστρέφει, και μάλιστα με το αρχικό πρωταγωνιστικό τρίο: Νιβ Κάμπελ (στον ρόλο της Σίντνεϊ Πρέσκοτ), Ντέιβιντ Αρκέτ και Κόρτνεϊ Κοξ. Μαζί τους και μια σειρά εφήβων που θα αποτελέσουν υποψήφια θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου. Το σενάριο υπογράφει και πάλι ο Κέβιν Ουίλιαμσον.

Carlos

Γοητευτικός. Επικίνδυνος. Υπερόπτης. Ο Κάρλος του Ολιβιέ Ασάγιας είναι ένας τρομοκράτης σταρ, ένας άνδρας που σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του μετατράπηκε από άτομο πολιτικά στρατευμένο σε «κυνικό μισθοφόρο». Παραμένει, όμως, και ένα κακομαθημένο παιδί που φορά τα γυαλιά του και χαμογελά στους φωτογράφους, ένας αυτάρεσκος άνδρας που θέλει να αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής. Ο Ασάγιας επιλέγει να τον παρακολουθήσει ψυχρά, φτιάχνοντας κάτι ανάμεσα σε φιλμ γκανγκστερικό και ντοκιμαντέρ, παρακολουθώντας τις κινήσεις και τις διαδρομές του Κάρλος από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή και πάλι πίσω, θέλοντας όμως να μας δείξει ως ένα βαθμό και τα περίπλοκα παιχνίδια διπλωματίας και πολιτικής που παίζονται στις χώρες της πολύπαθης αυτής περιοχής. Με όχημα την εξαιρετική ερμηνεία του Έντγκαρ Ραμίρεζ το καταφέρνει. Τουλάχιστον σε ένα βαθμό, γιατί νιώθεις πως κάτι λείπει από τη στιγμή που ο Κάρλος αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του οργάνωση μέχρι το τέλος της ταινίας. Ίσως είναι το γεγονός πως η βερσιόν αυτή είναι μικρότερη από εκείνη της τηλεοπτικής σειράς, με αποτέλεσμα ορισμένα κομμάτια να λείπουν αναγκαστικά.

Προηγούμενες φωτογραφίες
5 φωτογραφίες



Chico and Rita


Μια ιστορία τζαζ και έρωτα. Όχι, δεν είναι η Καζαμπλάνκα, αλλά το love story του Τσίκο και της Ρίτα, ενός νεαρού πιανίστα με μεγάλα όνειρα και μιας όμορφης τραγουδίστριας. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Φερνάντο Τρουέμπα (Belle Epoque) και ο Χαβιέ Μαρισκάλ αποφάσισαν να διηγηθούν αυτή τη ρομαντική ιστορία, κάνοντας χρήση animation. Η μουσική και τα τραγούδια των Ντίζι Γκιλέσπι, Κόουλ Πόρτερ, Θελόνιους Μονκ και Μπέμπο Βαλντέζ συνοδεύουν τις ερωτικές περιπέτειες και τα πάθη των ηρώων.

Hop (3D)

Λίγο πριν το Πάσχα, ένας... επίκαιρος λαγός έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για τον ανήσυχο έφηβο λαγό, γιο του διάσημου πασχαλινού λαγού, ο οποίος φτάνει στο Χόλιγουντ για να κυνηγήσει το όνειρό του ως ντράμερ, αποφεύγοντας να αναλάβει την οικογενειακή πασχαλινή επιχείρηση. Όταν πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού με θύτη ένα νεαρό άεργο, τον Φρεντ, λαγός και νεαρός πρέπει να συνυπάρξουν και να σώσουν τον εορτασμό του Πάσχα. Η ταινία συνδυάζει live action και κινούμενα σχέδια.

Πανικούπολη

Άλλη μια ταινία κινουμένων σχεδίων βγαίνει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ο Κάου-μπόι και ο Ινδιάνος είναι επαγγελματίες της καταστροφής. Οι δυο τους αποφασίζουν να κάνουν δώρο στο Άλογο ένα συναρμολογούμενο μπάρμπεκιου. Ένα λάθος στην παραγγελία προκαλεί την καταστροφή. Η παραγωγή αυτή (συμπαραγωγή Γαλλίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου) συγκέντρωσε θετικές κριτικές και μια υποψηφιότητα για βραβείο Σεζάρ. Των Στεφάν Ομπιέρ και Βενσάν Πατάρ.

Ασυμβίβαστη Γενιά (Neds)


Ο Πίτερ Mάλαν είναι γνωστός τόσο ως ηθοποιός (Trainspotting, Boy A), όσο και ως σκηνοθέτης, κυρίως από το εξαιρετικό Magdalen Sisters- Οι κόρες της Ντροπής). Στη νέα του σκηνοθετική απόπειρα επιστρέφει σε ένα αυτοβιογραφικό τοπίο: η ιστορία του είναι εκείνη ενός αγοριού που από πολύ καλός μαθητής εξελίσσεται σε οργισμένο έφηβο. Έχοντας να παλέψει ενάντια στις χαμηλές προσδοκίες των δικών του, ο Τζον ΜακΓκιλ γίνεται από θύμα σε εκδικητή, από παιδί της εκκλησίας σε εγκληματία. Όταν θελήσει να επιστρέψει, θα αντιμετωπίσει την αμφιβολία και την απόρριψη.

Εδώ κι εκεί

Ο Ρόμπερτ είναι ένας μεσήλικας Νεοϋορκέζος μουσικός που έχει μείνει χωρίς σπίτι. Πάσχει από κατάθλιψη και η ανάγκη του για χρήματα είναι άμεση. Έτσι, δέχεται την πρόταση του Μπράνκο, ενός νεαρού Σέρβου μετανάστη που ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες στη Νέα Υόρκη να ταξιδέψει ο Ρόμπερτ στο Βελιγράδι και να παντρευτεί την κοπέλα του Μπράνκο, την Ιβάνα, που χρειάζεται τα απαραίτητα χαρτιά για να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Το σχέδιο, όμως, δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιαστεί. Του Ντάρκο Λουνγκούλοφ με τον Ντέιβιντ Θόρντον. Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 50ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν η επίσημη πρόταση της Σερβίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2009.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0