Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σοβαρό κρούσμα ψευδούς κρίσεως στο «Αλεξάνδρα» - Προβλήματα και στο «Ωνάσειο»

Αρχική | Υγεία | Σοβαρό κρούσμα ψευδούς κρίσεως στο «Αλεξάνδρα» - Προβλήματα και στο «Ωνάσειο»

Το περιστατικό είναι χαρακτηριστικό των συνθηκών διάλυσης που επικρατούν στο σύστημα Υγείας. Προχθές η διοίκηση του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» ενημέρωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ότι δεν μπορεί να εκτελέσει την προγραμματισμένη εφημερία λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών. Στη συνέχεια, σε έλεγχο του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Αρη Μουσιώνη διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο και ελεύθερες κλίνες διέθετε και επάρκεια ιατροτεχνολογικού υλικού. Η διοίκηση της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής έδωσε εντολή για διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα καταβολής της μισθοδοσίας του Απριλίου αντιμετωπίζει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Οπως προκύπτει από την επιστολή που κοινοποίησε προς το προσωπικό ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Πέτρος Α. Αλιβιζάτος, το Κέντρο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας λόγω οφειλών ασφαλιστικών Ταμείων ύψους 48,1 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, από εξωτερική αξιολόγηση θα περάσουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», ώστε να καταρτίσουν στη συνέχεια τριετές επιχειρησιακό σχέδιο. Επίσης, εξετάζεται η ένταξή τους στο ΕΣΥ. Αυτά αποφάσισαν σε χθεσινή σύσκεψη οι υπουργοί Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 780 ιατρών στα ΚΕΠΑ - Επιταχύνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης

01 Αυγούστου 2024, 18:05
Την πρόσληψη 780 ιατρών για τη στελέχωση του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των υγειονομικών ...

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0