Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Μαρλέν Ντίτριχ σχεδίαζε δολοφονία του Χίτλερ, σύμφωνα με τη βιογραφία της

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Η Μαρλέν Ντίτριχ σχεδίαζε δολοφονία του Χίτλερ, σύμφωνα με τη βιογραφία της

Μάρλεν Ντίτριχ, η μοιραία γυναίκα είχε βάλει στόχο της να δολοφονήσει τον Χίτλερ. Μικρά και μεγάλα μυστικά του ειδώλου της 7ης Τέχνης αποκαλύπτονται στη βιογραφία της που θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία στο τέλος Μαΐου.

Μοιραίες σχέσεις, θυελλώδεις έρωτες, απογοητεύσεις, ίντριγκα, πολιτική... μια ζωή πλούσια σε όλα. Η Μάρλεν τα έζησε όλα στο έπακρο, καθώς όπως όσοι τη γνώριζαν δηλώνουν ότι ήταν μια γυναίκα χωρίς όρια.

Όπως αποκάλυψε ο εραστής της από το 1936 έως το 1938 και συμπρωταγωνιστής της Douglas Fairbanks Jr, η Μάρλεν ήταν έτοιμη να αποπλανήσει και να δολοφονήσει τον Χίτλερ, βλέποντας με αγωνία την κατάσταση που επικρατούσε στην πατρίδα της.

Αν και απεφευγε να επιστρέψει στη Γερμανία και να κάνει ταινίες που θα ήταν προπαγάνδα για το Γ’ Ράιχ, ο Fairbanks Jr αποκάλυψε χρόνια αργότερα ότι η θρυλική ηθοποιός ήθελε να επιστρέψει για μία ταινία, με μόνο στόχο να γνωρίσει τον Χίτλερ, ώστε να τον σαγηνεύσει και αφού τον αποπλανούσε να τον δολοφονούσε.

Θα υποκρινόταν ότι ήταν ερωτευμένη μαζί του, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Fairbanks Jr., και καθώς είχε ακούσει ότι ο Χίτλερ ήταν θαυμαστής της, πίστευε ότι θα ήταν εύκολο να τον... ξεμοναχιάσει. Επειδή γνώριζε ότι θα της έκαναν σωματικό έλεγχο, σκεφτόταν να μπει γυμνή στο δωμάτιό του και προσπαθούσε να βρει τη μέθοδο δολοφονίας του Φύρερ. Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια του εραστή της να της υποδείξει ποιο θα ήταν το τέλειο μέσο εξόντωσής του κι εκείνος απλώς δεν μπόρεσε ποτέ να σκεφτεί κάτι. Έτσι, η Μαρλέν δεν εκτέλεσε ποτέ το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, αν και ο εραστής της ήταν σίγουρος πως δεν της έλειπαν ούτε η τόλμη ούτε το θάρρος για το εγχείρημά της. «Αν είχε βρει τη μέθοδο δολοφονίας του θα το είχε κάνει», δήλωσε. Η σχέση τους τελείωσε το 1938, επειδή όπως πίστευε ο άνδρας απλώς τον βαρέθηκε.

Η Μαρλέν είχε σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες και γυναίκες, ενώ κανείς από τους συμπρωταγωνιστές της δεν της αντιστάθηκε. Ωστόσο, ο έρωτας της ζωής της, όπως η ίδια έγραφε στα γράμματα που του έστελνε, ήταν ο σύζυγός της, ο βοηθός σκηνοθέτη Rudi Sieber, με τον οποίο απέκτησε και μία κόρη τη Μαρία.

Αποφάσισαν να έχουν ελεύθερη σχέση και ο ίδιος έζησε με μια άλλη γυναίκα, μια Ρωσίδα ηθοποιό, ενώ η Μαρλέν πάντα τον ενημέρωνε για τους έρωτές της, αν και όπως του έλεγε αυτός ήταν η μόνη αγάπη της ζωής της. Μάλιστα, είχαν δώσει υπόσχεση ο ένας στον άλλο ότι στα γεράματα θα ξαναζήσουν μαζί γιατί έπρεπε να είναι κοντά ο ένας στον άλλο για το τέλος τους.

Στη βιογραφία της δίνονται λεπτομέρειες για την προσπάθεια αποπλάνησης του βασιλιά της Μ. Βρετανίας Εδουάρδου 8ου. Η ηθοποιός είχε ακούσει ότι ήταν τόσο ερωτευμένος με μία διαζευγμένη Αμερικάνα, τη Wallis Simpson, που σκεφτόταν να παραιτηθεί του θρόνου του για να είναι μαζί της. Ο Fairbanks Jr. που ήταν φίλος με τη βασιλική οικογένεια την είχε ενημερώσει για το ειδύλλιο του βασιλιά. «Πρέπει να του δείξω ότι η Wallis δεν είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο!», είπε. «Απλώς πρέπει να κάνω ένα μπάνιο και να βάλω το σωστό άρωμα», πρόσθεσε ετοιμάζοντας την αποπλάνηση του βασιλιά. Ένα απόγευμα καλοκαιριού ντύθηκε στολίστηκε κι εμφανίστηκε στην πόρτα του, αν και τελικά, όπως την ενημέρωσαν, ο βασιλιάς απουσίαζε.

Η Μαρλέν είχε χρησιμοποιήσει κι άλλες φορές τα κάλλη της για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, ενώ θεωρείται η επιτομή της γοητείας και της σεξουαλικότητας. «Αγάπη μου τα πόδια δεν είναι και τόσο ωραία. Απλώς ξέρω πώς να τα χρησιμοποιώ!» συνήθιζε να λέει και σίγουρα το εννοούσε.

Σχέσεις με τον πατέρα του JFK αλλά και με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy, τους John Wayne, James Stewart, John Gilbert, τη Mercedes de Acosta, δύο πρώην εραστές της Γκρέτα Γκάρμπο και αναρίθμητους ακόμη μετρούσε το σύμβολο του σεξ της εποχής.

Η Μαρλέν σχολίασε στη σχέση της με τον Stewart ότι δεν της είχε πει ποτέ σ’ αγαπώ κα γενικώς δεν έκανε καμία τρυφερή χειρονομία. Όταν του είπε ότι είναι έγκυος εκείνος τη ρώτησε «Τι θα κάνεις», και της έκανε εντύπωση γιατί δεν χρησιμοποίησε πληθυντικό αριθμό «τι θα κάνουμε;». Τελικά δεν έγινε γνωστό αν έκανε έκτρωση ή αν ήταν πραγματικά έγκυος.

Για τη σχέση της με τον πατέρα Kennedy αποκαλύπτεται ότι η γνωριμία τους έγινε όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία Joseph Kennedy βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του στη Νότια Γαλλία το 1939. «Ήταν πολύ πλούσιος άνδρας αλλά δεν μου χάρισε ποτέ ένα μικρό δώρο, ούτε ένα μαντίλι», έλεγε η Μαρλέν και το απέδιδε στο γεγονός ότι ο άνδρας ήταν πολύ ανασφαλής με τις γυναίκες και ήθελε να αρέσει γι’ αυτό που ήταν και όχι για το πορτοφόλι του. Κι αν και η σχέση τους διήρκεσε όσο οι καλοκαιρινές διακοπές, η Μαρλέν έκανε... εντύπωση στον 21χρονο τότε μέλλοντα πρόεδρο των ΗΠΑ JFK.

Όταν η δημοτικότητά της άρχισε να πέφτει, στράφηκε κυρίως στα καμπαρέ όπου έκανε live εμφανίσεις. Σε μια περιοδεία βρέθηκε στην Ουάσινγκτον και κάλεσε και τον πρόεδρο John F. Kennedy στο σόου της. Εκείνος δεν μπόρεσε να πάει, αλλά την κάλεσε στον Λευκό Οίκο και στα... ιδιαίτερα διαμερίσματά του.

Μετά τη ρώτησε αν είχε πράγματι σχέση με τον πατέρα του, αλλά η Μαρλέν το αρνήθηκε. «Ήξερα ότι λέει ψέματα!» γέλασε ο πρόεδρος.

Για τον John Wayne είχε πει ότι της έβγαζε τη μητέρα από μέσα της.

Πέθανε μόνη της το 1992 σε διαμέρισμα στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

14ο Athens Open Air Film Festival

18 Ιουνίου 2024, 23:16
Δείτε το φετινό πρόγραμμα προβολών σε αγαπημένες και νέες τοποθεσίες της πόλης Άλσος Πετραλώνων, Αμαξοστοιχία ...

Σινεμά: "Οι γέφυρες του Μάντισον" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου *

01 Σεπτεμβρίου 2022, 17:15
Στις όχθες της υποταγής Αν αγαπάς κάποιον όλα γύρω αποκτούν κάποιο νόημα, αν όχι όλα ...

Σινεμά: "Αγέλη προβάτων" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

06 Ιουλίου 2022, 00:55
Στη Γη της απληστίας  Η επαρχία, έτσι βουβή που πάντα κείτεται, δεν εξιστορεί ποτέ και ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
3.00