Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τουρ στα γνωστότερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Τουρ στα γνωστότερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ

Στάση στο σημείο War of the Worlds στην τουρ της Universal Studios

Η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ μαγεύει τον πλανήτη παραπάνω από έναν αιώνα. Τα σημαντικότερα στούντιο του Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή είναι της Paramount, της Warner Bros και της Universal. Όλα προσφέρουν το δικό τους τουρ στις εγκαταστάσεις τους, το καθένα όμως με εντελώς ξεχωριστή φιλοσοφία από το άλλο. Δείτε ποιό θα λατρέψετε πριν πάτε.




Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα που ισχύουν σε όλα τα τουρ των κινηματογραφικών στούντιο του Χόλιγουντ.

• Θα χρειαστεί να κλείσετε εισιτήρια εκ των προτέρων.
• Καλύτερα να βρίσκεστε στο σημείο εκκίνησης τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα.
• Αν σκοπεύετε να πάρετε παιδιά μαζί σας να ξέρετε ότι επιτρέπονται σε όλα τα τουρ μόνο αν είναι άνω των 8 ετών. Αν το παιδί σας είναι μικρότερο μιλήστε με τους υπεύθυνους όταν θα κλείνετε τα εισιτήρια σας.
• Το να τραβάτε βίντεο απαγορεύεται αυστηρά. Οι φωτογραφίες επιτρέπονται αλλά μόνο σε ορισμένα σημεία για τα οποία θα ενημερώνεστε από τους ξεναγούς σας.
• Το κάθε στούντιο διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει τις τσάντες των επισκεπτών για κάμερες και μαγνητόφωνα.
• Να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης.
• Όλα τα κινηματογραφικά στούντιο χωρίζονται σε δύο μέρη: το front lot και το back lot. Στο front lot βρίσκονται τα γραφεία, οι αίθουσες μοντάζ, και τα στούντιο ήχου. Στο back lot είναι που γίνονται τα γυρίσματα. Άρα όση περισσότερη ώρα περνάει ένα τουρ στο back lot τόσο πιο ενδιαφέρουσα είναι η εμπειρία που προσφέρει.



Warner Bros.

Warner Bros.

Βόλτα σε μια από τις πόλεις- σκηνικά

Πανοραμική άποψη του στούντιο

Το mini bus στην κεντρική πύλη

Το στούντιο της Warner Bros. προσφέρει τρία τουρ, το VIP Tour, το Deluxe Tour και το Group Tour. Το καλύτερο σίγουρα είναι το VIP Tour. Διαρκεί συνολικά δύο ώρες, κοστίζει 48$ (34€) το άτομο και πραγματοποιείται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:20 μέχρι τις 16:00. Και όταν η Warner Bros λέει VIP δεν αστειεύεται: τα γκρουπ είναι πάντα μικρά (μέχρι 12 άτομα). Για την μεταφορά των επισκεπτών χρησιμοποιούνται ευρύχωρα αμαξάκια, που όμως σταματούν όποτε το επιθυμούν οι επιβάτες έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν από κοντά τα σκηνικά, πάντα παρουσία του ξεναγού που απαντά όλες τις ερωτήσεις. Τέλος, περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο back lot όπου «συμβαίνει όλη η μαγεία». Εκτός από τις ταινίες, σειρές και εκπομπές που γυρίζονται αυτή την περίοδο εκεί (The Mentalist, Chuck, The Big Bang Theory κ.α.) το back lot της Warner Bros έχει και σπουδαία ιστορία. Θυμόσαστε όταν ο Χάμφρι Μπόγκαρντ είπε στην Ίνγκριντ Μπέργκμαν «We will always have Paris»; Το «Παρίσι» από την ταινία Καζαμπλάνκα (1942) γυρίστηκε σε αυτά τα στούντιο, όπως άλλωστε και η Γκόθαμ Σίτι στο Batman Returns (1992) και η Νέα Υόρκη στα τηλεοπτικά Φιλαράκια. Το τουρ της Warner Bros. είναι για πολλούς το καλύτερο της πόλης.



Paramount

Η επιβλητική κεντρική πύλη της Paramount

Ο επισκέπτης εδώ έρχεται σε επαφή με ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του κινηματογράφου, αφού η Paramount είναι το παλαιότερο στούντιο του Χόλιγουντ. Το τουρ της Paramount ονομάζετε και αυτό VIP Tour, διαρκεί δύο ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, το εισιτήριο κοστίζει 40$ (28€) και οι ώρες έναρξης είναι 10:00, 11:00, 13:00 και 14:00. Είναι σίγουρα το πιο προσγειωμένο τουρ και για αυτό το λόγο, κατά κοινή ομολογία, είναι και το πιο απογοητευτικό. Τα πιο τρανταχτά αρνητικά του είναι ότι γίνεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου με τα πόδια, οι ξεναγοί που θα πετύχετε μπορεί να μην έχουν μεγάλη σχέση με το αντικείμενο και, το σημαντικότερο, κατά βάση το κοινό έχει πρόσβαση μόνο στο front lot. Πόσο ενδιαφέρον να έχουν τα γραφεία των Μελ Γκίμπσον και Έντι Μέρφι; Όσο για το μέρος του τουρ που γίνεται στο πίσω μέρος, η περιήγηση απομυθοποιεί πλήρως τη διαδικασία δημιουργίας ταινιών, αφού περιλαμβάνει πολλά άδεια πλατό που στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μεγάλες αποθήκες. Από την άλλη, σε όσους χώρους πραγματοποιούνται γυρίσματα δεν επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες.

Upper East Side της «Νέας Υόρκης» της Paramount

Με λίγη τύχη θα σας πέσει ενημερωμένος ξεναγός

Πάντως όσο κακή και να είναι η οργάνωση του τουρ της, το έδαφος της Paramount είναι ιερό για οποιοδήποτε σινεφίλ. Στο κάτω-κάτω παραμένει η εταιρία παραγωγής που ευθύνεται για κλασσικές ταινίες όπως Breakfast at Tiffany's (1961), Chinatown (1974), Ο Νονός (1972) και φυσικά τον Πολίτη Κέιν (1941). Το κακό είναι όμως, ότι ο επισκέπτης δεν έχει την ευκαιρία να δει κάτι που να θυμίζει στο παραμικρό την μαγεία  αυτών των υπέροχων ταινιών.



Universal

Σεισμός και πλημμύρα με τη βοήθεια ειδικών εφέ

Τα στούντιο της Universal και των Warner Bros είναι τα μοναδικά πλέον που έχουν τόσο μεγάλα back lots με πολυσύνθετα και φαντεζί σκηνικά. Το στούντιο της Universal είναι ακριβώς αυτό που έρχεται στο μυαλό όλων μας όταν ακούμε τις λέξεις «Χολιγουντιανό στούντιο». Μέσα στο στούντιο βρίσκεται και το τεραστίων διαστάσεων fun park. Για να περάσετε από την επιβλητική κεντρική πύλη θα σας κοστίσει 72$ (50€), το εισιτήριο ισχύει για μία μέρα και έχετε πρόσβαση και στο fun park. Όπως ακριβώς και στη Warner Bros, έτσι και στη Universal οι επισκέπτες μετακινούνται με mini bus, αν και στην προκειμένη περίπτωση ο όρος «τρενάκι» ίσως να είναι πιο σωστός λόγω μεγέθους. Αυτό είναι ταυτοχρόνα και καλό και κακό. Καλό, διότι γλυτώνει τους επισκέπτες από πολύ περπάτημα (βλέπετε τα στούντιο της Universal είναι τεράστια), και κακό γιατί το mini bus κόβει μεν ταχύτητα όταν περνάει από κάτι ενδιαφέρον, αλλά ποτέ δεν σταματάει για να μπορέσουν οι επιβάτες να κατέβουν και να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής μίας ταινίας. Στη διάρκεια της 45λεπτης περιήγησης συμπεριλαμβάνονται και σόου με ειδικά εφέ, κάτι σαν μικρά τουρ μέσα στο τουρ. Δηλαδή, πετάγεται μπροστά σου πότε-πότε και κανένας μηχανικός καρχαρίας από τα Σαγόνια του Καρχαρία (1975) και σου κάνει «μπου». Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε για να απολαύσετε περισσότερο αυτά τα μικρά happenings είναι να καθίσετε στη μέση του οχήματος (αν καθίσετε πολύ μπροστά ή πολύ πίσω δεν θα βλέπετε καλά), από την αριστερή πλευρά, και φυσικά από την έξω μεριά.

Το τουρ περιλαμβάνει και επίσκεψη στο «Waterworld»

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ με επισκέπτες του στούντιο

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά από τα «αξιοθέατα» που περιλαμβάνει αυτή η διαδρομή  (εκτός των ειδικών εφέ, τα οποία θα σας τα αφήσουμε για έκπληξη). Στο συγκεκριμένο τουρ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μεταξύ άλλων, το Courthouse Square με το κλασσικό ρολόι που το χτύπησε κεραυνός στο Επιστροφή στο Μέλλον (1985) –τώρα εκεί γυρίζεται η σειρά Ghost Whisperer με την Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ-, το ανατριχιαστικό Bates Motel από το Ψυχώ (1960) του Άλφρεντ Χίτσκοκ και το Wisteria Lane –που αρχικά φτιάχτηκε για το Σκιές και Σιωπή (To Kill a Mockingbird», 1962), χρησιμοποιήθηκε στον Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες (1984) και τώρα φιλοξενεί τις Νοικοκυρές σε Απόγνωση.



Tο Courthouse Square, όπου χτύπησε ο κεραυνός στην ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Για να είμαστε ειλικρινείς το να μπεις μέσα στην αγαπημένη σου ταινία είναι κάτι που… μόνο στις ταινίες γίνεται. Από την άλλη, για να βιώσεις ακριβώς πως φτιάχνεται μία ταινία πρέπει να μετακομίσεις στο Χόλιγουντ και να πιάσεις δουλειά σε ένα από αυτά τα στούντιο. Οπότε, όσον αφορά τα τουρ των τριών μεγαλύτερων αμερικάνικων κινηματογραφικών στούντιο, σκεφτείτε τι προτιμάτε. Αν θέλετε να γνωρίσετε όσο καλύτερα γίνεται τη διαδικασία παραγωγής κινηματογραφικών έργων, τότε η Warner Bros. είναι η καλύτερη λύση για εσάς. Αν πάλι θέλετε και να εντυπωσιαστείτε και να αναφωνήσετε «τι κάνουν οι άνθρωποι όμως, ε;», τότε η Universal με τους τεχνητούς σεισμούς και τους μηχανικούς «Jurassic Park», δεινόσαυρους είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σας. Όσο για την Paramount είναι για τους πραγματικά σινεφίλ.
Τέλος, να σας τονίσουμε ότι οι πιθανότητες να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ή τον Μπραντ Πιτ είναι μηδαμινές, όποιο στούντιο κι αν εξερευνήσετε. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο πάρτε κι ένα λαχείο.

Thea.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

14ο Athens Open Air Film Festival

18 Ιουνίου 2024, 23:16
Δείτε το φετινό πρόγραμμα προβολών σε αγαπημένες και νέες τοποθεσίες της πόλης Άλσος Πετραλώνων, Αμαξοστοιχία ...

Σινεμά: "Οι γέφυρες του Μάντισον" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου *

01 Σεπτεμβρίου 2022, 17:15
Στις όχθες της υποταγής Αν αγαπάς κάποιον όλα γύρω αποκτούν κάποιο νόημα, αν όχι όλα ...

Σινεμά: "Αγέλη προβάτων" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

06 Ιουλίου 2022, 00:55
Στη Γη της απληστίας  Η επαρχία, έτσι βουβή που πάντα κείτεται, δεν εξιστορεί ποτέ και ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0