Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οξύνεται η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Οξύνεται η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη

Τη σφοδρή αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε η επαναφορά, από πλευράς της ΝΔ, του θέματος των δηλώσεων που του απέδιδε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet περί «τεμπέληδων Ελλήνων». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να πει «ρητά και ξεκάθαρα» αν έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, και ο κ. Πάγκαλος απάντησε εντονότατα, μιλώντας για «ακροδεξιά 'τσικό' της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν κάνει τίποτα άλλο από προσωπικές επιθέσεις σε μέλη της κυβέρνησης και χαρακτήρισε αυτή την πρακτική ως το «νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου», επαναλαμβάνοντας τη διάψευσή του για ύπαρξη συνέντευξης ή και οποιασδήποτε επαφής με Τούρκο δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γείτονα.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το μόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία».

«Υπάρχει», προσθέτει ο κ. Πάγκαλος, «η προσφώνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, η οποία έχει μια συνέχεια και έναν λογικό ειρμό που οι πλαστογράφοι δεν μπορούν, βέβαια, παρά να παραποιήσουν. Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα».

«Οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι, βέβαια, πολύ πιο αρμόδιοι για να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά 'τσικό' της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ. Ας ασχοληθούν με κάτι σοβαρότερο, όπως το 'Ζάππειο 2', που αδίκως περιμένουμε τόσο καιρό» προσθέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προηγουμένως, ο κ. Μιχελάκης με ανακοίνωσή του ζητούσε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει αν χαρακτήρισε ή όχι, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες, αν αναφέρθηκε στην αγορά της Finansbank ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις, παρόλο που την επένδυση αυτή το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου τη χαρακτήριζαν «σκάνδαλο» και αν διαψεύδει το σχετικό δημοσίευμα της Hurriyet.

«Ο κύριος 'μαζί τα φάγαμε', αντί να μασά ακόμα και τα λόγια του, να μας πει ρητά και ξεκάθαρα: Χαρακτήρισε -ναι ή όχι;- κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες;

»Αναφέρθηκε -ναι ή όχι;- στην εξαγορά της Finansbank 'ως μια από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις', την οποία ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του κόμματος τότε, τη χαρακτήριζαν 'σκάνδαλο';

»Διαψεύδει -ναι ή όχι;- το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet; Ρητά και ξεκάθαρα. Τα άλλα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Το Βήμα συνομίλησε με τον δημοσιογράφο της Hurriyet που υπογράφει το δημοσίευμα, κ. Σεφά Καπλάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν συνομίλησε ιδιωτικά με τον κ. Πάγκαλο, επέμεινε όμως ότι όσα έγραψε είναι αληθινά και ότι ο αντιπρόεδρος τα είπε στο τέλος της ομιλίας του. Είπε επίσης ότι η εφημερίδα του έχει στην κατοχή της ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του κ. Πάγκαλου, η οποία έγινε μπροστά σε πλήθος ακροατών και όχι μόνο μελών της ομογένειας, στα αγγλικά. O αντιπρόεδρος φέρεται να είπε ότι οι Ελληνες επέλεξαν έναν βολικό αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο (lazy way) τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των φερόμενων δηλώσεων. Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε σε ερώτηση εάν θεωρεί επαρκείς τις ανακοινώσεις του κ. Πάγκαλου: «Ο κ. Πάγκαλος με μια ανακοίνωση εκτενή και αναλυτική δηλώνει ότι δεν έδωσε πουθενά συνέντευξη, δεν έκανε πουθενά δηλώσεις και φυσικά αυτή είναι η θέση που συμμερίζεται και η κυβέρνηση».

Newsroom ΔΟΛ

in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0