Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απολύθηκε η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής του «Αλεξάνδρα»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απολύθηκε η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής του «Αλεξάνδρα»

Την παύση της διοικήτριας και του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αλεξάνδρα αποφάσισε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ΕΔΕ που τους επιρρίπτει ευθύνες για το κλείσιμο της εφημερίας της περασμένης Πέμπτης. Καθήκοντα διοικητή του Αλεξάνδρα αναλαμβάνει ο διοικητής του Ελενα Βενιζέλου κ. Νίκος Φαλδαμής. Οπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Λοβέρδος, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η διοικήτρια κ. Ελένη Ρογδάκη έκλεισε την εφημερία του νοσοκομείου με το σκεπτικό των «ελλείψεων υλικών και της πληρότητας κλινών», χωρίς να έχει πλήρη γνώση εάν όντως αυτό ισχύει και χωρίς να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης. Επιπλέον, οι ελλείψεις υλικών δεν δικαιολογούσαν αναστολή εφημερίας.

Το πόρισμα προτείνει την παύση της κ. Ρογδάκη και του αναπληρωτή διοικητή κ. Πεφάνη, ενώ συνιστά και την άσκηση πειθαρχικών διώξεων για άλλα τρία άτομα (διοικητική διευθύντρια, προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και έναν διοικητικό υπάλληλο). «Ευχαριστούμε τη διοικήτρια και τον αναπληρωτή για τις υπηρεσίες τους», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας -ειδικά για τη διοικήτρια- ότι ο λίγος χρόνος στον οποίο παρέμεινε στη θέση της (σ.σ.: ένας μήνας) «δεν της επέτρεψε να καταλάβει πρόσωπα και καταστάσεις». Για τον αναπληρωτή διοικητή, σημείωσε ότι αν και δεν γνώριζε για το συμβάν, έχει την αντικειμενική ευθύνη, καθώς από το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπεύθυνος για τις εφημερίες. Πάντως ο κ. Λοβέρδος ζήτησε στη δεύτερη φάση της έρευνας να διερευνηθούν και οι ευθύνες των γιατρών του νοσοκομείου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις προμήθειες υγειονομικών υλικών στα νοσοκομεία, μετά την αναστολή έως τα μέσα Μαΐου των κινητοποιήσεων των προμηθευτών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0