Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ένας Μητροπολίτης που δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά - Της Κατερίνας Μπακογιάννη

Αρχική | Απόψεις | Ένας Μητροπολίτης που δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά - Της Κατερίνας Μπακογιάννη

Στην Κερατέα είχαμε πόλεμο. Στην Κερατέα έχουμε ανακωχή. Με προτροπή του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας οι δύο πλευρές, τοπική αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση, συναντήθηκαν. Αυτό μόνο χρειάστηκε και αποσύρθηκαν τα μπλόκα των κατοίκων και οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή. Μία συνάντηση. Η υπόσχεση ενός διαλόγου και ετέθη  τέρμα στην ανομία.

Επί μήνες οι εκλεγμένοι από την τοπική κοινωνία άρχοντες, με σκοπό να εκπροσωπούν τα αιτήματα και τις ανάγκες του λαού, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς που επίσης εκλέγονται.

Εκεί που κατέρρευσαν οι μηχανισμοί διακυβέρνησης, κρατικής και αυτοδιοικητικής, έδωσε τη λύση η εκκλησία. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος δεν εισήλθε στην ουσία της διαμάχης. Ο ίδιος άλλωστε έχει ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Έλαβε μία πρωτοβουλία να κατασιγάσει τα πάθη και να κινηθεί προς την εξάλειψη της βίας, από όπου και εάν αυτή προέρχεται. Εκεί που άλλοι Μητροπολίτες ρίχνουν λάδι στη φωτιά, κάθε φορά που προκύπτουν πολιτικά ζητήματα, ο κ. Νικόλαος κινήθηκε με τη λογική της καταλλαγής των παθών. Μήπως είναι θέμα προσώπων και όχι αξιωμάτων;  

Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε. Από εδώ και εμπρός θα παίξουν ρόλο οι υπουργοί. Θα πρέπει ή να πείσουν τους κατοίκους, ή να τους ξεγελάσουν, ή να τους εξαγοράσουν. Ή να συμφωνήσουν μαζί τους.  Η ανακωχή είναι εύθραυστη.

Καλή Ανάσταση!

Protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0