Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θλίψη και εκνευρισμός στην Τουρκία για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν - Του Νίκου Στέλγια

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Θλίψη και εκνευρισμός στην Τουρκία για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν - Του Νίκου Στέλγια

Την Τρίτη (3/04), η τουρκική κυβέρνηση υπήρξε από τις πρώτες κυβερνήσεις που εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν. Μερικά εικοσιτετράωρα μετά, την στιγμή που η παγκόσμια κοινή γνώμη συζητά τις λεπτομέρειες της αμερικανικής επίθεσης στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, στην Τουρκία ακούγονται φωνές, οι οποίες εκφράζουν λύπη και εκνευρισμό για την δολοφονία του Λάντεν και ασκούν κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση.

Η Τουρκία, μια χώρα η οποία έζησε τον εφιάλτη των τρομοκρατικών επιθέσεων το 2003, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση της διά του στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ακολούθησαν παράλληλες τοποθετήσεις από τον κύκλο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις πρώτες «επίσημες» αντιδράσεις, διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διάφοροι διαδικτυακοί τόποι κοινωνικής διασύνδεσης εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την δολοφονία του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με συντηρητική κοσμοθεωρία, βάλλουν κατά της αμερικανικής κυβέρνησης. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σχόλια και άρθρα γνώμης τα οποία θεωρούν ότι η δολοφονία του Μπιν Λάντεν ισοδυναμεί με «επίθεση» στη μουσουλμανική πίστη.

Σε σχετικό της άρθρο γνώμης, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρεται στη δολοφονία του Μπιν Λάντεν με μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση: «Η Αμερική, η οποία ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταύτιση των αρχών του Ισλάμ με την τρομοκρατία, σκότωσε και έθαψε στη θάλασσα ένα άτομο το οποίο θεωρεί ότι φέρει ευθύνη για καθετί κακό».  Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας τονίζει ότι η στάση της Δύσης απέναντι στον μουσουλμανικό κόσμο χαρακτηρίζεται από προκαταλήψεις.

Το επίσημο όργανο του συντηρητικού Κόμματος Ευτυχίας, «Μιλλί Γκαζέτε», προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «παγκόσμιο λιστή». Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε από «χριστιανούς σιωνιστές» και ότι οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσουν σταυροφορία. Η εφημερίδα αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να «εξουδετερώσουν» τον Μπιν Λάντεν επί μια δεκαετία.

Σήμερα σε διάφορους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, Τούρκοι πολίτες εκφράζουν τη θλίψη τους για τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν.

www.kathimerini.com.cy





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Γιαχία Σινουάρ: Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς

17 Οκτωβρίου 2024, 16:14
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν λόγο για πλήγμα του Ισραήλ σήμερα (17.10.2024) στην Λωρίδα της Γάζας, ...

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0