Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στα Τρίκαλα βρέθηκε η Γερουσία και η Βουλή της Victoria Αυστραλίας

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Αυστραλίας | Στα Τρίκαλα βρέθηκε η Γερουσία και η Βουλή της Victoria Αυστραλίας

Επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τα Τρίκαλα ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Victoria και 14 Αυστραλοί Βουλευτές και εντυπωσιάστηκαν από το… ούζο


Τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Αυστραλίας της Victoria, Bruce Atkinson, την Αντιπρόεδρο της Βουλής της Victoria , Fyffe Christine, τον Βουλευτή Γιάννη Πανταζόπουλο και 12 ακόμη Αυστραλούς Βουλευτές υποδέχτηκε σήμερα το πρωί  σύσσωμη η Δημοτική αρχή Τρικκαίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Λάππα.

Ο Δήμαρχος στο καλωσόρισμα του στην αντιπροσωπία, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και ταυτόχρονα αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που ενώνει τους δύο λαούς, ενώ έκανε και μια σύντομη αναφορά βγάζοντας τον… καημό του, στις προσπάθειες του Δήμου να ορθοποδήσει οικονομικά και πρόσθεσε πως οι Ελληνοαυστραλοί είναι στο πλευρό των Ελλήνων.

Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει και στο Σίδνεϊ … Χρήστος Λάππας που είναι ξάδελφος του Δημάρχου.

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Αυστραλίας της Victoria, Bruce Adkinson ανέφερε ότι για πρώτη φορά Αντιπροσωπεία Αυστραλών Βουλευτών επισκέπτεται την περιοχή των Τρικάλων και ελπίζουν με αυτή την επίσκεψη να αναδείξουν στους Αυστραλούς την περιοχή ως τουριστικό προορισμό.

Ακολούθησε και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων όπου την παράσταση «έκλεψε» ένα … καραφάκι ούζο που ο κ. Λάππας το χαρακτήρισε ως … φάρμακο στο «να πνίγουμε την στεναχώρια μας», κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Αυστραλών για την …ιδιότητα του «φαρμάκου».

Μεταξύ των Βουλευτών και η Βουλευτής Νοτίου Αυστραλίας Leesa Vlahos η οποία προσκάλεσε την Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Βάσω Κάκλα να επισκεφθεί την Αυστραλία, η οποία αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση, δήλωσε στο trikalanews.gr ότι «θα γίνει προσπάθεια αδελφοποίησης του Δήμου Τρικκαίων με την Victoria».

Η Αντιπροσωπεία των Αυστραλών Βουλευτών, επισκέφθηκε την κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα η οποία διασώθηκε χάρις στην προσπάθεια Αυστραλού, το μνημείο των 5 ΕΠΟΝιτών όπου ενημερώθηκαν για την ηρωική αντίσταση των 5 νεαρών των Τρικάλων και στην συνέχεια θα επισκεφθούν τα Μετέωρα πριν αναχωρήσουν για τον επόμενο Ελληνικό προορισμό τους που είναι η Κρήτη.


















Αποστολή: Χριστίνα Αλεξίου, Δημήτρης Γιαννάκας




Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αυστραλία-OASIS: Η οικογενειακή επιχείρηση που είδε τη ζήτηση για ελληνικό καφέ να αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

07 Μαϊου 2020, 19:14
Οι συνθήκες καραντίνας οδήγησαν σε άνοδο τις διαδικτυακές παραγγελίες   Ο χώρος της καφεστίασης ήταν από ...

Έλληνας της Μελβούρνης μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε ανέργους

30 Μαρτίου 2020, 22:32
Ο Πίτερ Ντάρμος που πήγε στο Centrelink του Box Hill και μοίραζε χαρτονομίσματα των ...

«Υπάρχουν θεραπείες για πολλές ασθένειες αλλά κάθονται μέσα στα ψυγεία»

03 Απριλίου 2019, 01:47
Λέει η ομογενής επιστήμονας Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Βάσω Αποστολοπούλου, στον «Νέο Κόσμο», ανακοινώνοντας επισήμως ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0